Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ....ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

Αν έχετε κάποιες αμφιβολίες για το αν θα πάτε να ψηφίσετε ή όχι, μη διστάζετε πια.
Η ψήφος σας είναι πολύτιμη.
Όχι μόνο για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και για την ίδια την...υγεία σας.
Αμφιβάλλετε; Και όμως, αυτό υποστηρίζουν διάφορες έρευνες σε Ευρώπη και Αμερική.
Μπορεί, φυσικά, όπως σημειώνουν, η συμμετοχή στις εκλογές να μη ρίχνει άμεσα τη χοληστερίνη, αλλά συμβάλλει με διάφορους τρόπους στην ευεξία του οργανισμού.
"Το να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα προάγει τη διανοητική σας υγεία και κατά συνέπεια και τη σωματική", υποστηρίζει στο CBS η καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, Λιν Σάντερς.
'Όταν πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο, αυτό έχει άμεσα ψυχολογικά οφέλη, τα οποία συνεπάγονται και πολλά σωματικά, που συνδέονται πολύ συχνά μεταξύ τους"
Ο ψυχολόγος Μαρκ Ζίμερμαν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είχε δηλώσει και αυτός στο CBS ότι όλες οι συμβουλές που συχνά δίνονται από γιατρούς και συγγενείς (π. χ. πάρε αυτό το χάπι ή προσπάθησε να μειώσεις το άγχος σου) στην ουσία μας μαθαίνουν πώς να αλλάξουμε τη στάση απέναντι στην καθημερινή μας ζωή, παίρνοντας τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας. Μήπως και η ψήφος, συμπληρώνει, δεν είναι μια μορφή ελέγχου;
Οι επιστήμονες δεν συμφωνούν πάντα αν το να κερδίσει ο αγαπημένος σου υποψήφιος είναι πιο....υγιεινό από το να χάσει.
Αλλά δεν χρειάζεται ούτε για αυτό να ανησυχείτε.
Αν δεν συμφωνείτε με την κυβερνητική πολιτική, υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας διαδήλωσης.
Όπως υποστηρίζει μια έρευνα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, στη Βρετανία, η συμμετοχή σε διαδηλώσεις κάνει καλό στη σωματική και διανοητική υγεία.
Ο επικεφαλής της έρευνας, μάλιστα, υπογραμμίζει: "Οι συμμετέχοντες σε μια διαδήλωση βιώνουν βαθιά αίσθηση ικανοποίησης και ευφορίας".
medicine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια