Κέικ με κάστανα και σοκολάτα

Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Ψήσιμο: 40΄
Για 6 - 8 μερίδες
Υλικά:
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας έτοιμος πουρές κάστανου (τον βρίσκετε σε βαζάκια, σαν μαρμελάδα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα έτοιμα προβρασμένα κάστανα (σε συκευασίες βάκουμ που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή μαρόν γλασέ, από ζαχαροπλαστείο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά, μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τον πουρέ κάστανου, την τριμμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.
Τέλος, ρίχνω τα θρυμματισμένη κάστανα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το κέικ σε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Related Posts