Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

C:Real

Γεωργία Λαζοπούλου: Φωνή
Τάκης Δαμάσχης: Κιθάρα, φωνητικά, σύνθεση
Γιάννης Γιαννίκος: Μπάσο - Κιθάρα
Αποστόλης Κοσκινάς: Κιθάρα
Tony Stone: Τύμπανα
Οι C:Real είναι ελληνικό συγκρότημα....

της ροκ και της ποπ, που έχει σημειώσει επιτυχία στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά τους είναι ο ποπ και ροκ ήχος αλλά και οι ζωντανές τους εμφανίσεις.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 από το συνθέτη, στιχουργό και δισκογραφικό παραγωγό Τάκη Δαμάσχη.
Πολύ σύντομα κυκλοφόρησε το πρώτο τους σινγκλ, με τίτλο "A New Religion". Το 1997 ακολούθησε και δεύτερο σινγκλ με τίτλο "Visions of You" και με συμμετοχή της Σάρα Τζέιν Μόρις.
Το σινγκλ κυκλοφόρησε σε 30 χώρες, κάτι που θεωρήθηκε επιτυχία για ένα σχετικά νέο συγκρότημα. Το πρώτο άλμπουμ των C:Real κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997 με τίτλο Realtime.
Το Δεκέμβριο του 1999 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το CD single "With or Without You", το οποίο θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερή τους επιτυχία στην Ελλάδα.
Παρέμεινε στον κατάλογο επιτυχιών με τα σινγκλς της IFPI για περισσότερες από 18 εβδομάδες.
Το δεύτερο σινγκλ με τίτλο "Thinking of You", έχει ήχο λάτιν και κυκλοφόρησε το 2000 σε CD single. Σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Σοφία Στρατή. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο Stop Killing Time.
2002–2006: Τα πρώτα ελληνικά άλμπουμ
Ως το 2002 όλες οι κυκλοφορίες του συγκροτήματος ήταν στην αγγλική γλώσσα. Τη χρονιά αυτή προστέθηκε στο συγκρότημα ως φωνή η τραγουδίστρια Ειρήνη Δούκα. Από τότε άρχισαν να κυκλοφορούν και τραγούδια στα ελληνικά. Το πρώτο τους σινγκλ στα ελληνικά ήταν το "Θα σε θυμάμαι" που κυκλοφόρησε ως CD single με τον τίτλο αυτό και σημείωσε μεγάλη εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία.
Το τραγούδι του τίτλου συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του Γιάννη Σπανού, με τίτλο "Αναζήτηση".
Τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ, με τον γενικό τίτλο Tα πιο μεγάλα σ' αγαπώ". Το 2004 το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, με τίτλο "Θα περιμένω" έγινε ραδιοφωνική επιτυχία και κυκλοφόρησε σε 7 χώρες.
Το 2004 ο ήχος του συγκροτήματος έγινε πιο "δυτικός" με το άλμπουμ "Χίλια Χρόνια", στο οποίο συμμετείχε ο Γιάννης Βαρδής, με το τραγούδι "Έτσι κάνουν οι καρδιές". Το Δεκέμβριο του 2005 το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε με την προσθήκη δύο ακόμα τραγουδιών, μεταξύ των οποίων την επιτυχία "Έτσι μ' αρέσει να ζω".
Εν συνεχεία το συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Κάθε μου Σκέψη το Σεπτέμβριο του 2006.
Τα τραγούδια στο άλμπουμ αυτό έχουν περισσότερα ποπ και ροκ στοιχεία από τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Το πρώτο σινγκλ, με τίτλο "Επικίνδυνα σε θέλω" ήταν το τραγούδι των τίτλων για την κινηματογραφική ταινία Straight Story , που άρχισε να προβάλλεται το Δεκέμβριο του 2006.
2008–2009
Στις 31 Μαρτίου του 2008 κυκλοφορεί ο έκτος κατά σειρά δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “ινβάιν” καθώς και το καινούργιο video clip του τραγουδιού “Ξέχασε το” που είναι και το πρώτο single από τον δίσκο.
Παράλληλα, πριν την κυκλοφορία του δίσκου, οι εταιρείες SONY ERICSSON και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, κυκλοφορούν αποκλειστικά το άλμπουμ σε μορφή κάρτας μνήμης από τις 7-27 Μαρτίου σε συνδυασμό με μεγάλη ραδιοφωνική και τηλεοπτική καμπάνια!Το επόμενο single από το δίσκο ήταν το «Αν είσαι εσύ», το οποίο έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.
Ένας σημαντικός σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος ήταν η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, τον Οκτώβριο του 2008, για την άφιξη του MTV στην Ελλάδα. Οι C:Real εμφανίστηκαν ανοίγοντας το live και τραγουδώντας μεγάλες του επιτυχίες και εν συνεχεία το stage κατέλαβαν οι R.E.M., οι Kaiser Chiefs και η Gabriella Cilmi Την ίδια βραδιά γυρίστηκε το videoclip για το single «Μια φωνή».
Στις 07 Μαϊου ξεκινάει ένας κύκλος πετυχημένων εμφανίσεων στο club Socialista στο Γκάζι και παράλληλα αρχίζουν και οι συναυλίες τους σε όλη την Ελλάδα.
Το Δεκέμβριου του 2009 εμφανίζονται στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Chart Show, ερμηνεύοντας on stage το τραγούδι « Επικίνδυνα σε θέλω», το οποίο κατέχει την 10η θέση μέσα στα 30 καλύτερα ροκ τραγούδια της δεκαετίας.
2010
Τον Απρίλιο του 2010 επανεμφανίζονται στην ίδια εκπομπή ερμηνεύοντας πάλι το «Επικίνδυνα σε θέλω», το οποίο κατέχει την 1η θέση μέσα στα τραγούδια με τα μεγαλύτερο airplay την τελευταία 5ετία!
Τον Μάιο του 2010 το συγκρότημα εμφανίστηκε στην εκπομπή “Amstel live” στο κανάλι ΣΚΑΙ μαζί με τον Αντώνη Μιτζέλο και τον Μάνο Πυροβολάκη, ξεσηκώνοντας το κοινό!
Το καλοκαίρι του 2010 κυκλοφορούν το πρώτο digital single με τίτλο «Ότι αξίζει», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Τον Οκτώβρη του 2010, η επί 7 χρόνια φωνή των C:Real, Ειρήνη Δούκα, αποχωρεί και το συγκρότημα μπαίνει σε νέα εποχή.
Το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, κυκλοφορεί το τραγούδι "Το άλλο μου μισό", που θα αποτελέσει και το soundtrack για την ταινία "Το έτερον ήμισυ", σε συνεργασία με την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη.
Τον Απρίλιο του 2011 με τη φωνή της Ντορέττας Παναγοπούλου κυκλοφορούν το single "Όνειρα στη φωτιά".
Το καλοκαίρι του 2013 ο Τάκης Δαμάσχης παρουσιάζει τη νέα φωνή του συγκροτήματος, τη Γεωργία Λαζοπούλου.
Το συγκρότημα, εμφανώς ανανεωμένο, κυκλοφορεί με τη Heaven Music/Dream ένα νέο single με τίτλο "Με γή και ουρανό" και επανέρχεται δυναμικά στα μουσικά δρώμενα με πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Τον Απρίλιο του 2014 κυκλοφορεί από τη Feelgood Records ένα νέο single με αγγλικό στίχο και τίτλο "Sleepless Nights". Στο single αυτό οι C:Real συνεργάζονται με την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Oceana και φτάνουν στο No.1 του iTunes Greek Rock Chart και στο Top20 του iTunes Greek Chart! Το τραγούδι ακούγεται από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και πολύ γρήγορα μπαίνει στο Top20 του airplay.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια