Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΑΦΕΔΕΣ Συνταγές για όλους ☕🟤 Recipes for Coffee

ΚΑΦΕΔΕΣ Συνταγές για όλους Recipes for Coffee
.
Ρώσικος Καφές
Σε ένα φλιτζάνι δυνατό καυτό καφέ προσθέτουμε ένα ποτηράκι βότκα. Σερβίρεται με ρευστή κρέμα γάλακτος, και το καλοκαίρι με τριμμένο πάγο.

Ανατολίτικος Καφές:
Σε ένα κεραμικό σκεύος τοποθετούμε δύο κομμάτια κανέλα, δύο κομμάτια γαρίφαλο και δύο κομματάκια ινδικό πιπέρι και προσθέτουμε τρία φλιτζάνια δυνατό καυτό καφέ. Κλείνουμε καλά το σκεύος και το αφήνουμε για μια ώρα. Φιλτράρουμε τον καφέ με ψηλό σουρωτήρι και το σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια με παγάκια. Σερβίρεται με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.
Κρεολικός Καφές
Σε ένα φλιτζάνι καφέ ανακατεύουμε λίγο τριμμένο καρύδι, ένα γαρίφαλο, ένα κομματάκι κανέλα και ένα κομματάκι βανίλια.
Αμερικάνικος καφές
Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό, δύο κουταλάκια ζάχαρη, δύο κακάο και δύο καφέ στιγμιαίο και το βάζουμε να βράσει για δύο, τρία λεπτά. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια κρύο γάλα, ένα κρύο νερό και το ξαναβράζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε δύο κουταλάκια βανίλιας σε σκόνη.
Βιεννέζικος Καφές
Σε ένα φλιτζάνι καφέ προσθέτουμε ένα κουτάλι σαντιγί και ένα ρευστή κρέμα γάλακτος. Άλλη παραλλαγή είναι: σε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ espresso να προσθέσουμε μία μπάλα παγωτό βανίλια κει να το διακοσμήσουμε με ένα κουτάλι σαντιγί.
Παριζιάνικος Καφές
Σε δύο μέρη δυνατό ζεστό καφέ προσθέτουμε ένα μέρος ζεστή σοκολάτα. Συμπληρώνουμε δύο κουταλάκια κονιάκ και ανακατεύουμε τα υλικά σε ζεστό μπρίκι. Το ρόφημα σερβίρεται με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.
Καφές της Ιάβας
Ετοιμάζουμε ίσες ποσότητες καφέ και σοκολάτας, τις ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζάχαρη.
Δανέζικος Καφές
Ετοιμάζουμε ένα Ιρλανδικό καφέ αλλά αντικαθιστούμε το ουίσκι με ρακί.
Ολλανδέζικος Καφές
Ετοιμάζουμε ένα Ιρλανδικό καφέ αλλά αντικαθιστούμε το ουίσκι με Ολλανδέζικο κονιάκ.
Ιρλανδικός Καφές
Μία μερίδα: ένα φλιτζάνι πολύ δυνατός καφές, δύο κουταλάκια ζάχαρη, ένα ποτηράκι Ιρλανδικό Ουίσκι και ένα κουτάλι κρέμα ή σαντιγί. Διαλύουμε την ζάχαρη σε ένα μικρό μέρος του ζεστού καφέ, προσθέτουμε το ουίσκι και τον υπόλοιπο καφέ και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε στην επιφάνεια την κρέμα γάλακτος ή την σαντιγί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιπλέει.
Αφρικανικός Καφές
Σε τόσα φλιτζάνια καφέ όσα και οι καλεσμένοι μας, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό σοκολάτα και λίγη ρευστή κρέμα γάλακτος. Σερβίρεται πολύ παγωμένος.
Φραπέ
Το όνομα του frappé είναι γαλλικό και σημαίνει χτυπημένος ή ανακατεμένος. Στην Γαλλία σημαίνει ένα παγωμένο ρόφημα που παρασκευάζεται επίσης χτυπώντας το σε σέικερ αλλά από γάλα ή χυμό φρούτων χωρίς καφέ, και δεν έχει σχέση με τον ελληνικό. Ο φραπέ πίνεται επίσης σε μικρές ποσότητες στην Ταϊλάνδη, στην Μαλαισία, στην Βουλγαρία πολλές φορές χρησιμοποιείται κόκα-κόλα αντί νερού, ενώ στην Σερβία προστίθεται πάντα παγωτό .
 Στιγμιαίος καφές
Ο στιγμιαίος καφές σε σκόνη, είναι το προϊόν του καφέ το οποίο με λίγο ζεστό νερό διαλύεται τέλεια απελευθερώνοντας και όλο το άρωμα που περικλείει. Εφευρέθηκε το 1901 από τον Ιάπωνα Sartori Kato, επιστήμονα που δούλευε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Στις 1 Απριλίου 1938 ο στιγμιαίος καφές λανσαρίστηκε από την ελβετική εταιρία Nestlé με το εμπορικό όνομα Nescafé, παράγωγο των λέξεων Nestlé και Café. Από τότε ο στιγμιαίος καφές εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με δύο ποικιλίες, τον "κανονικό" και τον "χωρίς καφεΐνη".
IRISH COFFEE
Σερβίρεται στο ειδικό ποτήρι του Irish Coffee και παρασκευάζεται τοποθετώντας πρώτα μια κουταλιά ζάχαρη και μια μερίδα ουίσκι Ιρλανδίας στο ποτήρι . Το ζεσταίνουμε στο ειδικό καμινέτο ( του bar ) κα απογεμίζουμε έως τη δεύτερη γραμμή του ποτηριού με γαλλικό καφέ φίλτρου . Στη συνέχεια προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.
FILTER COFFEE CRΕME
Σερβίρεται στο φλιτζάνι του καφέ φίλτρου κα παρασκευάζεται βάζοντας μία δόση καφέ φίλτρου στο group της μηχανής espresso
ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ
Είναι ο καφές ο οποίος φιλτράρεται μέσα από ένα ειδικό μηχάνημα και ανάλογα με το πόσο ψημένος είναι χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες :
Γαλλικός ( πολύ ψημένος )
Γερμανικός ( μέτρια ψημένος )
Αμερικάνικος ( λίγο ψημένος ).
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Νο1
Με ολίγη ( 3 κουταλιές καφέ + ½ κουτ. ζάχαρη) .
Βαρύγλυκος (3 κουτ. καφέ + 4 κουτ. ζάχαρη) .
Ελαφρύς γλυκός (1 1/2 κουτ. καφέ + 5 κουτ. ζάχαρη) .
Γλυκύβραστος (3 κουτ. καφέ + 6 κουτ. ζάχαρη. Σηκώνεις το μπρίκι, για να κάνει ο καφές αρκετές φουσκάλες) .
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Νο 2
Μέτριος (3 κουτ. καφέ + 2 κουτ. ζάχαρη) .
Μέτριος βαρύς (3 κουτ. Καφέ + 3 κουτ. ζάχαρη) .
Μέτριος βραστός (3 κουτ. καφέ+ 3 κουτ. ζάχαρη. Σηκώνεις το μπρίκι για να κάνει ο καφές αρκετές φουσκάλες) .
Σκέτος (χωρίς ζάχαρη) .
ΚΑΦΕΣ FREDDO - SMOOTHIE
Βάλτε στο μπλέντερ 400 ml νερό , 7-8 κουταλάκια καφέ στιγμιαίο , 50 ml κρέμα γάλακτος , 5 κουταλάκια ζάχαρη και 30 παγάκια. Ανακατέψτε για 10'' στην ταχύτητα 1 και άλλα 10'' στην ταχύτητα 2 . Σερβίρετε αμέσως .
CAFFE MOCHA
Caffe mocha :1/3 espresso , 1/3 ζεστή σοκολάτα , 1/3 ζεστό γάλα , που προστίθενται μ' αυτή τη σειρά.
kostasmouzakis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια