Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κροκέτες μελιτζάνας

.
Θερμοκρασία 220 °C
Χρόνος Ψησίματος 60' Συστατικά:
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
2 μέτριες πατάτες
αλάτι
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
2 φλιτζάνια Βιτάμ Culinesse
πιπέρι
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα
2 κουταλιές μαϊντανός
4 αβγά
2 φλιτζάνια γαλέτα
1 φλιτζάνι φέτα

Πώς να το φτιάξετε:
1.Σε ένα ταψάκι βάζετε τις πατάτες (με τη φλούδα) και τη μισή ποσότητα μελιτζάνες (ολόκληρες) να ψηθούν για μία ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
2.Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σε μπολ ψιλοκόβετε την ψίχα της πατάτας και της μελιτζάνας. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, τα τυριά και 2 κρόκους αβγών. Ανακατεύετε το μείγμα (πρέπει να είναι σφιχτό) και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
3.Κόβετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζετε με 1 φλυτζάνι από το Βιτάμ . Βάζετε 1 κουταλιά από την γέμιση στην άκρη της φέτας και την τυλίγεται σε ρολό.
4.Βουτάτε τα ρολά σε χτυπημένο αβγό (2 αβγά) και τα τυλίγεται με την γαλέτα (τα πανάρεται).
5.Τηγανίζετε τις κροκέτες μελιτζάνας με το υπόλοιπο Βιτάμ (να είναι καυτό).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια