Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά ποντίκια από δύο πατέρες

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των βλαστικών κυττάρων, να δημιουργήσουν ποντίκια από δύο πατέρες, ένα επίτευγμα που καθίσταται για πρώτη φορά εφικτό σε κάποιο είδος θηλαστικού.
Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στη διατήρηση ειδών υπό...

εξαφάνιση, να βελτιώσει την καλλιέργεια νέων φυτών και την αναπαραγωγή νέων ζώων, καθώς επίσης να βελτιώσει την τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στους ανθρώπους. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια στιγμή η τεχνική να αξιοποιηθεί από ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου, προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά με το δικό τους γενετικό υλικό.
Οι ερευνητές, υπό τον Ρίτσαρντ Μπέρινγκερ του Κέντρου Καρκίνου Άντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Biology of Reproduction" (Βιολογία της Αναπαραγωγής) της Εταιρίας για την Μελέτη της Αναπαραγωγής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μπόρεσαν να "χειραγωγήσουν" κατάλληλα τα κύτταρα του εμβρύου ενός αρσενικού πειραματόζωου (με χρωμόσωμα ΧΥ), ώστε να παράγουν μια νέα γραμμή πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα είναι ενήλικα κύτταρα, τα οποία έχουν υποστεί γενετικό αναπρογραμματισμό, ώστε εισέλθουν σε φάση ανάλογη με τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια