Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρχαία Αιγυπτιακή Αστρολογία

Η γέννηση της Αιγυπτιακής αστρολογίας δεν μπορεί να ανιχνευτεί με ασφάλεια, ούτε και εάν βασίζεται σε αστρολογικές φόρμουλες άλλων παλαιότερων ή σύγχρονων της πολιτισμών που πιθανόν να προσάρμοσε στα δικά της δεδομένα.
Γνωστό είναι πάντως το γεγονός, πως ο ασσυριακός βασιλιάς Ασουρμπανιμπάλ (668 – 625 π.Χ.) διατηρούσε στη βιβλιοθήκη του αιγυπτιακούς αστρολογικούς παπύρους που ανάγονταν στο 3000 π.Χ., εποχή που αντιστοιχεί στα πρώιμα στάδια του αιγυπτιακού πολιτισμού, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Πολλοί εν τούτοις σύγχρονοι ερευνητές συγκλίνουν στη άποψη, ότι θα πρέπει να έχει τις ρίζες της σε αρκετά προγενέστερες από αυτή την ημερομηνία εποχές.
Γεγονός επίσης είναι ότι η αιγυπτιακή αστρολογία άσκησε πολύ μεγάλη επιρροή, τόσο στην ελληνική αστρολογία, όσο και σε εκείνη της Ρώμης, χρησιμεύοντας σας βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Οι Αιγύπτιοι προσδίδουν στους πλανήτες ονομασίες από το αιγυπτιακό Πάνθεο, κάτι που ακολουθούν και οι Έλληνες, βαφτίζοντας τους με ονόματα Θεών του Ολύμπου, καθώς και οι Ρωμαίοι, με τα εκλατινισμένα ονόματα των Θεών του ελληνικού Πάνθεου.
Ο αιγυπτιακός πολιτισμός όμως έπεσε σε παρακμή, κλείνοντας τον κύκλο του, όπως όλα τα πράγματα στη γη και η αλλοίωση της αιγυπτιακής κουλτούρας μέσα από την υποταγή σε ξένες δυνάμεις και την εισαγωγή νέων ηθών και εθίμων είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές πληροφορίες από την γνώση αυτή, που κρατούσε στα χέρια του το ιερατείο της αρχαίας Αιγύπτου. Με την επέλαση του Βυζαντινού πολιτισμού και αργότερα των Αράβων και των δύο διαδοχικών μονοθεϊστικών θρησκειών που αυτά τα έθνη επέβαλαν στη χώρα του Νείλου, έσβησαν και τα τελευταία ίχνη της πανάρχαιας αυτής τέχνης.
Το αιγυπτιακό ωροσκόπιο δεν είναι ηλιακό, όπως τα περισσότερα σύγχρονα μας ωροσκόπια, αλλά σεληνιακό, ακολουθεί δηλαδή απόλυτα τους κύκλους της Σελήνης. Η Αστρολογία της Φαραωνικής Αιγύπτου δεν μελετά μόνο τις πλανητικές επιρροές επάνω στο άτομο, αλλά προχωράει στη σύνταξη καθολικών νόμων που εκφράζουν τις επιρροές σε κάθε πτυχή της ζωής σε καθολικό επίπεδο, θα λέγαμε συμπαντικό, καθώς βασίζεται σε μελέτες για τις επιδράσεις των πλανητών πάνω στα φυσικά φαινόμενα, που κατ επέκταση έχουν άμεση εξάρτηση με την ανθρώπινη ζωή.Δώδεκα είναι οι θεότητες του αιγυπτιακού Πάνθεου, όπως και στο ελληνικό, κινέζικο, αραβικό ή ινδικό ωροσκόπιο, που χαρίζουν τα ονόματα τους στα δώδεκα σημεία του ωροσκοπίου, και δεν παρέχουν μόνο τα χαρακτηριστικά στο άτομο που γεννήθηκε κάτω από τον αστερισμό τους, αλλά και την προστασία τους. Οι δώδεκα Θεοί του ωροσκοπίου τους εκφράζουν πέρα και πάνω από όλα τα άλλα αρχέτυπες ενέργειες!
Αν και οι δώδεκα Θεοί έχουν γενικά υπό την προστασία τους δώδεκα ισομερή διαστήματα του αιγυπτιακού ωροσκοπίου των 30 ημερών, εν τούτοις το κάθε ισομερές αυτό διάστημα χωριζόταν σε τρία δεκαήμερα, το κάθε ένα από τα οποία είχε άλλο κυρίαρχο πλανήτη – Θεότητα. Οι υπόλοιπες 5 μέρες που χρειάζονται για να συμπληρωθεί το ηλιακό έτος ήταν αφιερωμένες σε ιερούς  εορτασμούς και δεν ανήκαν σε καμία συγκεκριμένη θεότητα.
Η σημασία του Σείριου στη πρώιμη Αιγυπτιακή Αστρολογία 
και η έναρξη του ημερολογιακού έτους
Ο Σείριος ήταν για την αιγυπτιακή αστρολογία ο σπουδαιότερος πλανήτης, μια και η σύνοδος του με τον Ήλιο σηματοδοτούσε την έναρξη της περιόδου πλημμυρών του ποταμού Νείλου, γεγονός προεξάρχουσας σημασίας για την επιβίωση του λαού. Τα πάντα ξεκινούσαν από την σύνοδο αυτή! Ο Νείλος έπνιγε τα πάντα στο πέρασμα του, σηματοδοτώντας το θάνατο και το τέλος ενός ετήσιου κύκλου. Τα ιζήματα όμως που εναπόθετε στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις παρείχαν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν η γη για να ευδοκιμήσει, έθετε δηλαδή τα θεμέλια για την αναγέννηση και την έναρξη ενός νέου κύκλου ζωής, που θα ξεκινούσε μερικούς μήνες αργότερα.
Η σύνοδος Σείριου – Ήλιου πραγματοποιείται στις μέρες μας στις 13ο 50΄ μοίρες του Καρκίνου, που χρονικά προσδιορίζεται περίπου στις 4 με 5 Ιουλίου. Λόγω όμως της μετάπτωσης των Ισημερινών, της σταδιακής μετακίνησης δηλαδή του άξονα της γης κατά την ελλειπτική περιστροφική της τροχιά κατά περίπου 1 μοίρα κάθε εκατό χρόνια, η σύνοδος αυτή θα πρέπει κατά την αρχαιότητα να λάμβανε χώρα αρκετούς μήνες νωρίτερα, την περίοδο της άνοιξης, στο ζώδιο του Ταύρου.
Η έναρξη του αιγυπτιακού ημερολογίου τοποθετείται από πολλούς σύγχρονους μελετητές στα τέλη Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνεται επαρκώς η επιλογή αυτή. Ενδεχομένως όμως να ήταν συνδεδεμένη με τον κύκλο καλλιέργειας των σιτηρών που ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πληθυσμού.

Ας γνωρίσουμε όμως τα χαρακτηριστικά που κατά την αρχαία αιγυπτιακή αστρολογία προσέδιδαν οι Θεοί στους θνητούς που γεννιόταν κάτω από την επιρροή τους:
 
Νείλος
Ο Νείλος θεοποιήθηκε στη συνείδηση των Αιγυπτίων, μια και η παρουσία του ήταν καταλυτικής σημασίας για την επιβίωση των αρχαίων αιγυπτίων, όντας κάτοικοι μιας απέραντης και άνυδρης ερήμου. Χωρίς την ευεργετική του πνοή η ζωή στην περιοχή αυτή του κόσμου θα ήταν απλά αδύνατη…
Αν είστε γεννημένοι κάτω από την προστασία του Νείλου, αναζητάτε την αρμονία του σώματος και του πνεύματος, που θα σας ενώνει με τα πρόσωπα που αγαπάτε. Τρυφεροί αλλά και παθιασμένοι, ψάχνετε ασταμάτητα για το άλλο σας μισό, με κριτήρια την ψυχική ομορφιά, τη διάνοια και την πνευματικότητα.
Αισθάνεστε απαίσια όταν έχετε να αντιμετωπίσετε την ασχήμια, τη βλακεία και την κακία. Το γεγονός αυτό σας ωθεί να ονειρεύεστε ένα καλύτερο κόσμο και σας παρασύρει σε μια εικονική πραγματικότητα που τη ζείτε με το δικό σας τρόπο.

Άμμωνας Ρα
Πρόκειται για κυρίαρχη θεότητα κατά τους Αιγυπτίους, τη πυγή ζωής, μια και απεικονίζει το Θεό Ήλιο! Τέκνα του θεωρούνταν οι Φαραώ που εξουσίαζαν τη χώρα, θεοί και οι ίδιοι σταλμένοι να καθοδηγούν τις τύχες των υπηκόων τους. Τα παιδιά που γεννιούνται κάτω από τη σκέπη του είναι πολύ δυναμικά, εξωστρεφή, γεννημένα για μεγάλοι ηγέτες, που τους αρέσουν οι προκλήσεις αλλά δεν μπορούν να αποδεχτούν την ήττα.
Εάν κυριαρχούσε ο Άμμωνας την ώρα της γέννησής σας, σας χάρισε τον ήλιο, μια μοναδική πηγή ενέργειας, που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Σας προίκισε με την καταπληκτική ικανότητα που σας επιτρέπει να βλέπετε βαθιά μέσα στην ψυχή των άλλων και να διακρίνετε τα ταλέντα, τις ανησυχίες αλλά και τις πραγματικές τους προθέσεις. Διαθέτετε το δώρο της ενόρασης και σπάνια πέφτετε έξω στις συμβουλές που δίνετε στους φίλους σας. Το χάρισμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει όμως και ανασταλτικά, από τη στιγμή που κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να σας πει ένα αθώο ψέμα!

Μουτ
Πρόκειται για τη Θεά της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή της έχουν μεγάλη αίσθηση της δικαιοσύνης, είναι ευγενή, έχουν ήπιο χαρακτήρα και φιλική συμπεριφορά. Ζυγίζουν τις απόψεις των άλλων προσεκτικά πριν πάρουν οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση στη ζωή τους.
Από τη στιγμή που ήρθατε στον κόσμο κάτω από την επιρροή της Μουτ, τα πόδια σας πατούν σταθερά στη γη και αντιμετωπίζετε τη ζωή με ρεαλισμό.  Ανήκετε στην κάστα εκείνη των ανθρώπων που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, ενώ συγχρόνως προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σας χαρακτηρίζει μια έμφυτη περιέργεια για οτιδήποτε καινούργιο.
Κατά βάθος, είστε ένας γεννημένος καλλιτέχνης, που κρύβει τις ευαισθησίες του και απομονώνεται για να προστατευθεί. Αρκετά συχνά οι άλλοι σας θεωρούν μυστικοπαθείς, μεμψίμοιρους, περίεργους αλλά και φωτισμένους.

Γκέμπ
Ο Γκέμπ ή Σέπ είναι ο θεός της γης, συμβολίζεται σαν Ταύρος, Κροκόδειλος, Φίδι ή Κριάρι και είναι αυτός που ασχολείται με την καλλιέργεια της γης. Το γέλιο του κατά την αιγυπτιακή μυθολογία είναι πηγαίο, γάργαρο και σείει το έδαφος. Τα άτομα που γεννήθηκαν τις ημερομηνίες της κυριαρχίας του θα είναι άτομα που μπορούν να καταλάβουν το πόνο και τις ανησυχίες των γύρω τους, είναι άτομα που σκέφτονται διεξοδικά πριν ενεργήσουν, άτομα ταπεινά, προσεκτικά αλλά και προστατευτικά. Είναι ιδανικοί για συγγραφείς αλλά και κληρικοί!
Δεν θα περάσετε ποτέ απαρατήρητοι από τα μάτια των άλλων, εάν είστε γεννημένοι στις ημερομηνίες που κυριαρχεί ό Γκέμπ, γεγονός που συχνά μπορεί να καταντάει ενοχλητικό, αφού δεν σας έρχεται εύκολο να λέτε όχι. Είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε τους πάντες, να υποστηρίξετε τις απόψεις τους, να καλύψετε τις ανάγκες τους.
Δίκαιοι, ευθείς και γενναιόδωροι, αποτελείτε το πρότυπο της καλοσύνης και συχνά γίνεστε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στη πραγματικότητα, η ανιδιοτέλεια και η χαρά της προσφοράς, σας κάνουν να ξεχνάτε τελείως τις δικές σας επιθυμίες και τις βασικές ανάγκες σας. Ο Γκεμπ σας χαρίζει μια ανυπέρβλητη γλυκύτητα στις κινήσεις και τη συμπεριφορά σας. Ειρηνοποιοί και ιεραπόστολοι, ψάχνετε την αρμονία και αποφεύγετε την αυστηρότητα, που τη θεωρείτε τυραννία.

Όσιρις
Ο Όσιρις, θεός της γονιμότητας και της αναγέννησης, προσδίδει ένα παθιασμένο χαρακτήρα στους γεννημένους υπό την προστασία του, μια ισχυρή προσωπικότητα και ανθεκτική κράση στις αντιξοότητες της ζωής, κράση πολεμιστή! Τους προικίζει όμως και με κάποια πιο μελανά χαρακτηριστικά, όπως είναι η τάση τους να καταφεύγουν σε υπόγειες διεργασίες για να πετύχουν αυτό που επιθυμούν, ή αλλιώς με μια ροπή προς την παρανομία.
Έχετε όμως να φέρετε εις πέρας μια πραγματική κοσμική αποστολή! Για να τα καταφέρετε, έχετε σαν όπλο τα ταλέντα σας, τις εσωτερικές δυνάμεις σας και την ίδια τη δυναμική ύπαρξή σας! Απόδειξη, ότι οι άλλοι θεωρούν ότι έχετε απαντήσεις για όλα, σε όλους τους τομείς! Ακόμα και αν πιστεύετε ότι οι γνώσεις σας δεν είναι αρκετές, θα τις αποκτήσετε με τον χρόνο, μέσα από παρατηρήσεις αλλά και από πολύτιμες εμπειρίες που θα αποκτήσετε.
Είστε από τη φύση σας δυναμικοί, αλλά συγχρόνως και ευαίσθητοι. Ρίχνεστε με ενθουσιασμό σε νέες περιπέτειες και λατρεύετε τις δυνατές συγκινήσεις. Στα σταυροδρόμια της ζωής ή απέναντι στον ανταγωνισμό, σκέφτεστε πολύ προτού να ανακαλύψετε την κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε.

Ίσις
Η Ίσιδα ήταν η απεικόνιση της ιδανικής μητέρας και συζύγου, προστάτιδα θεά της φύσης και της μαγείας! Σύζυγος του Όσιρι και μητέρα του Όρου, θεωρούνταν η μητέρα των Φαραώ. Προστάτευε του φτωχούς, τους σκλάβους, τα παιδιά αλλά και τους αμαρτωλούς. Όσοι γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή της έχουν αστείρευτη ενέργεια, ένα καταιγιστικό λόγο, είναι βέβαιοι και απόλυτοι για τις θέσεις τους και αγαπούν υπέρμετρα.  Είναι άτομα  ευφάνταστα, συναισθηματικά, πατερναλιστικά και μερικές φορές υπερπροστατευτικά.
Η Ίσιδα, η θεά της αγάπης, προικίζει με απαράμιλλη χάρη, φυσικό ερωτισμό και μια βαθιά καλοσύνη όσους φωτίζει κατά τη γέννηση τους. Είστε πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστείτε για να προσφέρετε τη βοήθειά σας στο τραυματισμένο περιστέρι, στο πονεμένο παιδί, στην ταλαιπωρημένη ψυχή. Πιστεύετε ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως πρέπει, μέσα από τη δύναμη της αγάπης.
Αναζητάτε την αρμονία με όλο σας το είναι και επιθυμείτε την τέλεια ένωση ψυχής και σώματος με το σύντροφό σας. Ονειρεύεστε τη δημιουργία ενός ιδανικού ζευγαριού, μακριά από ιδιοτέλειες, αντιθέσεις και αισθήματα καταπίεσης.  Αποζητάτε ένα σπιτικό, σαν καταφύγιο για τις υπαρξιακές θύελλες. Ακόμα και όταν το ερωτικό πάθος φουντώνει εσωτερικά, εσείς εξωτερικεύετε τον έρωτά σας με απλότητα και γλυκύτητα. Έχετε τεράστια αποθέματα υπομονής, σεβασμού και αγάπης για τον πλησίον σας. Η ηθική παίζει για εσάς το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σας.

Θωθ
Ο Θωθ ήταν ο γραφέας ή ο γραμματέας των Θεών, αυτός που εφεύρε την γραφή και κρατούσε γραπτά αρχεία από τις δραστηριότητες του σύμπαντος. Το ανατέθηκε όμως και ο ρόλος του επιδιαιτητή μεταξύ των θεών αλλά και των εθνών. Ήταν ο σοφός σύμβουλος, την συμβουλή του οποίου όλοι αποζητούσαν! Τα άτομα που γεννήθηκαν υπό την προστασία του είναι προικισμένα με εξαιρετική μνήμη, είναι επικοινωνιακοί, διορατικοί και τελειομανείς. Μερικές φορές όμως είναι και άστατοι ή ανήσυχοι.
Η πανίσχυρη διαίσθησή σας, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική δύναμη, σας επιτρέπουν να έχετε μια σφαιρική άποψη των πραγμάτων και να ενεργείτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Οι στόχοι σας είναι ξεκάθαροι, όπως και οι τρόποι που χρησιμοποιείτε για να τους πετύχετε. Δυναμικοί και παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και παρορμητικοί, δεν διστάζετε μπροστά στο ρίσκο ή ακόμα και τον κίνδυνο! Μάλιστα, αρκετά συχνά ξεπερνάτε τα όριά σας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!
Κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για υπέρβαση, αφού φροντίζετε ώστε οι ενέργειές σας να μη θίγουν τα συμφέροντα ή την ελευθερία των άλλων. Η ανάγκη να πλαισιώνεστε από άτομα έξυπνα και αυθεντικά είναι εμφανής, ωστόσο δεν επιτρέπετε σε κανένα να σας καπελώσει και γνωρίζετε πολύ καλά πώς να βάζετε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Ώρος
Ο Ώρος ήταν γιός του Όσιρι και ο Θεός του ουρανού, από όπου κατόπτευε και φύλασσε την Άνω και Κάτω Αίγυπτο. Θεωρήθηκε ο προστάτης Θεός της ενωμένης Αιγύπτου και προσωπικός προστάτης του εκάστοτε Φαραώ. Πέραν αυτού έπαιρνε υπό την προστασία του τους νέους άντρες. Τα άτομα που γεννιόνται τις μέρες τις κυριαρχίας του έχουν πολύ ισχυρή θέληση, που κάποιες φορές μπορεί να γίνει και πείσμα, είναι πιστά στην οικογένεια και την προασπίζονται με κάθε τρόπο, είναι ριψοκίνδυνα, έχουν όμως και υψηλή νοημοσύνη!
Η καλοσύνη και η άνεση με την οποία προσφέρετε τα αισθήματά σας, παρεξηγούνται σαν δείγματα εύκολης ή ανεπιτήδευτης πίστης, αλλά και προσκόλλησης στα υλικά αγαθά. Σας αρέσει να είστε χρήσιμοι παντού και πάντα, αφού η παροχή υπηρεσιών είναι το δυνατό κομμάτι του εαυτού σας. Η ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη και αγάπη κυριαρχεί στη ζωή σας. Ο αγώνας δεν σας φοβίζει και οι δυσκολίες σας κάνουν πιο δυνατούς. Δεν ανέχεστε όμως καθόλου την καταπίεση και την επιβολή νόμων και κανόνων.
Για να αποφύγετε μικροπρεπείς ανθρώπους και ανάξιες συμπεριφορές, συχνά φλερτάρετε με άτομα κύρους, όπως ακριβώς κάνει ο αετός με τον ήλιο! Συνήθως αντιμετωπίζετε στη ζωή σας σημαντικές δοκιμασίες και αλλαγές, ενώ οι σχέσεις σας είναι θυελλώδεις. Είστε θετικοί και ενεργητικοί, ενθουσιώδεις και παθιασμένοι.

Άνουμπις
Ο Άνουμπις ήταν ο Θεός του κάτω κόσμου, αντίστοιχος του Άδη της ελληνικής μυθολογίας, και κύριο έργο του ήταν να εντοπίσει τις χαμένες ψυχές και να τις οδηγήσει στο βασίλειο των νεκρών. Ήταν ακόμη ο Θεός που επέβλεπε την μουμιοποίηση, μια διαδικασία καθοριστικής σημασίας στην αιγυπτιακή θρησκειολογία και παράδοση. Οι γεννημένοι κάτω από τη επιρροή του Άνουμπη είναι δημιουργικοί, έξυπνοι και συμπονετικοί. Αποπνέουν αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και έχουν φοβερό αυτοέλεγχο. Δεν τους φοβίζει ο θάνατος και εκτιμούν με ένα εκλεπτυσμένο τρόπο τη ζωή. Συχνά ασκούν επαγγέλματα που έχουν και κάνουν με το θάνατο, όπως ιατροδικαστές, ταριχευτές, κλπ.
Η παρουσία σας υποδηλώνει μια βαθιά ευγένεια χαρακτήρα, ενώ με την καρδιά και το πνεύμα σας αποπνέετε εμπιστοσύνη στο περιβάλλον σας. Έχετε το ιδιαίτερο εκείνο χάρισμα που σας επιτρέπει να αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Για εσάς, η γλώσσα του σώματος δεν έχει μυστικά!
Δείχνετε μια ιδιαίτερη έλξη στην κρυφή πλευρά των ανθρώπων και των καταστάσεων. Είστε ικανοί να λύσετε τα πιο δύσκολα αινίγματα, τους πιο πολύπλοκους γρίφους! Η διαίσθησή σας είναι πανίσχυρη και η ευαισθησία σας συχνά καπελώνει τη λογική. Ο φόβος ότι μπορεί να πληγωθείτε ή να υποφέρετε, δεν σας αφήνει να δοθείτε ολοκληρωτικά στην αγάπη.

Σέθ
Ο Σέθ ήταν ο θεός του χάους και της ερήμου, γιός του Γκέπ και της Νούτ, αδερφός του Όσιρι και της Ίσιδας. Κατά την αιγυπτιακή μυθολογία υπήρξε αδελφοκτόνος, καθώς ο φθόνος για τον αδερφό του τον οδήγησε στο να τον σκοτώσει, να τον διαμελίσει και να σκορπίσει τα μέλη του σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια. Οι γεννημένοι την περίοδο της κυριαρχίας του βασανίζονται πάντοτε από ανεκπλήρωτους πόθους και όνειρα που δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Μόνο σε ώριμη ηλικία βρίσκουν πια τον εαυτό τους και ισορροπούν.
Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σας αντισταθεί, από τη στιγμή που αποφασίσετε ότι αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξή σας. Θα κάνετε τα πάντα για να κερδίσετε τη μάχη! Στη συνέχεια ωστόσο, θα ανακαλύψετε μια νέα πρόκληση και θα ξαναντυθείτε στο χακί για να τη συντρίψετε! Αν σας γοητεύει η εξουσία, θα χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα για να την κατακτήσετε.
Η ζωή σας επιφυλάσσει αρκετές μάχες, ερωτικές ή επαγγελματικές, που δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε, αφού ουσιαστικά ζείτε και αναπνέετε μέσα από αυτές! Η σταθερότητα έρχεται συνήθως αργά, μετά από σημαντικές περιπέτειες. Λατρεύετε την ελευθερία και ο σύντροφός σας θα πρέπει να έχει ανάλογες απόψεις για να καταφέρετε να συμβιώσετε.

Μπαστέτ
Η Μπαστέτ ξεκίνησε σαν Θεά του Ήλιου με μορφή λέαινας που προστάτευε την Κάτω Αίγυπτο. Ήταν τα «μάτια του Ρα», προστάτης του Φαραώ και η τιμωρός θεός που αφάνιζε τους εχθρούς της Αιγύπτου. Τα άτομα που γεννιούνται τις ημερομηνίες που κυριαρχεί έχουν εξαιρετικές διορατικές ικανότητες και με ευκολία επικεντρώνονται στη ουσία του κάθε θέματος που αντιμετωπίζουν. Η ισορροπία και η ομαλότητα στη ζωή τους είναι πρωταρχικής σημασίας και την διαφυλάσσουν με κάθε μέσο.
Σας αρέσει να ασχολείστε με τα μυστήρια της ζωής, ενώ ακόμα και ο θάνατος αποτελεί αντικείμενο μελέτης για την ανήσυχη προσωπικότητά σας. Διαθέτετε το χάρισμα της ενόρασης, που αρκετές φορές τρομάζει και εσάς τους ίδιους με τις εντυπωσιακές προβλέψεις σας! Σαν άκρως διαισθητικό άτομο καταφέρνετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων, αν και κάποιες στιγμές εκείνοι σας… φοβούνται.
Η δίψα για αλήθεια και η δύναμη του πνεύματός σας, σας ωθούν στη σπουδή των μυστηρίων της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και του σύμπαντος. Ακόμη και όταν αυτά σας τρομάζουν, δεν διστάζετε να παίξετε με τις κρυφές δυνάμεις, όπως έκανε και η Μπαστέτ, η αγγελιοφόρος των κρυφών μηνυμάτων .Η αφοσίωσή σας στην οικογένεια και η γενναιόδωρη φύση σας, συχνά σας κάνουν να παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Σεχμέτ
Η Σεχμέτ ήταν μια από τις παλαιότερες Θεές του αιγυπτιακού πάνθεου. Ήταν μια ηλιακή θεότητα με τη μορφή λέαινας, και υπήρξε θεά του πολέμου και της θεραπείας. Είναι ισχυρή και τρομακτική στην όψη, και συχνά όσοι γεννιούνται τις μέρες που διαφεντεύει έχουν ρωμαλέα σωματική διάπλαση. Πρόκειται για άτομα που τους ελκύει η περιπέτεια, χαρισματικά άτομα αλλά οξύθυμα. Θα πρέπει κατά τη διάρκεια της ζωής τους να μάθουν να διαχειρίζονται τον θυμό τους.
Για εσάς, το στοιχείο του απρόβλεπτου δεν υφίσταται. Η προσωπικότητά σας είναι δυναμική και η γνώμη σας απόλυτη, ωστόσο δεν είναι εύκολο στους άλλους να σας πλησιάσουν. Προσπαθήστε να αποβάλετε το αίσθημα του ανικανοποίητου και προσθέστε στη ζωή σας περισσότερη κατανόηση, που θα σας βοηθήσει να απορρίψετε ένα μέρος της τελειομανίας σας!
Ιδιαίτερα παθιασμένοι άνθρωποι, θα πρέπει να προσέξετε πολύ γιατί μπορεί το πάθος σας αυτό να αποβεί καταστροφικό, όπως και ο θυμός σας τον οποίο πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά. Είστε πολύ δραστήριοι και τα αποδίδετε εκπληκτικά στον αθλητισμό ή οπουδήποτε υπάρχει ανταγωνισμός.
Η συμβατότητα των αιγυπτιακών ζωδίων
Οι πίνακες που ακολουθούν μας δείχνουν τη συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων της Αιγυπτιακής αστρολογίας. Στον πρώτο πίνακα φαίνονται τα δύο ποιό αρμονικά ζώδια για τον καθένα, ενώ στον δεύτερο πίνακα παρουσιάζεται η κλίμακα συμβατότητας από το 1 (τελείως ασύμβατα) έως το 7 (τέλειος συνδυασμός) μεταξύ όλων των ζωδίων της αιγυπτιακής αστρολογίας.
  1. Ασύμβατα: Τα ζώδια σας βρίσκονται μεταξύ τους σε όψη τετράγωνου, κάτι που σηματοδοτεί πολλές και συχνές διαφωνίες, παρά την ισχυρή έλξη. Δεν είναι εύκολα να συνεννοηθείτε, ούτε και να κατανοήσετε τις ανάγκες ο ένας του άλλου, μια και λειτουργείτε τελείως διαφορετικά σαν άτομα.
  1. Παράδοξο: Είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει έλξη μεταξύ σας. Εάν ωστόσο συμβεί το παράδοξο, θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά και από τους δύο σας για να καταφέρετε να κάνετε τη σχέση σας λειτουργική. Εάν θελήσετε όμως να αφιερώσετε ψυχή και σώμα, θα υπάρξει ένα μαγευτικό αποτέλεσμα!
  1. Αμφίβολη χημεία: Δεν είστε συμβατά ζώδια και γι αυτό η σχέση σας θα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Απλά δεν μπορείτε να κατανοήσετε ο ένας τις απόψεις του άλλου.
  1. Συμβατά αντίθετα: Είστε σαν τον αρνητικό και το θετικό πόλο ενός συνόλου. Ο ένας πόλος έλκεται από τον άλλο, η μία πλευρά γοητεύεται από το χαρακτήρα της άλλης. Υπάρχουν τα θετικά στοιχεία της σχέση, δεν λείπουν όμως τα αρνητικά.
  1. Αρμονική: Τα ζώδια σας βρίσκονται μεταξύ τους σε όψη εξάγωνου, που δείχνει θετική έλξη. Εκτιμάτε και αγαπάτε ο ένας τον άλλο και ανυπομονείτε να βρεθείτε ο ένας στη αγκαλιά του άλλου.
  1. Παθιασμένη έλξη: Τα ζώδια σας βρίσκονται μεταξύ τους σε σύνοδο! Η σχέση σας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ήρεμη και αρμονική, καθώς κυριαρχείται από το πάθος! Ακόμη και η ερωτική σας έκφραση είναι τόσο πανομοιότυπη που καταντάει περίεργο.
  1. Εξαιρετική συμβατότητα: Τα ζώδια σας βρίσκονται μεταξύ τους σε όψη τρίγωνου, κάτι που χαρίζει στη σχέση ποικιλία και διαφορετικότητα. Η διαφορετικότητα σας γίνεται από τη μια κατανοητή και αποδεκτή, χαρίζει από τη άλλη μοναδικές στιγμές στη σχέση.
Η αιγυπτιακή αστρολογία, όπως και οι περισσότεροι τομείς του αιγυπτιακού πολιτισμού, αν και αναπτύχθηκε εξαιρετικά νωρίς, παρέμεινε χωρίς ουσιαστική εξέλιξη  κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της. Η έλλειψη εξέλιξης ωστόσο δεν οφείλεται στην έλλειψη ικανοτήτων από τους ιεράρχες ή την άρχουσα τάξη, όσο αποτελούσε μια στάση ζωής, καθώς πίστευαν ότι οποιαδήποτε μεταβολή μπορεί να κλόνιζε την αρμονία του κόσμου τους και να κυλούσαν στο χάος. Μόνο όταν κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και εγκαθιδρύθηκε η δυναστεία των Πτολεμαίων παρουσιάστηκαν μεγάλης κλίμακας μεταβολές σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, καθώς και στην αστρολογία, που θα εξετάσουμε όμως σε επόμενο άρθρο μας.
Αλίντα Κανάκη www.alindakanaki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια