Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προετοιμασ​ία για το Πασχαλινό τραπέζι

Προετοιμασ​ία για το Πασχαλινό τραπέζι
*  Η γλύκα της Πασχαλιάς:
Πρωτεύοντα ρόλο στο Πασχαλινό τραπέζι έχουν τα τσουρέκια και τα κουλουράκια.
Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να ψήσετε χειροποίητα μοσχομυριστά κουλουράκια και αφράτα τσουρέκια.

*  Βαμμένα κόκκινα αυγά:
Τα αυγά κατά το έθιμο πρέπει να βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη.
Αν και παραδοσιακά το χρώμα τους είναι το κόκκινο, συμβολίζοντας το αίμα του Ιησού που χύθηκε τη μέρα αυτή, κυκλοφορούν βαφές σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε τα αυγά σας ένα χρώμα ή να πρωτοτυπήσετε κάνοντάς τα πολύχρωμα ή φτιάχνοντας όμορφα σχέδια πάνω σε αυτά. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήστε υλικά από τον κήπο σας όπως φυλλαράκια από φυτά με όμορφο φύλλωμα. Στερεώστε τα πάνω στα αυγά τυλίγοντάς τα σφιχτά με τουλπάνι ή τούλι και βουτήξτε τα κατόπιν στη βαφή. Όταν τα βγάλετε, αφαιρέστε προσεχτικά το τούλι και το φυτό. Το αποτύπωμα θα έχει μείνει λευκό ενώ το υπόλοιπο αυγό θα είναι βαμμένο στο χρώμα της αρεσκείας σας.
Θυμηθείτε να βράζετε πάντα τα αυγά, λευκά, ώστε όσα σπάσουν, να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πασχαλινές σαλάτες και άλλες συνταγές!.

*  Το σούβλισμα του οβελία:
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ημερών έχει την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα. Αποφασίστε ανάλογα με τις δυνατότητές σας αν θα σουβλίσετε παραδοσιακά στον κήπο, την αυλή, το μπαλκόνι ή την ταράτσα ή θα ψήσετε στο φούρνο.
Ότι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να έχετε παραγγείλει έγκαιρα στον κρεοπώλη σας όσα θα χρειαστείτε.
realfood

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια