Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Έγκλημα ή αυτοκτονία; 
Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι;
Πανελλήνιος θρήνος για τον 20χρονο που βρέθηκε νεκρός κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή

Οι πρώτες εκτιμήσεις 
 Σε αυτοκτονία, πιθανόν με κόψιμο των φλεβών στα χέρια -καθώς το το πτώμα φέρει..........

τραύμα στον καρπό- αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή.
Ο νεκρός βρέθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων.
Ωστόσο ιατροδικαστές και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα αυτά, λόγω της προχωρημένης σήψης. Οι αξιωματικοί εξέτασαν αν ο άτυχος σπουδαστής σύρθηκε ή μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε από άλλο μέρος, και τα πρώτα ίχνη δεν επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή. Τα στελέχη της αστυνομίας δεν είναι πάντως κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο των ερευνών.
Σύμφωνα με πηγές, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του.
Ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρ.
Το χρονικό της ανεύρεσης (εδώ)
Πιο συγκεκριμένα, στις 7.40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση για την ανεύρεση πτώματος σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Αρχικά οι αστυνομικοί είδαν πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας. Επειδή τα ρούχα του έμοιαζαν πολύ με εκείνα που φορούσε ο νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενημερώθηκε επίσης ο θείος του παιδιού Γιώργος Βιβιεδάκης. Εκείνος έσπευσε επιτόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, το πτώμα του οποίου εκτιμάται πως παρέμεινε στο συγκεκριμένο σημείο περίπου 30 ημέρες.
Πάνω του βρήκαν τα κλειδιά της εστίας, ταίριαζε ο σωματότυπος, η εκτίμηση της ηλικίας και τα στοιχεία της οδοντοστοιχίας, τα οποία είχαν δώσει μέλη της οικογένειας και οδοντίατρος.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα δυσκολεύει τις έρευνες λόγω της μορφολογίας του αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί έναν μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα, οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα), καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές, αλλά πιθανόν λόγω του σημείου όπου βρισκόταν το πτώμα (χαμηλή βλάστηση) δεν ήταν εύκολη η ανεύρεσή του.
Αυτή την ώρα έχει προκληθεί έντονη αστυνομική κινητοποίηση στα Ιωάννινα, ενώ στη Γαλακτοκομική Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι, καθώς η εξέλιξη ανοίγει νέο κύκλο ανακρίσεων, μαρτυριών και ερμηνειών, που ίσως δώσουν απαντήσεις στο αίνιγμα της εξαφάνισης και του θανάτου του παιδιού.
Για τους λόγους εξαφάνισης του οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν -σε δύο κύκλους δεκάδων καταθέσεων- δύο σενάρια: ο νεαρός, που θεωρείτο ιδιαίτερα ευαίσθητο και κλειστό παιδί, να αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο επειδή έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμφοιτητές του, ή να πιέστηκε από οικείους του για το ζήτημα της πρόσφατης χαμηλής βαθμολογίας του ή κι άλλα προσωπικά ζητήματα. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ είχαν μπει κλήσεις του 20χρονου με συγγενείς του το προηγούμενο βράδυ αλλά και τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι -πριν εξαφανισθεί- στο εσωτερικό της Σχολής.
Συγκλονισμένοι οι συγγενείς στο Ρέθυμνο
Συγκλονισμένο βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής όλο το χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την είδηση του θανάτου του. Οι κάτοικοι του χωριού Αρμένοι στο Ρέθυμνο δεν μπορούν να το πιστέψουν και θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την τραγική κατάληξη του Βαγγέλη.
«Όλο το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος με αυτό το τραγικό φινάλε. Όλοι περιμέναμε ότι θα υπάρχει μια καλύτερη κατάληξη κι ότι θα βρισκόταν ο Βαγγέλης ζωντανός, δυστυχώς είχαμε έναν τραγικό επίλογο. Υπάρχουν πολλές ευθύνες και πρέπει ν’ αποδοθούν. Έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό και η Πολιτεία πρέπει να ξεκινήσει μια έρευνα σε βάθος, ειδικά μέσα στη Σχολή. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν μόνο ο Βαγγέλης που είχε υποστεί όλα αυτά, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουν τα στόματα» αναφέρει στο cretapost μια κάτοικος του χωριού, ενώ προσθέτει ότι ο Βαγγέλης ήταν ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί.

«Τον Βαγγέλη και την οικογένειά του τη γνώριζα χρόνια. Ήταν φίλος με τον γιο μου και ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι κουράγιο στους γονείς. Κουράγιο και υπομονή, γιατί έχουν ακόμα δύο παιδιά» επεσήμανε η κάτοικος του χωριού.

Την ίδια άποψη για το ποιόν του Βαγγέλη εξέφρασε κι άλλος συγχωριανός του. «Ο Βαγγέλης ήταν από τα καλύτερα παιδιά που υπάρχουν. Όλοι έχουμε στεναχωρηθεί πολύ. Όχι μόνο εδώ στο χωριό και στην Κρήτη, αλλά φανταστείτε ότι και στη Γερμανία που πήγα κάποιες ημέρες οι Έλληνες συζητούσαν συνέχεια γι’ αυτήν την υπόθεση» επεσήμανε ο συγχωριανός του 20χρονου φοιτητή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια