Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΕΙΚ TWIX

ΚΕΙΚ TWIX
.
Για να κάνουμε σπιτικά twix κέικ χρειαζόμαστε:
Δύο φορμάκια κέικ.
Τα κάνουμε εύκολα ακόμα και με τη συνταγή που έχει από πίσω κάθε κόκκινη φαρίνα.
Αφού τα ψήσουμε, τα βγάλουμε και κρυώσουν ετοιμάζουμε την καραμέλα για την επικάλυψη.

Χρειαζόμαστε:
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, καλύπτουμε εξωτερικά τα κέικ μας.

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε την ganache σοκολάτας.
Χρειαζόμαστε:
200γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενσωματωθεί καλά με την κρέμα.
Τη βγάζουμε από τη φωτιά κι όταν πέσει κάπως η θερμοκρασία της -όχι να κρυώσει όμως γιατί θα σφίξει- την περιχύνουμε πάνω από τα κέικ μας.
Έτοιμα και τέλεια!!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια