Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αι Βασίλη ....συλλαμβάνεσαι!

Τον έχετε δει; Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;
Έχει λευκή γενειάδα, φοράει κόκκινη στολή και κρατά έναν μεγάλο σάκο.
Καταζητείται για ληστείες, ναρκωτικά, φόνο, σωματικές βλάβες, εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση. Χο, χο, χοοο!!
Κάποιοι Άγιοι Βασίληδες είναι  "λέρες" Και όχι μόνο στο σινεμά.
Διότι η αγιοβασιλιάτικη ενδυμασία αποτελεί μια έξοχη κάλυψη, προκειμένου να περνάει κανείς απαρατήρητος για κάθε είδους παράνομες πράξεις.
Αν το κόκκινο της στολής του Άι Βασίλη εδραιώθηκε το 1931 από μια διαφήμιση της Κόκα - Κόλα που ήθελε το χρώμα να ταιριάζει με το αναψυκτικό της, το "κουστούμι" - αλλά και το όνομα του Αγίου - έκαναν χρυσές δουλειές πολύ πιο πριν.
Η πρώτη αναφορά "κακού" Άι Βασίλη καταγράφτηκε τον Δεκέμβριο του 1882 όταν ένας κάτοικος στο Αρκάνσας με το όνομα ...Santa Claus κατηγορήθηκε ότι πούλησε παράνομα δυο γαλόνια ουίσκι σε φυλή ινδιάνων Cherokee.
Όμως και οι πολυάριθμες ληστείες με δράστες "Άι Βασίληδες" ανάγκασαν το 2.000 δύο από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες να απαγορεύσουν την είσοδο στα υποκαταστήματα τους σε όσους είναι ντυμένο "Άγιοι".
Τα επεισόδια με Santa Claus - αν δεν συνάδουν με το ειρηνικό πνεύμα των ημερών - έχουν εμπνεύσει "You d better watch out, you d better not ...fiqht"
Διότι πέρσι στο Newton της Αγγλίας προκλήθηκε πανικός όταν τριάντα !!! Άι Βασίληδες που λάμβαναν μέρος στον ετήσιο αγώνα δρόμου προς τιμή του Αγίου, άρχισαν υπό την επήρεια αλκοόλ να βρίζονται και να δέρνονται ανελέητα μεταξύ τους. Δεν είναι λίγες και οι φορές που οι απαντήσεις του "Άγιου" σε παιδικά γράμματα θυμίζουν θρίλερ.
Πριν δυο χρόνια το Αμερικάνικο Maxim ανέφερε ότι το 70% των επιστολών από τον Αι Βασίλη παρουσίαζαν κάποια...προβληματάκια.
Όπως "λέμε με ...Satan' s Claws μυξιάρικο και μη με ενοχλείς γιατί θα σε βρω και θα στρίψω το λαρύγγι, το δικό σου και του ηλίθιου σκύλου σου"
Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος, που ίσως είναι τρομακτικότερη.
Σε γράμμα της στον Άι Βασίλη η 9χρονη Holly από το Ohio έγραφε "Ο αδελφός μου υπήρξε πολύ κακό παιδί, για αυτό στείλε κάποιον να τον βασανίσει. Φέρε στους γονείς μου κάτι κομψό και τον λογαριασμό" Μπρρρρ!
 Θthita

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια