Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όταν η Ελλάδα ήταν Must για τους Jet Setters

΄Οταν το καλοκαίρι του 2009 μας επισκέφτηκαν επίσημα για τις διακοπές τους από τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Ουίλσον έως τον σχεδιαστή Κάλβιν Κλάιν και τα χρυσά jet set Κασιράγκι, Ευγενία και Σταύρος Νιάρχος, Τερίσα και Μαργκερίτα Μισόνι ( ο καθένας για δικούς του λόγους), πολλοί ήταν εκείνοι που νοστάλγησαν τα λαμπερά καλοκαίρια των δεκαετιών '50 και '60, τότε που η Ελλαδίτσα....

μας ήταν στ αλήθεια μόδα και η ελληνική φιλοξενία αθωότητα, με την Τζέιν Μάνσφιλντ να τσακίζει τους ντολμάδες και τη Λιζ Τέιλορ να υπνωτίζει τους
θαυμαστές της με τα υπέροχα βιολετί μάτια και τα μεγέθους καρυδιού διαμάντια της, ταράζοντας συγχρόνως το τζατζίκι και τα τηγανητά κολοκυθάκια.
Ανέκαθεν τα καλοκαίρια μας ήταν γεμάτα σταρ, παπαράτσι και διεθνή love stories.
Σταυροδρόμι, ραντεβού ή προορισμός, η Ελλαδίτσα δεν ήταν ποτέ πλούσια αλλά ήταν πάντα διάσημη, κυρίως σε όσους ξέρουν από αυτά τα πράγματα.
Δηλαδή τους πλούσιους και διάσημους. Και δεν περίμενε τη Μαντόνα να αγοράσει σπίτι στην Αντίπαρο, γιατί πολλά χρόνια πριν με τον τόπο μας μπολιάστηκαν επενδύοντας σε ελληνική γη από τον ΄Αντονι Κουίν έως τους Pink Floyd και από τον Γεχούντι Μενουχίν έως τον Λέοναρντ Κοέν, τον Γκι Λαρός, τον πρίγκιπα Σαωτρουντίν Αγά Χαν, τις οικογένειες Ρόθτσιλντ και Ανιέλι.
Οι πρωταγωνιστές του χολιγουντιανού μύθου, μακριά από τους κανόνες της κοσμικής ζωής με τα χίλια δήθεν και πρέπει, ανακαλύπτουν έναν τόπο όπου οι άνθρωποι ξέρουν να χαίρονται τη ζωή. Εδώ νιώθουν ελεύθεροι και προπάντων άσημοι, όπως η Γκρέτα Γκάρμπο, η οποία με το μόνιμο άγχος των φωτογράφων βλέπει σε κάθε γωνιά και έναν αδίστακτο παπαράτσι: μία μέρα περπατώντας στις Σπέτσες βλέπει έναν νεαρό να την πλησιάζει με μια φωτογραφική μηχανή. Επιταχύνει έντρομη αλλά εκείνος ακολουθεί.
΄Οταν την πλησιάζει κρύβει με πανικό το πρόσωπό της, ενώ εκείνος της δίνει τη μηχανή και τη ρωτάει: "Μπορείτε να με φωτογραφίσετε;"
Αντίθετα η Τζέιν Μάνσφιλντ φρόντισε να αποζημιώσει τους θαυμαστές της με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και τις μοναδικές ατάκες της: "Τελικά, τρεις είναι οι μεγάλες αγάπες μου: οι γυμνασμένοι άντρες, οι ντολμάδες και ο Ηράκλειτος"
Αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι περασμένες, αλλά διόλου ξεχασμένες, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα πάντα υπήρχε στην καρδιά και στην ατζέντα κάθε διάσημου ξένου.
Και η πασαρέλα (ευτυχώς) συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια