Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακαρόνια χριστουγεννιάτικο έλατο με σπανάκι

.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια αλεύρι άσπρο
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
50 γραμμάρια σπανάκι
και αλεύρι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το σπανάκι και το καθαρίζουμε καλά, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ και το λιώνουμε πολύ καλά.
Μετά ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και το σπανάκι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πράσινο ζυμάρι. το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο για 30 με 40 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και βάζουμε το ζυμάρι μας, και με έναν πλάστη που έχουμε, αρχίζουμε και το ανοίγουμε σε επίπεδο 2 χιλιοστών περίπου ανάλογα με την αρέσκειά μας......
Με ένα κουτ πατ χριστουγεννιάτικο έλατο το πατάμε από πάνω το ζυμάρι και σχηματίζεται ομοιόμορφα το ζυμάρι μας σε χριστουγεννιάτικο έλατο , συνεχίζοντας έτσι και πάλι μέχρι να τελειώσουμε το ζυμάρι μας.
Το βγάζουμε με προσοχή και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα αφήνοντας τα 2 με 3 μέρες να στεγνώσουν καλά!!!!!!!!!!!!!!
Μετά
Παίρνουμε μία κατσαρόλα με νερό μπόλικο βάζοντας λίγο αλάτι και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και ανάβουμε το μάτι να αρχίζει να παίρνει βράσει, μόλις δούμε ότι το νερό είναι καυτό ρίχνουμε μέσα τα χριστουγεννιάτικα έλατα να βράσουν μέχρι 8 λεπτά περίπου θα το δείτε εσείς!!!!!!!!!!!
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας.
Προαιρετικά τέλος τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε ρίχνοντας τα πάλι μέσα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο να τσιγαριστούν.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μια σάλτσα να ρίξουμε από πάνω και τριμμένο τυρί.
Καλά Χριστούγεννα
kostasmouzakis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια