Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μάθε το ζώδιο του διευθυντή σου και κέρδισε την εύνοιά του

«Ο τσαμπουκάς διευθυντής»
Αν ο διευθυντής σου ανήκει στο ζώδιο του Κριού, τότε σίγουρα έχει την απαίτηση να θέλει όλες οι εργασίες να γίνονται σύμφωνα με τους δικούς του γρήγορους ρυθμούς. Μπορεί την μία στιγμή να φαίνεται ότι έχει φιλική διάθεση απέναντί στους εργαζόμενους του και να αφήνει περιθώρια για διαλείμματα και ψυχαγωγία, όταν όμως θέλει μία εργασία να τελειώσει εδώ και τώρα, το απαιτεί και το επιβάλλει με φωνές και τσαμπουκά. Για να μπορείς να τα πας καλά μαζί με τον «προϊστάμενο Κριό», θα πρέπει να είσαι διαρκώς σε ετοιμότητα να λαμβάνεις γρήγορες αποφάσεις με δυναμισμό. Είναι απαραίτητο πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις σου και είναι εξίσου σημαντικό να παραδέχεσαι τα λάθη σου! Σαφώς ο διευθυντής Κριός, έχει την επιθυμία να
βλέπει τον εργαζόμενό του να έχει ενθουσιασμό για τη δουλειά και να κάθεται οικειοθελώς παραπάνω ώρες στην εργασία του! Δείξε προσοχή, τις νευρικές στιγμές στη δουλειά, κατά τις οποίες θα παρεκτρέπεται σε φωνές και σε υπερβολικές απαιτήσεις. Εκείνες τις ώρες θα είναι καλύτερα για σένα να μην δώσεις και τόσο πολύ σημασία στα λόγια του !
« Ο σοβαρός διευθυντής»
Η συνέπεια και η σταθερότητα είναι τα must της εργασιακής σου συμπεριφοράς, αν θέλεις ο προϊστάμενος Ταύρος, να είναι ευχαριστημένος με την δουλειά σου! Αν επιθυμείς να έχεις καλή εξέλιξη στη δουλειά σου, θα πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και φυσικά είναι απαραίτητο να τον πείσεις, ότι ο σκοπός σου είναι να αφοσιωθείς στην εργασία σου. Είναι επιβεβλημένο να διατηρείς τα ωράρια της εργασίας σου και να απουσιάζεις μόνο όταν είναι έκτακτη ανάγκη και εφόσον πρώτα έχεις ειδοποιήσει.  Είναι λάτρης της λεπτομέρειας και είναι τελειομανής, προτιμά να του πεις ότι θα αργήσεις μία εργασία να την παραδώσεις, προκειμένου να την τελειοποιήσεις, παρά να του δώσεις το έργο σου ημιτελές. Στις διαφωνίες και στα προβλήματα που προκύπτουν στην δουλειά, μην προσπαθήσεις με τα επιχειρήματά σου, να του αποδείξεις ότι η δική σου πρόταση είναι και η πιο σωστή, γιατί πολύ απλά θα αποτύχεις. Παρουσίασε τις προτάσεις σου, χωρίς να πιέσεις ή να προσπαθήσεις να επιβάλεις την γνώμη σου!
«Ο κυκλοθυμικός διευθυντής»
Διασκεδαστική, άνετη και ιδιαίτερα επικοινωνιακή είναι η εργασία σου, αν ο διευθυντής σου ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων. Είτε είσαι στη δουλειά, είτε σε άδεια το τηλέφωνό σου χτυπά ακατάπαυστα από τον προϊστάμενό σου, για να κουβεντιάσει μαζί σου τα φλέγοντα ζητήματα της δουλειάς, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ησυχάσεις ούτε στιγμή.  Πολλές φορές μπορεί να σου μεταδίδει το άγχος του ή να σου κάνει το κεφάλι σου «καζάνι», από την πολυλογία του αλλά και από τις πολλές πληροφορίες που σου δίνει. Μην παραξενευτείς αν κάποιες στιγμές τον δεις να εξαγριώνεται και να φωνάζει και μετά από λίγα λεπτά να ακούγονται τραγούδια μέσα από το γραφείο του, είναι κυκλοθυμικός! Για να τα πας καλά μαζί του, αρκεί να έχεις πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες, να τεκμηριώνεις με επιχειρήματα κάθε πρότασή σου και φυσικά απαραίτητο στοιχείο είναι να τα πηγαίνεις καλά με τις δημόσιες σχέσεις!
«Ο καχύποπτος διευθυντής»
Αν ο προϊστάμενός σου ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, είναι βέβαιο ότι θέλει να δημιουργεί ένα άνετο, ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον στο χώρο της εργασίας. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την εύνοια και την εμπιστοσύνη του, όταν όμως τα καταφέρεις τότε δεν θα θέλει ποτέ να σε αποχωριστεί ως συνεργάτη. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις μία πολύ καλή συνεργασία μαζί του θα πρέπει να μάθεις να δέχεσαι και να μην δίνεις και πολύ μεγάλη σημασία στα ξαφνικά ξεσπάσματά του και στις εναλλαγές του. Μην παίρνεις και τόσο προσωπικά το γεγονός ότι κάποια μέρα μπορεί να μην πει ούτε «καλημέρα» και να έχει μόνο απαιτήσεις.  Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι θα πρέπει στη δουλειά σου να λειτουργείς με απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί ο Καρκίνος δεν μπορεί να δεχτεί ούτε να συγχωρήσει τα ψέματα.
«Ο διατακτικός διευθυντής»
Ένας Λέοντας, είναι όντως γεννημένος «προϊστάμενος» και έχει τον τρόπο να το προβάλει αλλά και να το επιβάλει στους γύρω του.  Είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και θέλει να γίνονται και να ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες όπως θα επιβάλλει. Κρίνεται απαραίτητο να τον θαυμάζεις και να λειτουργείς υπάκουα και τιμητικά απέναντί του! Θέλει να ακούει επαινετικά σχόλια, κομπλιμέντα και σαφώς επιθυμεί να συνεργάζεται με άτομα που είναι δημιουργικά και που έχουν λατρεία αλλά και ταλέντο σε αυτό που κάνουν. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί τις επικρίσεις, ή το να έρχεσαι σε αντίθεση με τις δικές του απόψεις, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους συνεργάτες. Για να μπορείς να διατηρείς μία πολύ καλή συνεργασία μαζί του, θα πρέπει η επιμέλεια να χαρακτηρίζει τόσο τη δουλειά σου όσο και την εμφάνισή σου.
«Ένας διευθυντής γεμάτος άγχος και απαιτήσεις»
Ο διευθυντής σου στην δουλειά ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου; Ετοιμάσου λοιπόν για σκληρή δουλειά, αφού είναι ένας άνθρωπος που θέλει να επικρατεί η τελειότητα, η συνέπεια αλλά και η εργατικότητα στη δουλειά του! Είναι ο άνθρωπος που στέκεται πάντα στην λεπτομέρεια και «ψειρίζει» κάθε εργασία που επρόκειτο να κάνεις ή έχεις ήδη κάνεις. Πάρα πολλές φορές θα σου επιστρέψει κάποιο έργο σου, δίνοντας του τις οδηγίες του, προκειμένου να το τελειοποιήσεις.  Για μία καλή συνεργασία μαζί του, πρέπει να είσαι συνεπής και να τηρείς πρόγραμμα και πλάνο σε όλες τις εργασίες σου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον προϊστάμενο Παρθένο, να συνεργάζεται με άτομα υπεύθυνα και οργανωτικά! Οι υπερωρίες και οι αυξημένες απαιτήσεις του, πολλές φορές θα σε εξαντλήσουν!
