Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια ως προϊστάμενοι

Τα ζώδια και η συμπεριφορά τους ως προϊστάμενοι
«Οι προϊστάμενοι είναι όπως τα σύννεφα.. Όταν εξαφανίζονται, ο καιρός γίνεται υπέροχος»
Αλλά, δυστυχώς, συνήθως τα σύννεφα, δηλαδή οι προϊστάμενοι, είναι πάντα ή σχεδόν πάντα στο γραφείο, πάνω από το κεφάλι σου να τσεκάρουν πόσο αποδοτική/ός είσαι, να ικανοποιούνται σπάνια από τη δουλειά σου αλλά σχεδόν πάντα να έχουν να σου δώσουν επιπλέον δουλειά..
Αλλά.. μιας και είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε μαζί τους, καλό θα είναι να ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε, ώστε ο χρόνος που είμαστε αναγκασμένοι να μοιραζόμαστε μαζί τους να κυλά όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για τη δουλειά μας και πιο ήρεμα για την ψυχολογία μας..

Να λοιπόν πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια -προϊστάμενοι και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να έχεις αρμονικές σχέσεις μαζί τους.

★ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός σε μια διευθυντική θέση βρίσκεται στο στοιχείο του, πράγμα που του δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Βέβαια δεν μπορούν να πουν το ίδιο και οι υφιστάμενοί του. Γιατί θυμώνει εύκολα, μπορεί να σε κάνει «ρόμπα» χωρίς να καθίσει να δει μήπως σε αδικεί και δεν ανέχεται την παραμικρή αντίρρηση. Καθώς ο ίδιος είναι ακούραστος και αεικίνητος, βάζει μπρος το ένα project μετά το άλλο, αναγκάζοντας τους πάντες να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Συμφώνησε με ό,τι κι αν σου λέει και φρόντισε να φαίνεσαι εντελώς μα εντελώς πνιγμένος στη δουλειά, όταν περνά μπροστά από το γραφείο σου.
★ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στη θέση του αφεντικού δουλεύοντας ακούραστα για πολύ καιρό. Οπότε, αυτό πιστεύει πως πρέπει να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι. Μην περιμένεις λοιπόν ότι θα εντυπωσιαστεί σύντομα από τις ικανότητές σου. Την επιβράβευση δεν τη δίνει εύκολα. Και δεν του αρέσει να υπερβαίνει ένας υφιστάμενος τα όριά του, παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να τον ρωτήσει. Επίσης, αργεί να καταλήξει σε αποφάσεις, οπότε προετοιμάσου να δουλεύεις υπερωρίες την τελευταία στιγμή.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Να δείχνεις ότι αποτελεί για σένα ένα επαγγελματικό πρότυπο. Α, και μη διανοηθείς ποτέ να του απευθυνθείς με το μικρό του όνομα, έστω κι αν βάλεις μπροστά το «κύριε».
★ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένας Δίδυμος σε ηγετική θέση περνά το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης μέρας του με συσκέψεις, ενημερώσεις, συζητήσεις, ραντεβού. Φυσικά σε αυτές τις συσκέψεις ή συζητήσεις καλείσαι να συμμετέχεις κι εσύ, οπότε να ξέρεις ότι την ώρα που έχασες από την κανονική δουλειά σου θα πρέπει να την αναπληρώσεις αλλιώς. Με υπερωρίες, παίρνοντας δουλειά στο σπίτι ή απλώς διεκπεραιώνοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις σου μέσα σε ένα πανικό.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Επειδή τα λόγια πετούν και μόνο τα γραπτά μένουν, και επειδή οι Δίδυμοι φημίζονται για το πόσο γρήγορα αλλάζουν γνώμες, φρόντισε να καλύπτεις τα νώτα σου με γραπτές οδηγίες, e-mail και άλλα παρόμοια.
★ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι, σαν αφεντικά, μπορεί να έχουν ικανότητες, μπορεί και όχι. Αλλά εκείνο που σίγουρα δεν τους λείπει είναι η ανασφάλεια. Ακόμα και από το ύψος της πιο ισχυρής και καλοπληρωμένης θέσης, εκείνοι θα αναζητούν στα μάτια των άλλων την επιβεβαίωση και την αποδοχή. Ουαί κι αλίμονο αν διακρίνει στη στάση σου την παραμικρή υποψία αμφισβήτησής του. Σε έχει γράψει στα κρυφά του μαύρα κατάστιχα.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Είτε πρόκειται να του παρουσιάσεις την εισήγηση με τις ιδέες σου είτε θέλεις να ζητήσεις μια ώρα άδεια, φρόντισε να βρεις την κατάλληλη στιγμή που θα είναι στις καλές του. Και, επιπλέον, κολάκεψέ τον ασύστολα!
★ΛΕΩΝ
Ο Λέων έχει φτιαγμένος για να βρίσκεται στην κορυφή. Το έχει στα γονίδιά του. Βέβαια, για τους περισσότερους εκπροσώπους του ζωδίου, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται επάξια στα ανώτερα πόστα. Και το απολαμβάνουν! Είναι πολύ ικανοί στο μανατζάρισμα και έχουν την ικανότητα να αναθέτουν στους άλλους δουλειές, ακόμα και δικές τους. Μην σου κακοφανεί λοιπόν, αν το αφεντικό σου σε βάλει να του γράψεις τον λόγο που θα εκφωνήσει ή να πάρεις τα ρούχα του από το καθαριστήριο!
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Μην του φέρεις ποτέ μα ποτέ αντίρρηση μπροστά σε άλλους. Αν το θέμα είναι ασήμαντο, ξέχνα το. Αν είναι σημαντικό, συζήτησέ το μαζί του ιδιαιτέρως.
★ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ακόμα και σαν αφεντικό, ο Παρθένος δουλεύει το ίδιο, αν όχι και περισσότερο από τους υφισταμένους του. Ως προς αυτό δεν πρέπει να νιώθεις ριγμένος. Το κακό είναι ότι απαιτεί από τους πάντες να δείχνουν όχι μόνο την ίδια εργατικότητα με εκείνον, αλλά και την αντίστοιχη συνέπεια. Θέλει να βγαίνει η δουλειά τέλεια. Και δεν θα πάψει να σε βάζει να την κάνεις και να την ξανακάνεις, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό, κατά την άποψή του, αποτέλεσμα. Το μαρτύριο του Σίσυφου, δηλαδή…
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Να ολοκληρώνεις με ακρίβεια δευτερολέπτου εκείνο που δεσμεύτηκες να κάνεις και, προπαντός, να μην τον αφήνεις ποτέ «ξεκρέμαστο».
★ΖΥΓΟΣ
Με έναν Ζυγό για προϊστάμενο, θα έχεις εξασφαλισμένο αυτό που λέμε «καλό κλίμα» στη δουλειά. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις και οι μικρότητες, ούτε τις επιτρέπει γύρω του. Δεν πρόκειται να σου φωνάξει, να σε προσβάλλει, να σε μειώσει. Ένα πρόβλημα που θα έχεις μαζί του, είναι να καταλαβαίνεις επακριβώς τι θέλει κάθε φορά από σένα. Θα χρειαστεί να μαντεύεις ή να ζητάς συνέχεια διευκρινήσεις.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Όσο κι αν πιστεύεις ότι το πώς ντύνεσαι ή φέρεσαι δεν σε κάνει ικανότερο στη δουλειά, φρόντισε να είσαι πάντα ευπρεπής, ευγενικός και καλοβαλμένος. Αυτό θα σου δώσει πολλούς πόντους στην εκτίμησή του.
★ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι συνήθως πολύ ικανός στις διευθυντικές θέσεις. Θα εργαστεί ακούραστα, δεν θα πτοηθεί απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή κρίση, θα έχει πολλές δημιουργικές ιδέες. Και αυτό θα πρέπει να το παραδέχεσαι κι εσύ, έστω κι αν ώρες-ώρες θες να παραιτηθείς ή να …τον σκοτώσεις. Γιατί ταυτόχρονα είναι ανασφαλής και καχύποπτος. Και όταν θυμώνει, μπορεί να σε κάνει σκουπίδι, ακόμα και χωρίς λόγο.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Να του δείχνεις ότι δεν υποβλέπεις τη θέση του σε καμία περίπτωση και να μην του κάνεις κριτική. Ούτε μπροστά του αλλά ούτε και πίσω του, πράγμα που θα το μάθει οπωσδήποτε.
★ΤΟΞΟΤΗΣ
Σαν αφεντικό ο Τοξότης είναι η χαρά του κάθε εργαζομένου. Η εργάσιμη μέρα μαζί του περνά άνετα, κυρίως επειδή ο ίδιος βρίσκεται στο γραφείο του ελάχιστα. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κουμαντάρει τη δουλειά με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Λέει πάντα έξω από τα δόντια αυτό που θέλει ή σκέπτεται, οπότε δεν χρειάζεται να αποκρυπτογραφείς… χρησμούς. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να μιλάτε στον ενικό, με τα μικρά σας ονόματα.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Να είσαι καλοδιάθετος και αισιόδοξος όπως κι εκείνος. Επίσης, να μη συμμετέχεις σε εργασιακά «παρασκήνια» και αλληλο-καρφώματα, καταστάσεις που ο Τοξότης απεχθάνεται.
★ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Για έναν Αιγόκερω, οι άνθρωποι δεν δουλεύουν για να ζουν, αλλά ζουν για να δουλεύουν. Οπότε, αν εσύ έχεις άλλη άποψη, θα δυσκολευτείς με ένα τέτοιο αφεντικό. Δεν θα χαρεί καθόλου, αν επιμένεις να περάσεις το Σαββατοκύριακο χωρίς να πάρεις δουλειά στο σπίτι. Ή χωρίς να περάσεις μια βολτίτσα από το γραφείο. Αυτό θα θεωρηθεί σαμποτάζ στα προσωπικά του σχέδια να πάρει κι άλλη μια προαγωγή ή να επεκτείνει την επιχείρησή του. Και δεν θα σ’ το συγχωρήσει.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Δούλευε σκληρά, ή τουλάχιστον φρόντισε να φαίνεται έτσι. Μην έρχεσαι σε κατά μέτωπο σύγκρουση μαζί του. Και, το σημαντικότερο, μην του κάνεις ψεύτικα κομπλιμέντα, γιατί δεν «μασάει».
★ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν έχεις για προϊστάμενο έναν Υδροχόο, το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να σου λείψει η αίσθηση της δημιουργικότητας, ακόμα κι αν δουλεύεις στην πιο πληκτική δημόσια υπηρεσία. Ο Υδροχόος θα εμπνέεται και θα φέρνει διαρκώς καινούργια project για υλοποίηση, σαν να μην έφταναν εκείνα που έχεις ήδη την υποχρέωση να διεκπεραιώσεις. Αν όμως βρίσκεσαι σε έναν επαγγελματικό τομέα που απαιτεί δημιουργικότητα και φαντασία, με έναν τέτοιο επικεφαλής θα δουλέψεις όχι μόνο αποδοτικά αλλά και απολαυστικά.
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Για να ανεβείς στην εκτίμησή του, φρόντισε να του δείχνεις σε κάθε ευκαιρία την πρωτοτυπία των ιδεών σου και τις αντισυμβατικές απόψεις σου.
★ΙΧΘΥΕΣ
Σε μια διευθυντική θέση ο Ιχθύς μάλλον θα βρέθηκε ή από σύμπτωση ή από… κληρονομιά. Εκτός κι αν πρόκειται για μια δουλειά που έχει να κάνει με έμπνευση και δημιουργικότητα, όπως οι τέχνες, η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις. Όμως ένα τέτοιο αφεντικό, όσο καλό κι αν είναι στις εμπνεύσεις, διαθέτει ελάχιστες ηγετικές ικανότητες. Αν έχεις έναν Ιχθύ για προϊστάμενο, πιθανόν θα διαπιστώνεις την έλλειψη οργάνωσης και πειθαρχίας που θα επικρατεί. Αν μη τι άλλο πάντως, θα είναι πολύ εύκολο να «λουφάρεις» .
Ποιος είναι ο τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του: Για να σε εκτιμήσει, θα πρέπει να του αποδείξεις ότι τα αποθέματα της δημιουργικότητάς σου είναι το ίδιο ανεξάντλητα με τα δικά του.
astrologos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια