Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρολά μπακλαβά με υπερτροφές

.
Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Ελλήνων, ο κλασσικός μπακλαβάς όμως έχει πολύ ζάχαρη και βούτυρο. Εμείς πειραματιστήκαμε και σας έχουμε φτιάξει πεντανόστιμα ρολά μπακλαβά χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστο σησαμέλαιο, γεμάτο με υπερτροφές. Αυτά τα ρολάκια γίνονται τραγανά τραγανά και κάθε μπουκιά σε γεμίζει με γεύσεις και αρώματα. Οπότε με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τα ρολά μπακλαβά γεμισμένα με υπερτροφές!....

Υλικά (32 ρολά μπακλαβά):
8 φύλλα κρούστας (Χρυσή Ζύμη)
60γρ καρύδια
80γρ φουντούκια
60γρ φυστίκια
60γρ goji berries
100γρ σταφίδα
80γρ cranberries
40γρ chia seeds
8 χουρμάδες
3 κσ κανέλλα
2κγ γαρύφαλλο

σησαμέλαιο
90γρ νερό
660γρ μέλι

Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τα καρύδια, τα φουντούκια, τα φιστίκια, τα goji berries και τα τρίβω, μην γίνουν σκόνη, να τα νιώθω στο δόντι!
Ρίχνω τα υλικά σε ένα μπολ, στην συνέχεια τρίβω στο μπλέντερ την σταφίδα, τους χουρμάδες και τα cranberries, μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.
Τα βάζω και αυτά στο μπολ με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, προσθέτω τα chia seeds, την κανέλα και το γαρύφαλλο κ ανακατεύω να πάνε παντού.
Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας και το κόβω σε τέσσερα ίσα τετράγωνα κομμάτια, στην άκρη του κάθε κομματιού βάζω 3 κγ από το μείγμα, κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας ένα δάκτυλο κενό από τα άκρα.
Γυρίζω το φύλλο δεξιά και αριστερά που περισσεύει πάνω από τη γέμιση.
Τυλίγω σε ρολό.
Τοποθετώ τα ρολά μπακλαβά σε λαδόκολλα, τα αλείφω με σησαμέλαιο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, βάζω τα ρολά μπακλαβά σε μια βαθιά πιατέλα ή ταψί και φτιάχνω το σιροπάκι, βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μέλι με το νερό και όταν ομογενοποιηθούν καλά και γίνει σιροπάκι, το ρίχνω πάνω από τα ρολά μπακλαβά.
Δεν τα τρώω αμέσως , αφήνω τα ρολά μπακλαβά μέσα στο σιρόπι να το πιούν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια