ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
Για 2 - 3 λαγάνες
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ.αλάτι
1 1/2 φλιτζ.χλιαρό νερό
5 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
15-20 γρ, μαγιά νωπή σουσάμι μαύρο σουσάμι λευκό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.
Ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το χλιαρό νερό.
Διαλύεται στο νερό τη μαγιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο.
Τραβάτε αλεύρι από γύρω γύρω και ζυμώστε ώστε το ζυμάρι να γίνει λείο, ομοιογενές και ελαστικό.
Το κάνετε μια μπάλα, το σκεπάζεται με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο. Δίνετε το σχήμα της λαγάνας με τον πλάστη.
Το πάχος πρέπει να είναι 1 - 2 χιλιοστά.
Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί.
Σκεπάζετε πάλι, αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πιέζετε στην επιφάνεια τα δάχτυλά σας, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές "τρυπούλες" της λαγάνας.
Αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζεται με μπόλικο σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Από την έκδοση: "Εδέσματα Ελληνικού Εορτολογίου"
Λαγάνα εύκολη ΕΔΩ
Λαγάνα εύκολη και γρήγορη ΕΔΩ

Related Posts