«Ο ευθυνόφοβος διευθυντής»
Η χαρά του παιδιού, θα είναι οι ώρες της εργασίας σου, εφόσον ο προϊστάμενός σου ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού! Είναι πρόσχαρος, καλόβολος, ανεκτικός και ακριβοδίκαιος σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνεργάτες του. Προσπαθεί πάντα με την διπλωματία αλλά και την ευγένεια να ζητά και να έχει τις εργασίες που επιθυμεί ολοκληρωμένες την ώρα που πρέπει! Είναι πολύ σημαντικό για τον προϊστάμενο Ζυγό να διατηρείτε ένα αρμονικό κλίμα στο χώρο της εργασίας, δεν μπορεί να ανεχτεί τα νεύρα, την ένταση και τους καβγάδες στην δουλειά. Τις περισσότερες φορές δεν παίρνει θέση στα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στους εργαζόμενούς του και σχεδόν πάντα προσπαθεί να αφήνει τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για αυτόν. Μην παραξενευτείς αν σου δώσει το ελεύθερο να παίρνεις τελικές αποφάσεις  ακόμα και για ζητήματα που χρήζουν την εποπτεία του, όμως να θυμάσαι πως είναι ευθυνόφοβος και αναποφάσιστος. Για να μπορέσεις να τα πας καλά μαζί του, αρκεί να βάλεις κάποια όρια στη μεταξύ σας συνεργασία, να έχει φιλική διάθεση απέναντί του και να λειτουργείς αρκετά προσεχτικά γιατί έχει την τάση να είναι διπρόσωπος!
«Ο αυταρχικός διευθυντής»
Ο διευθυντής Σκορπιός, λειτουργεί ιδιαίτερα με το ένστικτο και επιλέγει να συνεργάζεται με άτομα που από την πρώτη ματιά του έδειξαν ότι έχουν σπιρτάδα και προσόντα! Σαφώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κερδίσεις την εύνοια και την εμπιστοσύνη του, θέλει πολύ κόπο, πολύ προσπάθεια και ατέλειωτες ώρες εργασίας. Πολλές φορές θα σε περάσει από δοκιμασίες, απλά και μόνο για να τεστάρει τις ικανότητές σου αλλά και τις αντοχές σου. Είναι αρκετά σοβαρός, απρόσιτος στο χώρο της εργασίας και γίνεται αρκετά απαιτητικός και αυταρχικός, επιβάλλοντας με δυναμισμό τα πρέπει και τα θέλω του στη δουλειά! Πολλές φορές μπορεί να δείχνει ότι παραβλέπει τα λάθη και τις παρασπονδίες σου, αλλά έννοια σου, μπορεί να σου τα έχει μαζεμένα και ξαφνικά μία ωραία μέρα να βάλει τέλος στη συνεργασία σας, εκεί που δεν το περιμένεις. Για να τα πας καλά μαζί του, αρκεί να ακολουθείς με πίστη τις εντολές και τις κατευθύνσεις του και να ασχολείσαι σε βάθος με την δουλειά σου. Ο Σκορπιός προϊστάμενος ποτέ δεν θέλει έναν υφιστάμενο που θα στέκεται μόνο στην επιφάνεια των εργασιών του.
«Ένας διευθυντής με μεγάλο όραμα»
Η απαίτηση του διευθυντή Τοξότη είναι οι υφιστάμενοί του να είναι άτομα που έχουν κέφι και ενθουσιασμό για την εργασία τους και που έχουν υψηλούς στόχους και ιδανικά! Στην αρχή της συνεργασίας σας μπορεί να σου φανεί ότι βάζει πολύ υπερβολικά standards και ότι ζητά πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε, στην πραγματικότητα όμως θα διαπιστώσεις ότι είναι ο προϊστάμενος που θα σε υποστηρίξει και θα ξεχάσει γρήγορα  όποιο λάθος μπορεί να κάνεις. Δεν του αρέσει να «χώνεται» διαρκώς στη δουλειά των υφιστάμενών του και τις περισσότερες φορές λείπει εκτός γραφείου. Για να τα πάς καλά μαζί του, αρκεί να έχεις φρέσκες, πρωτοποριακές ιδέες και να δείχνεις υπομονή όταν ενώ έχεις ξεκινήσει ήδη να εργάζεσαι για κάτι συγκεκριμένο που σου έχει ζητήσει και πολύ γρήγορα σου αλλάζει τα πλάνα σου!
«Ο σπασίκλας διευθυντής»
Η συνεργασία με προϊστάμενο τον Αιγόκερω, σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, αυτό όμως που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι μαζί του θα μάθεις να δουλεύεις σωστά και να έχεις τάξη και πρόγραμμα στην εργασία σου. Είναι ένας ψυχρός και απόμακρος διευθυντής, δεν δείχνει ποτέ συμπάθειες ή αντιπάθειες και δοκιμάζει κάθε ώρα και στιγμή τις αντοχές σου αλλά και τις γνώσεις σου. Επιβάλει να γίνονται όλες οι εργασίες στους ρυθμούς που επιθυμεί ο ίδιος και είναι απαραίτητο όλα να λειτουργούν ρολόι γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εκτίθεται! Για να τα πας καλά μαζί του θα πρέπει να του αποδείξεις ότι έχεις αφοσίωση για τη δουλειά σου, την οποία έχεις και ως προτεραιότητα της ζωής σου. Είναι απαραίτητο να τον πείσεις ότι νιώθεις σιγουριά για το έργο σου και για τις ικανότητές σου και ότι φυσικά επιθυμείς να εξελίσσεσαι και να προοδεύεις.  Είναι περιττό να πω ότι οι υπερωρίες και η συνέπεια στο πρόγραμμα και σε όλες τις εργασίες είναι τα must για να εξελιχθεί καλά η συνεργασία σας.
« Ο επαναστατικός διευθυντής»
Η συνεργασία σου με τον προϊστάμενο Υδροχόο, είναι χαλαρή, άνετη και ούτε στιγμή θα νιώσεις ότι είναι ο ανώτερός σου, ο διευθυντής σου αλλά θα είναι σαν να συνεργάζεσαι με τον καλύτερό σου φίλο! Έχει όραμα, πρωτοπόρες ιδέες, λατρεύει την τεχνολογία και την εξέλιξη και επιθυμεί να γίνεται το κίνητρο που θα εμπνέει και τους υφισταμένους του.  Σέβεται πάντα τις επιθυμίες των εργαζομένων του και λειτουργεί πάντα για το καλό τους.  Εκτιμά ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που βρίσκουν το θάρρος να εκφράζουν την άποψη τους, χωρίς φόβο και δεν διστάζουν να αντιδράσουν και να εκδηλώσουν μία διαφορετική γνώμη ή πρόταση από αυτή που έχει ο ίδιος. Για αυτό λοιπόν μην διστάζεις να εκδηλώνεις στην δουλειά τον πραγματικό σου εαυτό και τόλμησε να εκφράζεις την άποψή σου, γιατί θα το εκτιμήσει!
«Ο ιδιόρρυθμος διευθυντής»
Στο ξεκίνημα της συνεργασίας σου με τον προϊστάμενο Ιχθύ, θα σου φανεί εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσεις να κατανοήσεις τι είναι αυτό που θέλει, προκειμένου να είναι ευχαριστημένος από την εργασία σου. Θα σου φανεί περίεργος, ιδιόρρυθμος και κυκλοθυμικός άνθρωπος, στην πορεία όμως, όταν μάθεις τα χούγια του, θα κατανοήσεις ότι είναι ένας από τους πιο εύκολους και συγκαταβατικούς διευθυντές που έχεις γνωρίσει. Έχει ξαφνικές αναλαμπές, περίεργες ιδέες, είναι αναβλητικός και πολλές φορές μπερδεύεται με την έκβαση των εργασιών  ο ίδιος και μεταδίδει και στους άλλους το μπέρδεμά του!  Για να τα πας καλά μαζί του, αρκεί να μην ζητάς εξηγήσεις όταν θέλει να εξελίσσονται κάποιες εργασίες με τον τρόπο που έχει πει ο ίδιος. Συχνά δεν θα μπορείς να κατανοήσεις τα θέλω του, έτσι λοιπόν είναι καλύτερο για σένα να υποχωρείς
Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια