Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαίναλον

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαίναλου βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας, στο ομώνυμο βουνό το οποίο έχει βραβευτεί διεθνώς για τη φυσική του ομορφιά και μετά τις τρομερές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από τις φωτιές είναι από τα ελάχιστα Ελατοδάση που έχουν...

παραμείνει "ζωντανά".
Συγκεκριμένα βρίσκεται στην περιοχή Οστρακίνα και απέχει 30 χλμ από την Τρίπολη, 120 χλμ από την Καλαμάτα, 90 χλμ από το Ναύπλιο και Σπάρτη και 162 χλμ. από την Αθήνα.
Αποτελεί το πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο από την πρωτεύουσα και η διαδρομή για να φθάσετε, ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών Τριπόλεως (κλειστός αυτοκινητόδρομος), προσδίδει τη μέγιστη οδική ασφάλεια σε σχέση με τα υπόλοιπα Χ.Κ. που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα (Παρνασσός, Καλάβρυτα).
Συμπεριλαμβανομένων 20 χλμ Επαρχιακού δρόμου εκπληκτικής ομορφιάς μέσα από κατάφυτα έλατα, γίνεται σίγουρα ένας αρκετά δελεαστικός προορισμός για ημερήσια και όχι μόνο απόδραση.
Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι το Χ.Κ.Μαινάλου είναι από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα τα οποία φροντίζουν τα ίδια με δικά τους μέσα για τον εκχιονισμό της διαδρομής από και προς το Χ.Κ. καθ όλη τη διάρκεια της σαιζόν.
Από την περίοδο 2004 - 2005 και για τέταρτη συνεχόμενη περίοδο, το Χ.Κ. έχει περάσει στο management της εταιρείας Κλαουδάτος (γνωστή για την εξειδίκευση και την εμπειρία της στα Χειμερινά Σπορ και όχι μόνο).
Έχουν ήδη γίνει αρκετά έργα και προσδοκούμε σε ακόμα περισσότερα, με στόχο την αναμόρφωση και την αναβάθμιση του χαρακτήρα και της λειτουργικότητας του Χ.Κ. έτσι ώστε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες σκιέρ να είναι ανάλογο του ονόματος της εταιρίας και της εμπιστοσύνης τους προς αυτή.
Διαθέτει τέσσερις επίγειους αναβατήρες και οκτώ πίστες όλων των επιπέδων.
Επίσης διαθέτει snow tubes, πλαστική πίστα χιονοδρομίας ( η χρήση της οποίας γίνεται σε περίπτωση που το χιόνι δεν είναι αρκετό), snowboard park, σχολή σκι, κατάστημα ενοικίασης και πώλησης ειδών ski, φωτογραφείο, ιατρείο, chalet για φαγητό ροφήματα, ψησταριά για σουβλάκια και πατάτες.
* Πίστες
Παν 650 μ
Αλεξία 650 μ.
Ερατώ 250 μ.
Πολύβιος 800 μ.
Καλλιστώ 800 μ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια