Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η εξομολόγηση του 24χρονου μητροκτόνου

«Ηταν υπερπροστατευτική!Δεν με άφηνε να ζήσω», φέρεται να εξομολογείται ο 24χρονος, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία μιλά για παραλήρημα του νεαρού με ακατάληπτες φράσεις
Με ματωμένα πόδια και ξυπόλυτος βρέθηκε να περιπλανάται έξω από το χωριό Στιμάγκα της Κορινθίας, στα όρια με....

τον νομό Αργολίδας, ο 24χρονος Θ.Ζ., γιος της 60χρονης Ευσταθίας Λέκκου που βρέθηκε δολοφονημένη την περασμένη Παρασκευή στο υπόγειο του σπιτιού της στη Βούλα. Ο νεαρός, που όπως έγινε γνωστό πάσχει από έντονα ψυχολογικά προβλήματα, έμοιαζε να είναι στον δικό του κόσμο, ενώ εξακολουθούσε να κρατά κλεισμένο στο θολωμένο μυαλό του το μυστικό σχετικά με το τι συνέβη στην πολυτελή μεζονέτα.
Αλλωστε ακόμη και στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν το μόνο που κατάφερε να τους πει ήταν το όνομά του! Ο 24χρονος αναζητούνταν από την πρώτη στιγμή ως ο βασικός ύποπτος, καθώς φέρεται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή τη μητέρα του.
Γείτονες τον είχαν δει να φεύγει με το αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση αμέσως μετά τη δολοφονία και λίγα λεπτά προτού ο σύζυγος της 60χρονης και ιδιοκτήτης γνωστών εκπαιδευτηρίων βρει νεκρή την άτυχη εκπαιδευτικό. Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο το βράδυ της Παρασκευής σε μια ορεινή περιοχή της Νεμέας.
Οι αστυνομικοί είχαν βρει μέσα τα παπούτσια του, το μπουφάν και το κινητό τηλέφωνο του 24χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί.
[Η άτυχη εκπαιδευτικός Ευσταθία Λέκκου με την οικογένειά της] 
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, επειδή το εξοχικό της οικογένειας βρίσκεται στο Αστρος Κυνουρίας και ίσως ο νεαρός κατευθυνόταν προς τα εκεί.
Τελικά, χθες νωρίς το απόγευμα κάτοικοι της κοινότητας Στιμάγκα είδαν έναν ξυπόλυτο άνδρα -σε κακή κατάσταση- που φορούσε μόνο κοντομάνικη μπλούζα και ένα σκισμένο παντελόνι να περιφέρεται στης παρυφές του χωριού και προβληματίστηκαν, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν κακές.
Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας παρέλαβαν τον 24χρονο που έδειχνε χαμένος στον κόσμο του. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου όπου έφτασαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και προσπάθησαν να του πάρουν μια πρώτη κατάθεση, σε μια προσπάθεια να μάθουν τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στη μεζονέτα της οικογένειας στη Βούλα και κατέληξε στη σφαγή της μητέρα του με περισσότερες από 30 μαχαιριές.

Δεν άρθρωσε λέξη
Ομως ο 24χρονος δεν άρθρωσε ούτε λέξη στις ερωτήσεις των αστυνομικών και η εξέτασή του αποδείχτηκε αδύνατη. Αργά το απόγευμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του πάρουν κατάθεση με τη βοήθεια ψυχιάτρου.
Κατά πληροφορίες, στο παρελθόν ο Θ.Ζ. είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, αλλά το τελευταίο διάστημα τα ψυχολογικά προβλήματά του είχαν ενταθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αρχίσει να δείχνει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά τόσο προς τη μητέρα του όσο και προς τον πατέρα του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να σκέφτονται τον επανεγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ώστε να ακολουθήσει νέα θεραπευτική αγωγή.
Θεοδόσης Π. Πάνου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια