Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστήρια που διαλευκάνθηκαν με DNA

1. Από τι πέθανε ο Ναπολέων Βοναπάρτης;
Το 2008 το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας εξέτασε δείγμα των μαλλιών του και κατέρριψε την επικρατούσα άποψη ότι δηλητηριάστηκε με αρσενικό κατά την εξορία τους στην Αγία Ελένη. Εικάζεται ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου του ήταν....

ο καρκίνος του στομάχου λόγω της κακής διατροφής του.
2. Βρέθηκαν οι σοροί των Ρομανόφ;
Το 1991 ανακαλύφθηκαν στο Εκάτερνμπουργκ τα οστά εννέα ατόμων που υποστηρίχθηκε ότι ανήκαν σε μέλη της τελευταίας δυναστείας της Ρωσία. Για την αναγνώρισή τους χρησιμοποιήθηκε δείγμα DNA του (μακρινού συγγενούς) πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου. Δύο χρόνια αργότερα "αναγνωρίστηκαν" ο τσάρος Νικόλαος Β΄, η σύζυγός του και τρεις από
τις τέσσερις κόρες τους. Το 2007, στο Εκατέρνμπουργκ και πάλι, βρέθηκαν τα καμένα οστά ενός αγοριού 10 -13 ετών και μιας γυναίκας ηλικίας 18 -23 ετών. Η ανάλυση DNA έδειξε ότι ανήκαν στον διάδοχο - τσάρεβιτς Αλεξέι και σε μία από τις αδελφές του.
3. Είχε σωθεί ο γιος της Μαρίας Αντουανέτας;
Μια τούφα από τα μαλλιά της ήταν αρκετή για να αποδείξει ότι ο γιος της, Λουδοβίκος ΙΖ΄, πέθανε στη φυλακή τις μέρες της Γαλλικής Επανάστασης και δεν φυγαδεύτηκε, όπως εικαζόταν. Η σύγκριση του γενετικού υλικού κατέστη δυνατή επειδή η καρδιά του είχε συντηρηθεί καταλλήλως από τον γιατρό του. Το 2003 η υπόθεση "έκλεισε" οριστικά.
4....Ανήκε στον Τζέσι Τζέιμς η σορός του;
Το 1995 στο Κέρνι του Μιζούρι πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού που αποδίδεται στον θρυλικό ληστή της άγριας Δύσης (1847 1882). Αν και η ποιότητα του DNA ήταν κακή, οι ερευνητές κατάφεραν να πάρουν γενετικό υλικό από δύο δόντια και να αποφανθούν ότι κατά 99,7% αυτός ήταν ο Τζέιμς.
5. Είχε νόθα παιδιά ο 3ος πρόεδρος των ΗΠΑ;
Η θεωρία ότι ο Τόμας Τζέφερσον είχε αποκτήσει παιδιά με τη μιγάδα σκλάβα του Σάλι Χέμινγκς απαντήθηκε με εξέταση γενετικού υλικού το 1998. Η έρευνα έδειξε ότι ο Τζέφερσον ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας του μικρότερου παιδιού της Σάλι, του Εστον, όχι όμως και του Τόμας Γούντσον, όπως είχε υποστηριχθεί παλαιότερα.
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια