Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Nέα Σελήνη; κάνετε δίαιτα!

Συμβουλευτείτε την αστρολογία και τη Σελήνη για μια αποτελεσματική δίαιτα
Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, πως η θέση της Σελήνης παίζει σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο στην αφομοίωση και πέψη της τροφής. Κατά τη φάση της Νέας Σελήνης η ετοιμότητα του σώματος για αποτοξίνωση και αλλαγή διατροφικών συνηθειών, είναι μεγάλη.
Γι αυτό είναι η καταλληλότερη περίοδος να ξεκινήσετε δίαιτα η οποία θα έχει αποτελέσματα, αφού το σώμα αντιδρά με τον καλύτερο τρόπο, απορρίπτοντας τις τοξίνες.
Παρατηρείστε πως ό,τι ξεκινάτε σε αυτή τη φάση, θα έχει διάρκεια και αποτέλεσμα, χωρίς τον κίνδυνο να τα παρατήσετε στη μέση.
Ακόμη, τη μέρα εκείνη, επιβλαβείς συνήθειες όπως κάπνισμα και αλκοόλ μπορούμε να τις ξεφορτωθούμε πιο εύκολα.

Η διατροφή και ο ρόλος της θέσης της Σελήνης στα Ζώδια
Θεαματική επίδραση στη διατροφή δεν έχουν μόνο οι φάσεις της Σελήνης, αλλά και η εκάστοτε θέση της στα διάφορα ζώδια, κάτι το οποίο αγνοείται δυστυχώς από τους ειδικούς στα θέματα διατροφής και υγείας.

Το κάθε ζώδιο συνδέεται με ένα στοιχείο (νερό, φωτιά, αέρα, γη). Τα τέσσερα αυτά στοιχεία συνδέονται με διατροφικά συστατικά, όπως άλατα, άμυλο, πρωτεΐνη και λίπη. Κατά συνέπεια ο οργανισμός αντιδρά κάποιες συγκεκριμένες μέρες διαφορετικά στην αποδοχή και αφομοίωση τους.
Όπως μέσω της κίνησης του Φεγγαριού, επηρεάζεται η αύξηση και εξέλιξη των φυτών, έτσι και τα συστατικά των τροφών και η επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό μεταβάλλεται ανάλογα.

Όταν η  Σελήνη κινείται στα ζώδια της φωτιάς
Τα Ζώδια της Φωτιάς, Κριοί, Ταύροι και Τοξότες καθορίζουν την ποιότητα της πρωτεΐνης, δηλαδή, τις μέρες που η Σελήνη είναι σε ένα από αυτά τα ζώδια, οι πρωτεϊνούχες τροφές αφομοιώνονται εξαιρετικά καλά. Το πλεονέκτημα: με την πρωτείνη χορταίνουμε γρήγορα, σε αντίθεση με το λίπος.Tip: Η αποτοξίνωση και διέγερση το οργανισμού να χάσει κιλά βοηθείται με την κατανάλωση λευκού κρέατος, ψαριού και δημητριακών.
Η Σελήνη στα ζώδια της Φωτιάς επηρεάζει τους καρπούς, κάνοντας τους να αφομοιώνονται αποτελεσματικότερα, οπότε συνιστάται να καταναλώνονται φασόλια, αρακάς, κολοκυθόσποροι, αγγούρια, ελιές, σύκα, πιπεριές.

Όταν η  Σελήνη κινείται στα ζώδια της Γης
Τα Ζώδια της Γης, Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι σχετίζονται με την αποθήκευση άλατος στο σώμα και την αφομοίωση του. Tις μέρες εκείνες ο οργανισμός αντιδρά έντονα στο αλάτι, όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτά τα ζώδια, και αν χρειάζεται για ιατρικούς λόγους, καλύτερα να αποφεύγουμε τα πολλά αλάτια και τις αλμυρές τροφές. Τις μέρες εκείνες το Φεγγάρι δρα ευεργετικά στις ρίζες των φυτών, γι αυτό καταναλώνετε άφοβα ό,τι φυτρώνει από τη γη, καρότα, ραδίκια, σκόρδο, πατζάρια, σέλινο, μανιτάρια.

Όταν η  Σελήνη κινείται στα ζώδια του Νερού
Τα Ζώδια του Νερού, Υδροχόος, Καρκίνος, Σκορπιός, σχετίζονται με το άμυλο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ένα από αυτά, να έχουμε έντονη όρεξη για ψωμιά, ζυμαρικά και γλυκίσματα. Η Σελήνη σε αυτά τα ζώδια έχει θετική επίδραση στα πράσινα λαχανικά και φυλλώματα, τα οποία όταν καταναλώνονται τις μέρες εκεινες, έχουν διπλά αποτελέσματα και επιτάχυνση στη διαδικασία κάθαρσης του οργανισμού. Οπότε τρώτε άφοβα σαλάτες, λάχανα, κουνουπίδια και σπαράγγια.

Όταν η  Σελήνη κινείται στα ζώδια του Αέρα
Τα Ζώδια του Αέρα, Υδροχόος, Δίδυμος και Ζυγός, σχετίζονται με το ενδοκρινικό μας σύστημα. Τα φυτικά έλαια και τα χαμηλά λιπαρά τιε μέρες εκείνες αφομοιώνονται ευκολότερα. Τα ζωικά λιπαρά όμως κάθονται ευκολότερα στο σώμα βρίσκεται στα ζώδια αυτά. Η επίδρασή της Σελήνης είναι ευεργετική στην αύξηση φυτών όπως είναι η αγκινάρα, το μπρόκολο, αλλά και των ανθέων.

Σημαντικά Tips
Κατά κανόνα θα πρέπει να γνωρίζετε πως η δίαιτα που ξεκινά κατά τη Νέα Σελήνη αποθηκεύει ενέργεια, δύναμη και βοηθά στην ίαση και την ανάρρωση.
Η φάση του φεγγαριού που γεμίζει από τη στιγμή της Νέας Σελήνης μέχρι τη Πανσέληνο, βοηθά το σώμα να έχει ένα αίσθημα πληρότητας, ενώ κατά τη φάση της χάσης, χάνουμε πιο εύκολα βάρος και αποτοξινωνόμαστε. Επίσης μπορούμε να τρώμε πιο πολύ χωρίς να πάρουμε εύκολα κιλά.
Αποτοξίνωση μιας μέρας κατά τη Νέα Σελήνη
Είναι εξαιρετικής σημασίας το πότε θα ξεκινήσετε τη δίαιτα. Το μυστικό βρίσκεται στην ακριβή φάση, που τη μέρα εκείνη θα έχουμε Νέα Σελήνη. Ακόμα και μια κούρα 24ωρη να κάνετε, καταναλώνοντας πολλά υγρά και φρούτα, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα.
Ματίνα Πάτζαλη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια