Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tο μαγικό καρναβάλι της Βενετίας

Carnevale di Venezia
Είναι μια γιορτή μεταμφιεσμένων που άρχισε να γιορτάζεται το 14ο αιώνα, μία ημέρα πριν ξεκινήσει η Σαρακοστή του Πάσχα.
Πάντως, η παλιότερη αναφορά στη χρήση μασκών στην πόλη χρονολογείται στο 1268.
Αν και υποτίθεται ότι το καρναβάλι σηματοδοτούσε το ξεκίνημα της μεγάλης νηστείας και της πνευματικής προετοιμασίας για την Ανάσταση, κάθε άλλο παρά θρησκευτικό χαρακτήρα είχε, καθώς ήταν, από την αρχή του, μια νύχτα άγριας διασκέδασης, μεταμφίεσης, μεθυσιού και αταξιών.
carnevale venezia 2 του daniele romagnoli
Για να διατηρηθεί παρ' όλα αυτά υψηλή η... ηθική της Γαληνότατης Δημοκρατίας της Βενετίας, το καρναβάλι διεπόταν από πολύ αυστηρούς νόμους, όπως η απαγόρευση της χρήσης μασκών τη νύχτα ή της εισόδου ανδρών μεταμφιεσμένων σε γυναίκες, σε μοναστήρια.
Στα γυναικεία μοναστήρια ο εορτασμός απαγορευόταν....εντελώς.
Οι ποινές για την παραβίαση αυτών των νόμων ήταν πολύ αυστηρές.
Στα τέλη του 18ου αιώνα, οι νόμοι αυτοί χαλάρωσαν και οι Βενετσιάνοι μπορούσαν να διασκεδάζουν φορώντας μάσκες καθ' όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού.
carnevale του togni.franco
Το συνηθισμένο κουστούμι εκείνης της εποχής ήταν ένας μακρύς μανδύας και μια λευκή μάσκα με μακριά μύτη.
Σε όλες τις γωνιές και πλατείες της πόλης έπαιζαν μουσικοί και ο τζόγος ήταν επίσης σε ημερήσια διάταξη. Σήμερα, το Καρναβάλι της Βενετίας είναι μια διεθνής τουριστική ατραξιόν, που προσελκύει επισκέπτες από όλες τις άκρες της γης. Τα κουστούμια έχουν γίνει πολύ πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά και τα δείπνα, τα πάρτι και οι μουσικές εκδηλώσεις διαρκούν δέκα ημέρες. Πέρα από τον εορταστικό του χαρακτήρα, πάντως, το Καρναβάλι της Βενετίας είναι ο παράδεισος του φωτογράφου, με τον εκπληκτικό πλούτο χρωμάτων των μεταμφιέσεων και τα πολύπλοκα και λεπτοδουλεμένα σχέδια των γεμάτων μυστήριο μασκών

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια