Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΙΟΡΤΙΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

xristougenniatika-glyka
Συνδυάστε τα δημοφιλέστερα γλυκά των γιορτών με τα κατάλληλα ποτά και αγγίξτε το μέγιστο της απόλαυσης!  
* Μπακλαβάς :
Γλυκό σιροπιαστό και απαιτητικό, με τα κλασικά αρώματα από κανελογαρίφαλα και γεύση καρυδιού, φιστικιών Αιγίνης και αμύγδαλου. Η έντονη γλύκα τους αναζητάει την συντροφιά ενός γλυκού κρασιού, ή ενός ποτού με πληθωρικό χαρακτήρα . (ΕΔΩ)

* Πουτίγκα :
Η κλασική αγγλική πουτίγκα με τα άφθονα
αποξηραμένα φρούτα και την πλούσια ζουμερή γεύση με την ισχυρή πικάντικη γλύκα εκφράζει την καταγωγή της και το πλήθος των αρωμάτων της όταν συνοδεύεται από ένα τσάι με διάφορα αρώματα. (ΕΔΩ)

* Βασιλόπιτα :
Αφράτη, τσουρεκένια, πολίτικη με μυρωδιές από μαχλέπι και μαστίχα ή τριφτή που θυμίζει κέικ; Ο τι και αν προτιμήσετε, η βασιλόπιτα είναι το κεντρικό γλυκό της πρωτοχρονιά. Αν αποφασίσετε να την κόψετε πρωινές ώρες συνοδεύστε τη με ένα αφρώδες μοσχάτο, αντιθέτως αν η βασιλόπιτα αποτελεί το επιδόρπιο έπειτα από ένα πλήρες γεύμα βάλτε στο πλάι της ένα λικέρ μαστίχα. (ΕΔΩ)

* Κορμός :
Τα συστατικά του χριστουγεννιάτικου κορμού ποικίλλουν και τα γλυκά κρασιά μπορούν να το συνοδεύσουν αρμονικά. (ΕΔΩ)

* Πανετόνε:
Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ιταλίας περιέχει σταφίδες και διακρίνεται για την πικάντικη μυρωδιά του και την αφράτη υφή του - που θυμίζει το δικό μας τσουρέκι. Συνδιάστε το με ένα γλυκό κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο.   (ΕΔΩ)

* Πάβλοβα: 
 Γλυκό από τη μακρινή Αυστραλία με τραγανή μαρέγκα, αφράτη, βελούδινη κρέμα και φρέσκα γλυκόξινη σάλτσα από κόκκινα φρούτα του δάσους. Συνδιάστε το με ένα ημίξηρο αφρώδες κρασί για ένα πολύ ελαφρύ, σχεδόν άγλυκο αποτέλεσμα που όχι μόνο δεν θα σας λιγώσει αλλά θα σας αφήσει με μια κομψή δροσερή επίγευση.   (ΕΔΩ)

* Μον Μπλαν:
Όσοι αγαπούν τα κάστανα δεν κρύβουν της αδυναμία τους για το Μοντ Μπλάνς. Ακολουθώντας τις επιταγές της αρμονίας επιλέξτε ένα λικές κάστανο ή καρυδάκι, ή και με ένα ελαφρύ και πολύ αρωματικό Μοσχάτο από τη Λήμνο που θα σας οδηγήσει σε ζωηρό πολυδιάστατο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων  (ΕΔΩ)

* Μελομακάρονα και μελομακάρονα με σοκολάτα :
Φρεσκο Vinsanto
* Κουραμπιέδες και κουραμπιέδες με σοκολάτα:
Μαυροδάφνη.  
* Δίπλες :
Τσίπουρο.  
" Τρουφάκια :
Μπράντι  
ΟΙΝΟχοος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια