Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2015: Ετήσιες Προβλέψεις ζωδίων

Οι, Σμάρω Σωτηράκη, Κατερίνα Σαλωνίκη, Γιάννης Ριζόπουλος και Karl Heinz Ottinger σας αποκαλύπτουν τι επιφυλάσσει το 2015, αναλυτικά γιά όλους τους μήνες του έτους:

ΚΡΙΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2015
Ο Δίας μέχρι τις 11 Αυγούστου θα βρίσκεται στον Λέοντα και με την επεκτατική του φύση θα ανεβάζει τις θερμοκρασίες, δίνοντας άλλες διαστάσεις στους έρωτες και τη δημιουργικότητά σου! Θα σε εξωθεί σε πιο ελεύθερη αυτοέκφραση αλλά, προσοχή, γιατί εξάρει και τον εγωισμό με κίνδυνο να πέσεις στην παγίδα της αμετροέπειας. Αν θέλεις ένα παιδάκι, ο Δίας από τον Λέοντα μπορεί να σου στείλει τον πελαργό...
Μετά τις 11 Αυγούστου, ο Δίας περνάει στην Παρθένο, όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο και θα επηρεάζει την καθημερινότητα, την υγεία, τις δουλειές σου, υποσχόμενος περισσότερες ενασχολήσεις και πιο βεβαρυμμένο πρόγραμμα με ότι κι αν σημαίνει κάτι τέτοιο, είτε κούραση είτε περισσότερα κέρδη.
Ο Κρόνος περνάει στον Τοξότη, θέση από την οποία σε απαλλάσσει από αρκετά ψυχικά και οικονομικά βάρη που μπορεί να είχες όσο ήταν στον Σκορπιό. Τώρα θα είναι βοηθητικός καθώς θα σε εδραιώσει στους τομείς για τους οποίους έχεις κουραστεί και έχεις αποδείξει ότι αξίζεις τη Συμπαντική επιβράβευση. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ο Κρόνος, θα ξαναπατήσει το πόδι του στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, εξωθώντας σε στο να κάνεις τον τελικό απολογισμό των οικονομικών σου και στη συνέχεια θα περάσει και πάλι στον Τοξότη, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017.
Ο Ουρανός συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιό σου, εξαίροντας το φλογερό σου ταμπεραμέντο και εξωθώντας σε στο να εκτονώσεις τη δύναμή σου και να μπεις στη δράση για να υποστηρίξεις τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Όταν σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία οι ευκαιρίες για δυναμικά ξεκινήματα θα είναι μοναδικές αλλά –με τον Ουρανό στο πρώτο ηλιακό σου σπίτι- πρέπει να ελέγχεις την νευρικότητά σου για να μην έχεις άσχημα ξεσπάσματα.
Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την διέλευση του στους Ιχθύες, το δωδέκατο ηλιακό σου σπίτι, αστρολογικό γεγονός που χρήζει της προσοχής σου, ιδιαίτερα στο τέλος της χρονιάς που σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και μπορεί να σου αποκαλυφθεί ένα πολύ σκληρό παρασκήνιο σε βάρος σου. Καλό θα ήταν να φροντίζεις περισσότερο την υγεία σου, να κοιμάσαι περισσότερο, να αποφεύγεις τις καταχρήσεις. Επίσης, θα πρέπει να κατανικάς την τάση σου να αφήνεις πολλές εκκρεμότητες και να μην ολοκληρώνεις αυτά που αναλαμβάνεις να διεκπεραιώσεις.
Ο Πλούτωνας, σταθερή αξία, στον Αιγόκερω θα σχηματίσει και φέτος (συγκεκριμένα τον Μάρτιο) το τετράγωνό του με τον Ουρανό, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο θέματα καριέρας και αυτοπροβολής. Σου επιβάλλει να γίνεις ο αδέκαστος παρατηρητής των γεγονότων και να ταξινομήσεις τις ενεργές καταστάσεις της ζωής σου με τις ανενεργές που σε οδηγούν σε συναισθηματική σήψη. Δεν αποκλείεται να σε εξωθήσει σε καθοριστικές αλλαγές δουλειάς ή ακόμη και επαγγέλματος.
Αναλυτικότερα
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Το 2015 αρχίζει αρκετά ευχάριστα καθώς τα γεγονότα θα σε απαλλάσσουν από τα άγχη και θα σε εμπνέουν να κάνεις καινούργια σχέδια. Παράλληλα, θα βρίσκεις πιο ρηξικέλευθους τρόπους για να τα υλοποιήσεις ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τις συμμαχίες σου με άτομα που θα σας συνδέει το ίδιο όραμα. Ευχάριστες εξελίξεις αναμένονται και στον αισθηματικό τομέα. Να θυμάσαι ότι από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα και τότε μπορεί να αναθεωρήσεις στόχους, συμμαχίες, φιλίες.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Θα κουράζεσαι περισσότερο και θα απογοητεύεσαι εύκολα, γεγονός που δεν θα σου επιτρέπει να δεις ξεκάθαρα τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα σε θέλει πιο δυναμικό καθώς το πέρασμα του Άρη στο ζώδιό σου θα σε βάλει στη δράση και θα αξιοποιηθεί πλήρως αν αυτή η δράση δεν είναι αποκύημα υπερέντασης αλλά συνέπεια ωρίμου σκέψης και συνετών αποφάσεων.
ΜΑΡΤΙΟΣ: Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτη, προσβάλλει τον τομέα της υγείας και της δουλειάς σου γι αυτό πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου. Σκέψου ότι θα είναι το κερασάκι στην τούρτα καθώς το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα θα είναι η βόμβα που θα σκάσει και μπορεί να επηρεάσει την καριέρα, την οικογένεια, τις ρίζες σου, ιδιαίτερα αν είσαι γεννημένος/η στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η σεληνιακή έκλειψη – βόμβα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου με τη συμμετοχή του Ουρανού και του Πλούτωνα, θα σκάσει στη ζωή σου, επιτάσσοντας αλλαγές που θα γίνουν άλλοτε εκούσια κι άλλοτε ακούσια. Φαίνεται ότι θα περάσεις δια πυρός και σιδήρου αλλά, τουλάχιστον, θα αναμετρηθείς με τα γεγονότα και θα ανακαλύψεις τα μεγέθη της δύναμής σου.
ΜΑΙΟΣ: Θα αναγκάζεσαι να ενδώσεις σε εξαντλητικά ωράρια αλλά οι κόποι σου θα αμειφθούν ενώ θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις τα επικοινωνιακά σου χαρίσματα. Με τον ανάδρομο Ερμή από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου, ακόμη κι αν νιώθεις τρισευτυχισμένος/η από την προσωπική σου ζωή, μη βιαστείς να πάρεις αποφάσεις.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Με την Αφροδίτη και τον Δία στον Λέοντα καθώς επίσης και το τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό, οι εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα θα είναι κάτι παραπάνω από καλές. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου, θα φλερτάρεις, θα ανανεώσεις όρκους, θα παίξεις και εν τέλει θα νιώσεις πιο ασφαλής συναισθηματικά.
ΙΟΥΛΙΟΣ: Ο Άρης που θα βρίσκεται στον Καρκίνο όλο τον Ιούλιο, θα πυροδοτήσει τις ενέργειες των σκληρών Ουρανού και Πλούτωνα. Μπορεί να ενσκήψουν προβλήματα σε όλους τους τομείς αν και ο πιο ευάλωτος είναι ο οικογενειακός που θα πρέπει να τον προστατέψεις με νύχια και με δόντια. Από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αρχίζει καλή περίοδος, άκρως ερωτική, η οποία προσφέρεται για διακοπές, χαρές και πανηγύρια.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα, συνάμα με τον Άρη και τον Ήλιο, δίνουν την εικόνα ότι ο μήνας των διακοπών θα σε δικαιώσει καθώς θα περάσεις ξέγνοιαστα ενώ θα υπάρχει πάντα η αγκαλιά που θα σε απογειώνει. Από τις 11 του μήνα η είσοδος του Δία στην Παρθένο, θα δημιουργεί πρόσφορες συνθήκες για τις δουλειές σου. Καλό θα ήταν «να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά» για να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες σου.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Η ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τις δουλειές σου και προκαλεί ανατροπές στην καθημερινότητα που θα οφείλονται περισσότερο σε εξωτερικούς παράγοντες και λιγότερο σε δικά σου λάθη, γεγονός που θα τεντώσει τα νεύρα σου. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον άξονά σου και χρήζει της προσοχής σου γιατί δεν αποκλείεται να διαταράξει τις ισορροπίες σε κάποιες συνεργασίες σου ή να αποκαλύψει τα άτομα που σε βλέπουν εχθρικά. Κερασάκι στην τούρτα θα είναι ο ανάδρομος Ερμής από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου στον Ζυγό, θέση από την οποία θα αναμοχλεύει τα θέματα τόσο των συνεργασιών σου όσο και των διαπροσωπικών σου σχέσεών.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Όλο το φθινόπωρο θα πρέπει να κάνεις αργά και σταθερά βήματα και να οπλιστείς με υπομονή γιατί οι ανατροπές της καθημερινότητας θα είναι αρκετές. Τα διλήμματα και οι προβληματισμοί αισθηματικού χαρακτήρα θα στιγματίσουν την περίοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Άλλοτε θα νιώθεις ότι θέλεις να δεσμευτείς περισσότερο κι άλλοτε θα νιώθεις καταπιεσμένος/η. Και στις δύο περιπτώσεις, μη βιαστείς να αποφασίσεις.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Θα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για να διεκπεραιώσεις τις οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν σε δανεισμούς, δημόσιο, τράπεζες, ασφάλειες, διατροφές, κληρονομικά. Με το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα είναι πιθανό να απογοητευτείς από συγγενείς εξ' αγχιστείας, επαφές με το εξωτερικό ή να ματαιωθεί ένα ταξίδι σου.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Δυναμικές αντιδράσεις επιβάλλει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη καθώς ο Άρης από τον Ζυγό θα πυροδοτεί τους σκληρούς Ουρανό και Πλούτωνα, βάζοντάς σε στη διαδικασία να κάνεις αποφασιστικές κινήσεις και πιθανώς καίριες αλλαγές. Τα γεγονότα που θα συμβούν, θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για τις δουλειές σου όσο και για την προσωπική σου ζωή ενώ οι αναθεωρήσεις φίλων, στόχων και σχέσεων μπορεί να είναι επιβεβλημένες.

ΤΑΥΡΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει o Γιάννης Ριζόπουλος
Επαναστάτης... έρωτας!
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Ταύρους
Σου αρέσουν οι ασφαλείς και σταθερές καταστάσεις, γι' αυτό πολλές φορές διστάζεις να κάνεις ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός. Φαίνεται όμως ότι το 2015 θα σου προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να ξεκολλήσεις από τα ίδια και τα όμοια, παρασυρμένος από πολύ δυνατά συναισθήματα. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης, ο έρωτας, κτυπά την πόρτα σου, απειλώντας να την... σπάσει!
Αν λοιπόν είσαι μόνος κι έχεις κουραστεί από την μοναξιά σου, ετοιμάσου για τα καλύτερα. Όχι πως θα βρεις «με τη μια» την αδελφή ψυχή σου... Το πιθανότερο είναι να περάσεις πρώτα από μια έντονη όσο και καταλυτική σχέση, που θα σε ξεμπλοκάρει, θα σε συντονίσει με το «μέσα σου», ώστε να ξεσκαρτάρεις από όλα αυτά που σε βαραίνουν και να λάμψει η αλήθεια σου. Χωρίς αυτήν δεν πας πουθενά, το ξέρεις...
Κι όταν με το καλό βρεις τον δρόμο σου, έχεις όλες τις προδιαγραφές για να γνωρίσεις την ευτυχία, αγκαλιά με τον άνθρωπο σου.
Αν πάλι διατηρείς έναν σταθερό δεσμό κι έχεις καλομάθει στο βόλεμα σου προετοιμάσου για σοβαρές αναταράξεις. Το σωστό θα ήταν να θέσεις εσύ πρώτος «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», εξελίσσοντας την σχέση σου κατά το δοκούν. Αν μάλιστα ένας νέος έρωτας σε κτυπήσει κατάστηθα, δεν έχει νόημα να αντισταθείς, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα πρέπει σου. Ξεκαθάρισε την κατάσταση και προχώρα.
Το πολύ πιο δύσκολο βέβαια είναι να αντιληφθείς ότι ο σύντροφος σου αρχίζει να καλοβλέπει κάποιες... άλλες πορτοκαλιές!
Με βάση τον χαρακτήρα σου, το πιθανότερο είναι να περιμένεις τις ανατροπές, παίζοντας... κατενάτσιο. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει να χάνεις τα κεκτημένα σου, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το να ρίξεις όλες σου τις δυνάμεις σε μια χαμένη υπόθεση δεν θα σε ωφελήσει.
Ανάλογα καταλυτικές μπορεί να είναι οι εξελίξεις και στον φιλικό σου κύκλο. Είτε εξ αιτίας δικών σου επιλογών, είτε ύστερα από κρίσιμες δοκιμασίες των σχέσεων σου, θα προχωρήσεις σε μια πλήρη ανανέωση προσώπων αλλά και ενδιαφερόντων.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να ενταχθείς σε μια συλλογική προσπάθεια ή να ασχοληθείς πολύ εντατικά με τα κοινά, αναλαμβάνοντας έναν ουσιώδη πολιτικό ρόλο.
Αν βρίσκεσαι ήδη σε μια τέτοια πορεία, τότε να περιμένεις ραγδαίες εξελίξεις και ξεκαθαρίσματα, που μπορεί μεν να σε προβληματίσουν ή να σε στενοχωρήσουν, από την άλλη πλευρά όμως θα σε καταστήσουν πολύ πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.
Κατά τα άλλα, μέχρι τον Αύγουστο, ο Δίας θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, είτε επαγγελματικό, είτε στην προσωπική σου ζωή. Μέχρι και το σπίτι των ονείρων σου μπορεί να σου βρει... Μην τα περιμένεις όμως όλα από αυτόν. Φρόντισε κι εσύ να κινηθείς αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.
Από τον Αύγουστο και μετά ο πλανήτης της επέκτασης, περνώντας στην Παρθένο θα αρχίσει να επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων σου με τον γνωστό... πληθωρικό τρόπο του! Και μαζί με τις εκλείψεις της χρονιάς είναι εκείνος που θα συμβάλλει στην ανατροπή των δεδομένων.
Όσο για τον Κρόνο, θα εξακολουθήσει να δεσπόζει όλη τη χρονιά σε βασικούς τομείς της ζωής σου και καλό είναι να μην τον πάρεις αψήφιστα, ακούγοντας τις... αστρολογικές Σειρήνες, που τραγουδούν την επερχόμενη απελευθέρωση σου από τα δεσμά του. Εξ άλλου οι σχέσεις σου με τον πλανήτη των περιορισμών ήταν ανέκαθεν καλές, αφού έχεις τον τρόπο να αξιοποιείς τις πιέσεις του.
Είναι σκόπιμο λοιπόν να επιμείνεις στην σκληρή δουλειά και την ανάληψη ευθυνών, με την προϋπόθεση βέβαια να κρατάς εσύ τα ηνία της διοίκησης κι όχι να κάνεις τον χαμάλη εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Θα σε «αδειάσουν»...
Επιπλέον, η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη προμηνύει ένα κάποιο... στρίμωγμα σε έναν τομέα που σίγουρα σε ενδιαφέρει τα μάλα. Τα οικονομικά σου μπαίνουν στο μικροσκόπιο κι εσύ οφείλεις να πράξεις σοφά, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών ή υποχρεώσεων. Το ζητούμενο είναι να καταφέρεις να τα βάλεις σε μια τάξη, ίσως μάλιστα η ανησυχία σου να σε οδηγήσει τελικά σε μια συσσώρευση πλούτου, έστω κι αν το πλεόνασμα σου είναι αποτέλεσμα μιας αιματηρής οικονομίας.
Αντίθετα αν ενδώσεις σε «πολλά υποσχόμενες» επενδύσεις, το πιθανότερο είναι να δεις τα αποθεματικά σου να εξαφανίζονται στην... μαύρη τρύπα της κρίσης.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σου «κουβαλάς» την επιρροή της περυσινής Ηλιακής έκλειψης, που έγινε στα... λημέρια σου κι ενεργοποίησε ραγδαίες εξελίξεις στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική σου ζωή. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να ανοίξεις έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων, αφήνοντας πίσω σου το παρελθόν, να θυμάσαι όμως ότι αυτός ο νέος κόσμος σου δεν έχει τα σταθερά χαρακτηριστικά που επιθυμείς. Θα την βρεις την θέση σου, αφού όμως πρώτα περάσεις από μια μεταβατική περίοδο, όπου τόσο οι επιτυχίες, όσο και οι αποτυχίες σου, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι προσωρινές.
Μετά τα γενέθλια σου, θα έχεις την δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα, ώστε αν χρειαστεί να... μετακινήσεις ακόμη και βουνά! Καλείσαι λοιπόν να γίνεις πιο ανταγωνιστικός, επιτακτικός, μαχητικός κι ότι άλλο σου «λέει» ο Άρης, που από τον Απρίλιο θα βρίσκεται στο ζώδιο σου. Καλείσαι να δράσεις και να αναλάβεις πρωτοβουλίες, ώστε να «τρέξεις» την ενέργεια σου πριν σε... κάψει. Γιατί είναι βέβαιο ότι αν δεν κινηθείς από μόνος σου, τότε οι εντάσεις που επαγγέλλεται ο «κόκκινος πλανήτης» θα έρθουν να σε βρουν κι αυτό σίγουρα δεν θα σου αρέσει..
Μην αμελήσεις και την υγεία σου, φροντίζοντας έγκαιρα να καταπολεμήσεις ιούς και μικρόβια, που κατά κάποιο τρόπο φαίνεται πως σε... έχουν βάλει στο μάτι!
Αισθηματικά
Εδώ, το σύμπαν σου επιφυλάσσει τα καλύτερα! Τόσο πριν, όσο και μετά τα γενέθλια σου, ο δρόμος είναι ανοικτός για να βρεις την σωστή αγκαλιά...
Δεύτερο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σου, θα δεχθείς πολλές πιέσεις και τα διλήμματα σου θα ενταθούν. Αυτός όμως είναι ο τρόπος για να πετύχεις τελικά τους στόχους σου, αφήνοντας στην άκρη όλα εκείνα που στην παρούσα φάση είναι «πολυτέλεια». Σίγουρα οι εξετάσεις που δίνεις και θα δώσεις θα έχουν αποτελέσματα ανάλογα με την επάρκεια και τις ικανότητες σου, δεν θα σου λείψει όμως και η τύχη στις κρίσιμες στιγμές.
Μετά τα γενέθλια σου, οι ευκολίες και οι ευκαιρίες σου θα αυξηθούν και δεν είναι απίθανο να αναλάβεις κάποιο αξίωμα. Όλα αυτά όμως δεν θα γίνουν χωρίς «να σπάσεις αυγά», ιδιαίτερα στις συνεργασίες σου, που θα περάσουν από σαράντα κύματα. Στο πρόγραμμα είναι και οι νομικές διεκδικήσεις.
Αισθηματικά
Μέχρι τα γενέθλια σου, ο έρωτας σε ακολουθεί κατά πόδας, με όλα τα... συμπράγκαλα του, δηλαδή τις πολύ «ανεβαστικές» αλλά και τις πιο αγωνιώδεις στιγμές του! Από τον Μάιο και μετά, ο Ουρανός επιδιώκει να σου αλλάξει τα δεδομένα, ανάλογα με το... πως θα σε πετύχει! Αν είσαι μόνος θα σε βοηθήσει να βρεις το ταίρι σου αλλά αν έχεις ήδη μια σχέση θα την αναθεωρήσει (τουλάχιστον), οδηγώντας σε προς νέες κατακτήσεις.
Τρίτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σου, καλείσαι να ανταποκριθείς σε έναν μάλλον ξέφρενο ρυθμό, με αιχμή την ερωτική σου ζωή αλλά όχι μόνον. Και το πάθος σου για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει είναι ικανό να ανοίξει κάθε είδους πόρτα, επιταχύνοντας τις εξελίξεις.
Όμως, μετά τα γενέθλια σου θα πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός και εγκρατής, αφού όλες σου οι κινήσεις επιβλέπονται από το «μάτι» του Κρόνου. Το «καμπανάκι» θα είναι πιο ηχηρό αν έχεις γεννηθεί τις 2-3 τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου αλλά σε κάθε περίπτωση πρόσεξε τόσο τις δικές σου κινήσεις, όσο κι αυτές των άλλων, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σχετικά σοβαρού ατυχήματος.
Αισθηματικά
Μέχρι τα γενέθλια σου, έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να επιλέξεις μεταξύ... πολλών την σχέση και το πρόσωπο που σου ταιριάζει καλύτερα. Κι αν η ζωή σου αποδειχθεί πολύ πιο περιπετειώδης από όσο θα επιθυμούσες, μην... βαρυγκωμάς! Από τον Μάιο και μετά οι πολλαπλές επιλογές παραχωρούν την θέση τους στην μοναδικότητα...
Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 19/1 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
20/1 έως 19/3 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
20/3 έως 18/4 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
19/4 έως 17/5 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.
18/5 έως 15/6 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
16/6 έως 15/7 Οικονομικά, τροφοδοσία.
16/7 έως 14/8 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
15/8 έως 12/9 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
13/9 έως 12/10 Αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, αισθηματικές υποθέσεις.
13/10 έως 10/11 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
11/11 έως 10/12 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
11/12 έως 31/12 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις
 Η χρονιά αυτή στο πρώτο της εξάμηνο και ειδικά για σένα του δεύτερου δεκαήμερου, στοχεύει σε ανατροπές, που θα ανανεώσουν την κοινωνική και προσωπική σου ζωή.
Το τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό από 4/2 έως 22/7 που έχεις γευτεί ξανά παλιότερα, φέρνει στο δρόμο σου ενδιαφέροντες ανθρώπους που προωθούν τα σχέδιά σου, ενώ το φιλικό σου περιβάλλον γίνεται ο καλύτερος χορηγός των προσπαθειών σου.
Το εφευρετικό και ανήσυχο μυαλό σου μπορεί να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που θα φέρουν απροσδόκητα οφέλη σε όλα τα επίπεδα.
Με την είσοδο του Δία στην Παρθένο στις 11/8 οικογενειακά θέματα και οτιδήποτε αφορά την ακίνητη περιουσία και το χώρο που ζεις, έρχονται στο προσκήνιο για τους γεννημένους σε όλα τα δεκαήμερα.
Η σημαντική στιγμή της χρονιάς είναι η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη που θα κάνει εσένα του πρώτου δεκαήμερου να ξεκαθαρίσεις τις διαθέσεις σου απέναντι σε σχέσεις ζωής αλλά και σε συνεργάτες.
Καλείσαι να δεις αν θα απομακρυνθείς από κάτι ή κάποιον που δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες σου ή να συνειδητοποιήσεις πως αυτό το κάτι ή αυτός ο κάποιος σε συμπληρώνει και πρέπει να δεσμευτείς σοβαρά απέναντί τους.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πολύ είναι το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα από 1/1 έως 17/4 και από 22/10 έως 31/12.
Οι αμφιβολίες που εγείρει αυτή η όψη και αφορούν την επαγγελματική και προσωπική σου ζωή, σε κάνουν να αισθάνεσαι στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ανεπαρκής, ως προς την ένδειξη θάρρους και αποφασιστικότητας απέναντι σε μεγάλες αποφάσεις.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου που είσαι και ο πιο ευέλικτος, εκμεταλλεύσου τη θέση του Δία στον Λέοντα από 22/6 έως 10/8 για να περάσεις ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα, να ταξιδέψεις και να αποκομίσεις εμπειρίες.
Προβλέψεις ανά μήνα
Ιανουάριος
Ο κυβερνήτης σου Ερμής στον Υδροχόο μαζί με την Αφροδίτη σε διατηρούν σε εορταστικό κλίμα, ενώ προτρέπουν ειδικά εσένα του δεύτερου δεκαήμερου να ασχοληθείς με νέα ενδιαφέροντα κάτω από την αντίθεση με τον Δία από 16 έως 25/1.
Στις 22/1 ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη φορά γι αυτό καλό θα ήταν ως τότε να έχεις κάνει τις επιλογές σου.
Είναι πολύ πιθανό να εντάξεις στη ζωή σου καινούργιες ασχολίες ιδιαίτερα όσες έχουν συλλογικό χαρακτήρα, λόγω του εξαγώνου Ερμή – Ουρανού από 11 έως 31/1.
Το εξάγωνο του Ουρανού με την Αφροδίτη από 10 έως 17/1, προσφέρεται για ευχάριστες συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων με απροσδόκητα καλές εξελίξεις.
Ο Άρης επίσης στον Υδροχόο έως τις 11/1 δίνει ώθηση σε σένα του τρίτου δεκαήμερου κάτω από την αντίθεση με τον Δία από 1 έως 8/1, να ασχοληθείς με τα χόμπι σου σε μια προσπάθεια να κατευνάσεις την υπερένταση που αισθάνεσαι.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου δείξε προσοχή σε επαγγελματικές επιδιώξεις από 12 έως 24/1 κάτω από τη σύνοδο Άρη – Ποσειδώνα που μπορεί να εξαπατήσει την ορμητικότητά σου.
Φεβρουάριος
Κινητοποιείσαι σε επαγγελματικά ζητήματα με την Αφροδίτη και τον Άρη στους Ιχθύες έως τις 21/2.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου αν ασχολείσαι με επάγγελμα που σχετίζεται με αισθητική, ομορφιά, καλλωπισμό και σωματική ευεξία, έχεις την ευκαιρία να αποκομίσεις ιδιαίτερα οφέλη από 13 έως 19/2.
Ο κυβερνήτης σου Ερμής θα βρίσκεται σε ανάδρομη φορά έως τις 12/2 επηρεάζοντας εσένα του πρώτου δεκαήμερου ως προς τις πληροφορίες που αναζητάς και λαμβάνεις.
Τα στοιχεία τείνουν να είναι ελλιπή γι αυτό πρόσεχε στις έρευνές σου και μην καταθέσεις εργασίες, μελέτες και προτάσεις αυτό το διάστημα.
Ο Άρης στον Κριό από 20/2 και το τρίγωνο με τον Κρόνο έως τις 28/2 είναι μια επιρροή που απαιτεί ευθύνη, αξιοπιστία και αποφασιστικότητα από εσένα του πρώτου δεκαήμερου, σε ότι αφορά φίλους, συνεργάτες και συντρόφους, και τις σχέσεις σου μαζί τους.
Μάρτιος
Μήνας νέων ξεκινημάτων με την έκλειψη στην 30η μοίρα των Ιχθύων αλλά και τη σύνοδο του κυβερνήτη σου Ερμή με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσεις επαγγελματικά ζητήματα αλλά και ζητήματα του μυαλού σου, που σκέφτεται διαρκώς χωρίς να καταλήγει κάπου.
Το κυρίαρχο στοιχείο του μήνα για όλους είναι η τάση να πρωτοτυπήσεις και να ξεχωρίσεις μέσα στο κοινωνικό σου περιβάλλον αλλά και μέσα σε μια ομάδα που έχεις ενταχθεί.
Η παρουσία του Άρη στον Κριό και η σύνοδος με τον Ουρανό από 3 έως 17/3, απογειώνει τη διάθεση και τον ενθουσιασμό ειδικά εσένα του δεύτερου δεκαήμερου, με αποτέλεσμα να εκτονώνεις την πίεση σε πρωτότυπες δραστηριότητες.
Απρίλιος
Μήνας που μετρά τις αντοχές και τις ανοχές σου με μια Σεληνιακή έκλειψη στον φιλικό Ζυγό και στον 5ο ηλιακό σου οίκο, να ερεθίζει τις δημιουργικές και ερωτικές σου στιγμές.
Προτιμάς να σκέφτεσαι σιωπηλά με το μυαλό σου να γονιμοποιεί κάθε σκέψη, αλλά θέλεις να κρατάς κρυφές τις προθέσεις σου.
Ο μήνας αυτός σε ενεργοποιεί εσωτερικά και σε αδρανοποιεί εξωτερικά, δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις δικές σου ιδιωτικές στιγμές.
Έχεις ανάγκη να ερωτευτείς όχι μόνο ένα πρόσωπο αλλά την ιδέα του έρωτα, γι αυτό θα είσαι και ιδιαίτερα δημιουργικός.
Από τις 12/4 που η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιό σου, εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου και με τα εξάγωνα με Δία και Ουρανό μπορείς να κάνεις αλλαγές, που θα τονώσουν τη διάθεση και θα αφομοιώσουν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες διάφορων περιστατικών.
Μάιος
Πολλή σύγχυση επικρατεί αυτόν τον μήνα με διάφορες όψεις να σε πισωγυρίζουν και το μυαλό σου να θολώνει αδιέξοδα.
Ο κυβερνήτης σου Ερμής πάλι σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιό σου αυτή τη φορά στις 20/5 επηρεάζει ανασταλτικά την καθημερινότητα εσένα του πρώτου δεκαήμερου.
Η αντίθεση με τον Κρόνο από 1 έως 8/5 και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από 4 έως 31/5 προκαλούν αναστολή στις αποφάσεις σου, αλλά και ο Άρης στο ζώδιό σου από 12/5 με τις ίδιες όψεις δεν αφήνει και σένα του δεύτερου δεκαήμερου να νιώσεις ησυχία.
Αντιπαραθέσεις και έλλειψη κατανόησης σε συνδυασμό με επιδιώξεις που δεν σου βγαίνουν, σε παραμερίζουν συναισθηματικά.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου έχεις την στήριξη της Αφροδίτης έως τις 7/5.
Η είσοδός της στον Καρκίνο στις 8/5 ρίχνει το βάρος και σε οικονομικά θέματα, προκαλώντας την ανάγκη σε όλα τα δεκαήμερα να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα και συναισθήματα.
Ιούνιος
Ο μήνας των γενεθλίων σου μπορεί να μην είναι χαλαρωτικός αλλά δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, εφόσον Ήλιος, Ερμής και Άρης στο ζώδιό σου όλο και κάτι ενδιαφέρον ανακινούν.
Εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου πάσχεις από υπερκινητικότητα με τη σύνοδο Ήλιου – Άρη από 1 έως 16/6 να σε δραστηριοποιεί σε όλα τα επίπεδα με μία αυτοπεποίθηση που θα έκανε να νιώσει μειονεξία και ένας Καρδινάλιος.
Ο κυβερνήτης σου Ερμής θα γυρίσει σε ευθεία φορά στις 13/6 και από εκεί και μετά θα σκέφτεσαι και εσύ ορθά και δεν θα υποπίπτεις σε λάθος επιλογές.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου μην πάρεις καμία απόφαση που αφορά μια σχέση ή μια συνεργασία έως τις 13/6 γιατί η μελαγχολία δεν είναι καλός σύμβουλος.
Γενικά πρόσεχε αυτόν τον μήνα την τάση σου για υπερπαραγωγές είτε στην καλή είτε στην κακή τους έκφραση.
Ιούλιος
Η καλοκαιρινή διάθεση δεν φαίνεται να σε συνεπαίρνει εφόσον έχεις διάφορα θέματα να τακτοποιήσεις κυρίως οικονομικά, τουλάχιστον έως τις 23/7.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου τα καταφέρνεις καλύτερα με τον Ερμή και την Αφροδίτη να σε υποστηρίζουν επικοινωνιακά διατηρώντας τη διάθεση ψηλά.
Ο Άρης στον Καρκίνο σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο για να βγάλεις επιπλέον χρήματα με σκοπό να τα ξοδέψεις και όχι να τα αποταμιεύσεις.
Η οικονομική σου επιδίωξη τονίζεται και από τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Καρκίνο μετά στις 9/7.
Η τελευταία εβδομάδα του μήνα προσφέρεται για διακοπές ή για την οργάνωσή τους.
Αύγουστος
Η είσοδος του Δία στην Παρθένο στις 11/8 σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για σένα και για την οικογενειακή σου εστία. Προς το παρόν λαμβάνεις μόνο υπονοούμενα που αργότερα θα κάνεις πράξη.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου πλέεις σε πελάγη ψυχολογικής ευφορίας με τη σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης στον Λέοντα από 13 έως 18/8, αλλά ο ενθουσιασμός που θα νιώσεις στις καλοκαιρινές σου γνωριμίες θα ξεφουσκώσει γρήγορα λόγω της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης που έχει ξεκινήσει στις 26/7/
Εσύ του δεύτερου δεκαήμερου νιώθεις τον ερωτισμό μέσα από την επικοινωνία σου, επιδιώκοντας εγκεφαλικές συναναστροφές, που καταλήγουν σε ερωτόμορφες περιπτύξεις.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου που βρίσκεσαι υπό την επιρροή της αντίθεσης Δία –Ποσειδώνα, πρόσεχε προς το τέλος του μήνα να μην πιαστείς από διαβεβαιώσεις, που είναι αμφίβολο να τηρηθούν ειδικά από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Σεπτέμβριος
Με δύο εκλείψεις μέσα στον μήνα με την πρώτη στις 13/9 να αφορά οικογενειακές υποθέσεις και ζητήματα σπιτιού και την άλλη στις 28/9 να αφορά την κοινωνική σου ζωή, τους έρωτες και τις φιλίες σου, χρειάζεται να είσαι στις επάλξεις.
Μεγάλη στήριξη θα έχεις ειδικά εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου από την Αφροδίτη που γυρίζει σε ορθή φορά στις 7/9 αλλά και από τον Άρη, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις σου μέσα από την επικοινωνία σου.
Ο μήνας είναι πολύ ερωτικός και δεν αποκλείεται να ενθουσιαστείς με ένα άτομο από το κοινωνικό σου περιβάλλον. Αν είσαι μόνος κάποιος σου χτυπάει την πόρτα, αν είσαι δεσμευμένος δραστηριοποιείσαι ως προς την καλυτέρευση της σχέσης σου.
Πολλές εκπλήξεις και ανατροπές θα έχει ο μήνας, προσέχοντας από τις 18/9 τις επιδιώξεις που αφορούν τον ερωτικό σου τομέα, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Ερμή. Συμμάζεψε τον ενθουσιασμό σου και μην αμελείς θέματα που καίνε.
Οκτώβριος
Ο κυβερνήτης σου Ερμής επιστρέφει σε ορθή φοράς τις 10/10 και μπορείς πλέον να δεις καθαρά τα γεγονότα που σε έχουν πυρπολήσει σε ότι αφορά τα ερωτικά σου.
Εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου καλείσαι να τρέξεις για οικογενειακά θέματα με τον Άρη στην Παρθένο να δείχνει καθαρά τις ελλείψεις και να προτρέπει σε αποκατάσταση, λόγω και της συνόδου με τον Δία. Από κοντά και η Αφροδίτη που συναντά τον Δία από 19 έως 31/10.
Είναι μεγάλη ευκαιρία να νιώσεις όμορφα στο σπίτι σου διευθετώντας κάθε πρόβλημα.
Το μυαλό σου όμως στριφογυρνά συνεχώς γύρω από τις σχέσεις σου που μπαίνουν εδώ και καιρό σε πρώτο πλάνο. Ο Κρόνος απέναντι από σένα του πρώτου δεκαήμερου και το εξάγωνο με τον Ερμή από 4 έως 18/10 σου λένε ένα και μόνο: «Σκέψου ώριμα και αποφάσισε ποιους θα κρατήσεις και ποιους θα αφήσεις σε όλα τα επίπεδα».
Νοέμβριος
Εξακολουθείς να δοκιμάζεις τις αντοχές σου στην ερωτική σου ζωή ειδικά μετά τις 9/11 που η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό και ακολουθεί ο Άρης στις 13.
Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο από 10 έως 16/11 προετοιμάζει ψυχολογικά εσένα του πρώτου δεκαήμερου να πάρεις αποφάσεις, που η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο που ακολουθεί από 23 έως 30/11 θα δώσει την οριστική τους μορφή.
Μπορεί να πιέζεσαι αλλά μέσα σου ξέρεις καλά τι να κάνεις.
Ο Δίας στην Παρθένο λειαίνει το έδαφος των οικογενειακών θεμάτων εσένα του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου και αν σκέφτεσαι μια μετακόμιση εδώ και καιρό είναι καλό διάστημα να την κάνεις ειδικά από 7 έως 16/11 με το εξάγωνο Ήλιου – Δία, που ευνοεί και ζητήματα του εργασιακού σου χώρου.
Ιδανικός μήνας για να βάλεις τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου σε τάξη, πάντα με προσοχή εσύ του πρώτου δεκαήμερου στο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που καιροφυλακτεί για ένα σου λάθος.
Δεκέμβριος
Ο Ήλιος απέναντί σου στον Τοξότη και το εξάγωνο με τον Άρη στον Ζυγό από 1έως 12/12 κάνει ειδικά εσένα του δεύτερου δεκαήμερου να αισθάνεσαι συναισθηματική υπερδιέγερση.
Η Νέα Σελήνη στις 11/12 στον Τοξότη σε σπρώχνει να κάνεις την ανατροπή στις σχέσεις σου διαμορφώνοντάς τις όπως θα ήθελες να τις βρει ο καινούργιος χρόνος. Φίλοι, γνωστοί, εραστές, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα παίρνουν τη θέση που τους αξίζει μέσα σου όποια και αν είναι αυτή.
Περισσότερο σαφής δεν γίνεται να είσαι και προς τα έξω, κλείνοντας τον χρόνο ικανοποιημένος και γενικά ευνοημένος, με την κοινωνική σου ζωή να μοιάζει με την παλιά «Δυναστεία» της Joan Collins.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει o Karl Heinz Ottinger
«Είναι οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι που φοβούνται περισσότερο την αλλαγή» 
Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 θα είναι για σένα μια χρονιά άκρως κουραστική που θα πρέπει ώρες-ώρες να αποδείξεις τα αυταπόδεικτα. Σε κάθε αλλαγή που θα θέλεις να πραγματοποιήσεις θα πρέπει να γνωρίζεις πως θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις αφού «οι άλλοι», λόγω της παρουσίας στον 7ο οίκο του Πλούτωνα, θα προσπαθούν να σε εξουσιάσουν σε σημείο που θα σε κάνει να νοιώθεις αφόρητη καταπίεση. Η παρουσία του Δία στον 2ο οίκο σου δημιουργεί κάποιες καλές προοπτικές για τα οικονομικά σου αλλά και δυνατότητες να περάσεις (έστω και παροδικά) σχετικά καλά. Αυτό θα υφίσταται μέχρι 11/8/2015 γιατί μετά ο Δίας θα εισέλθει στον 3ο οίκο και θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις τις σχέσεις με τα αδέλφια και γενικά το κοντινό σου περιβάλλον. Ο Ουρανός στον 10ο οίκο θα φέρει στα επαγγελματικά σου πάνω-κάτω (σαν τραμπολίνο) και αυτό θα σου δημιουργήσει ανά καιρούς ανασφάλεια και ώρες-ώρες φοβίες. Έτσι το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα (θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου- Απριλίου 2015) δεν αποκλείεται να είναι ιδιαίτερα κομβικό γιατί εκεί δεν αποκλείεται να κάνεις την δική σου επανάσταση. Πρόσεχε όμως αφ' ενός τις απώλειες και αφ' ετέρου το πώς θα εκφραστείς. Η παρουσία του Ποσειδώνα στον 9ο οίκο θα σε βοηθήσει να κάνεις επαφές με το εξωτερικό καθώς επίσης και να επιλύσεις τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανώτερη εκπαίδευση ή την Δικαιοσύνη. Αν συνεπώς δίνεις στον στίβο της ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης τον «υπέρ πάντων αγώνα» (εξετάσεις, εισαγωγικές εξετάσεις ή πτυχιακές εργασίες) τότε μπορείς να ελπίζεις σε μια απρόσμενη επιτυχία. Η παρουσία του Κρόνου στον 6ο οίκο θα σε βάλει να κάνεις μια ανασκόπηση στα επαγγελματικά σου και την καθημερινότητα σου. Οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν θα πρέπει να γνωρίζεις πως είναι απλά «συμπαντικά» καμπανάκια. Ο Κρόνος όμως θα επανέλθει στον 5ο οίκο στο ζώδιο του Σκορπιού (από τις 15/6 έως 18/9) και αυτό ίσως φέρει στην επιφάνεια ζητήματα με παιδιά αλλά και σχέσεις με ερωτικό-συναισθηματικό περιεχόμενο που ίσως είναι καταλυτικά για το μέλλον.
ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 είναι μια χρόνια όπου θα εξαρτηθούν αρκετά πράγματα που θα δρομολογήσουν εξελίξεις τόσο σε πρώτο χρόνο όσο και στο απώτερο μέλλον. Επαγγελματικά θα πρέπει να «σφίξεις» τα δόντια γιατί οι αλλαγές στην παρούσα φάση μπορεί, κατά μεγάλο ποσοστό, να συνεπάγονται με απώλειες. Το τετράγωνο του Ουρανού (από τον 10ο οίκο) με τον Πλούτωνα (στον 7ο οίκο) θα σου δημιουργήσει αρκετές εντάσεις οι οποίες θα πρέπει κάπου να ξεσπάσουν. Λόγω του ότι μπορεί να είσαι παρορμητικός αλλά συνάμα και υδάτινος και κατά συνέπεια συναισθηματικός, αν δεν βρεις τρόπο εξωτερίκευσης του άγχους σου μα και του θυμού σου, ίσως αναπτυχτούν έντονα ψυχοσωματικά θέματα. Θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν (και πίστεψέ με θα είναι αρκετές) μέχρι τις 10/8 και αυτό είναι σημαντικό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ζητήματα αναβάθμισης-εδραίωσης-προαγωγής στον χώρο εργασίας θα σε απασχολήσουν. Από τέλη Φεβρουαρίου (20/2) έως και τις 29/3 ο Άρης μα και η Αφροδίτη θα κινούνται στον 10ο οίκο σου και αυτό θα σου δώσει μεγάλες δυνατότητες να τα πας πολύ καλύτερα. Παράλληλα η ηλιακή έκλειψη στις 4/4/2015 θα λάβει χώρα εντός του 4ου οίκου και αυτό θα σε ζορίσει ιδιαίτερα αφού το άγχος θα είναι έκδηλο και δεν αποκλείεται να σου φέρει κάποιες αλλαγές. Ίσως θα πρέπει να «απογαλακτιστείς» από τις ρίζες σου, και ανεξαρτήτως ηλικίας, να κάνεις τις πρέπουσες επιλογές. Η παρουσία του Κρόνου στον 6ο οίκο θα βγάλει ζητήματα με την «ποιότητα» της εργασίας σου. Ίσως λειτουργήσεις υπό την αίσθηση του καθήκοντος, απέναντι στην οικογένεια, στον εαυτό σου και στους άλλους. Πρόσεξε σε επίπεδο υγείας τα ζητήματα που σχετίζονται με τα κόκκαλα και τα δόντια ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξεις στις 28/10 αφού μια έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στον 10ο οίκο και ίσως φέρει μια απρόβλεπτη κατάσταση στα επαγγελματικά η οποία αφήνει μελλοντικές προοπτικές εξέλιξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Τα τελευταία χρόνια προσπάθησες να έχεις «κάτι για μια ώρα ανάγκης» και πολλοί ίσως να σε κακολόγησαν όμως η οικονομία σου είναι ιδανική και ο Δίας (έστω και για την μίση χρονιά) μπορεί να κάνει θαύματα και να σε βγάλει από κάποια αδιέξοδα τα οποία μπορεί να οδηγηθείς (μετά τον Αύγουστο) από αστάθμητους, κυρίως, παράγοντες. Από 5/1/2015 ο Ερμής θα κινείται στον 8ο οίκο (οικονομικά μέσω των άλλων, επιδόματα, διατροφές, υποτροφίες, ενοίκια) και αυτό θα φέρει μια αναζήτηση στα οικονομικά σου αλλά η ανάδρομη φορά (από 21/1 εως11/2) του επιφυλάσσει καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες ή ακόμα και ένα «πιο hard σενάριο» να σε θυμηθούν τίποτα ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που διαφαίνεται πάντως ξεκάθαρα είναι πως θα αναζητήσεις -πέραν της μίας- πηγή εσόδων. Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4/4 γίνεται στον 4ο οίκο πράγμα που σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα για το σπίτι (ως οίκημα, πχ χάλασε ο θερμοσίφωνας) ή να εξυπηρετήσετε κάποιο άτομο της οικογενείας σου σε μια προσωπική του ανάγκη. Τέλος αυτό που θα χρειαστεί να αποφύγεις είναι τα ανώφελα έξοδα για τρίτους.
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: Και μόνο που δεν θα έχεις τον Κρόνο στον 5ο οίκο είναι από μόνο του μια μορφή επιτυχίας και χαρμόσυνη είδηση. Ο Κρόνος βέβαια θα ξαναμπεί στον 5ο οίκο για να ξανακάνει ένα check-up (από 15/6 έως 17/9) μήπως υπάρξουν τίποτα παλινωδίες με το παρελθόν, διότι εκεί ίσως έχουμε ένα τελειωτικό χτύπημα! Έχεις και τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο και αυτό σου έχει δημιουργήσει (και θα εξακολουθήσει) τα χίλια μύρια προβλήματα. Από 5/1/2015 ο Ερμής θα κινείται στον 8ο οίκο και αυτό θα φέρει στο προσκήνιο αρκετές τολμηρές «προτάσεις» και, ανεξάρτητα με το τι status βρίσκεσαι (married, single, in relationship), ίσως ζήσεις ένα μεγάλο έρωτα ή πιο σωστά ένα μεγάλο και κρυφό πάθος. Το πάθος αυτό μπορεί να είναι ακόμα και μια «φιλία» που μετατρέπεται ή εκδηλώνει τον έρωτα που είναι «κρυφός». Επίσης κατά την περίοδο της Σεληνιακής έκλειψης στις 13/9 ίσως νοιώσεις (ή κάποιος άλλος) την ανάγκη για συντροφιά και αυτό να σου φέρει ένα απροσδόκητο έρωτα.
ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Η χρονιά του 2015 έχει 4 συνολικά εκλείψεις αλλά οι δυο εξ αυτών γίνονται στον παρορμητικό σταυρό και αυτό θα σε ενοχλήσει ιδιαίτερα αφού θα χτυπήσουν τον άξονα 4ου-10ου. Πιο συγκεκριμένα η ηλιακή έκλειψη στις 4/4 στον 4ο οίκο θα σε αναστατώσει αφού θα βγάλει ζητήματα με την οικία ή ακόμα και την οικογένειά σου που θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος ενώ η τελευταία στις 28/10 χτύπα τον 10ο οίκο και θα σε αναγκάσει να προσέξεις διότι ίσως η φήμη σου «φάει» λάσπη. Οι άλλες δυο που υπολείπονται (στις 20/3 και στις 13/9 αντίστοιχα) θα προσβάλλουν τον άξονα 3ου-9ου και αυτό θα φέρει ματαιώσεις, καθυστερήσεις ταξιδιών, απώλεια εγγράφων, βλάβες ηλεκτρονικών μηχανημάτων ή συσκευών επικοινωνίας.
Εν κατακλείδι: Το 2015 δε κάθε περίπτωση εύκολη δεν θα είναι σαν χρονιά. Σου δίνεται όμως η μοναδική δυνατότητα να κερδίσεις αυτό που θέλεις μέσα από τις δυσκολίες. Αυτό που πας να κάνεις λέγεται ετεροχρονισμένη επανάσταση και να θυμάσαι πως καμιά επανάσταση δεν άφησε τον επαναστάτη... ατσαλάκωτο.

ΛΕΩΝ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2015 
Μέχρι τις 11 Αυγούστου ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου και θα ευνοεί τις συνεργασίες σου, τις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, τις υπογραφές συμβολαίων καθώς επίσης και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, τα φλερτ, τους γάμους. Οι ευκαιρίες τόσο για να βρεις το ταίρι της ζωής σου όσο και για να κάνεις μια σπουδαία συνεργασία, δεν θα σου λείψουν ενώ, με το τρίγωνο του Δία και του Ουρανού, οι εκπλήξεις θα είναι με το μέρος σου.
Μετά τις 11 Αυγούστου, ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο, θέση από την οποία θα ενισχύσει τα οικονομικά σου. Αν δεν παρασυρθείς σε φούσκες, σε υπεραισιόδοξες τοποθετήσεις και από απατεώνες που θα σου τάξουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», λόγω της αντίθεσής του με τον Ποσειδώνα, κι αν είσαι συγκροτημένος/η, θα ανακτήσεις τις ισορροπίες σου στον οικονομικό τομέα.
Ο Κρόνος περνάει στον Τοξότη και σου αφήνει το πεδίο δράσης ελεύθερο. Μετατοπίζεται από τον ζωδιακό σου σταυρό και σε απαλλάσσει από πιέσεις και περιορισμούς. Μέχρι το 2017 που θα παραμείνει στον Τοξότη, θα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσεις τις δημιουργικές σου ιδέες, να αξιοποιήσεις πρακτικά τα ταλέντα σου, να πραγματώσεις κάποια όνειρά σου. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα περάσει για λίγο στον Σκορπιό, δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνεις μια τελευταία ανασκόπηση των τεκταινομένων στο σπίτι και στην καριέρα, να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου αν κάτι τέτοιο επιβάλλεται και να πάρεις ώριμες αποφάσεις.
Ο Ουρανός σε συνδυασμό με τον Δία, θα διευρύνει τους ορίζοντές σου και θα σου επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στην προσωπική σου ζωή. Οι κεραυνοβόλοι έρωτες και οι μεγάλες αλλαγές είναι στο πρόγραμμα ενώ δεν αποκλείονται τα απρόοπτα και θερμά επεισόδια που τελικά μάλλον θα είναι της αρεσκείας σου. Επίσης, μπορεί να σου δείξει τον δρόμο για να επιστρέψεις στα θρανία, να επιμορφωθείς, να εντρυφήσεις σε κάποιο φιλοσοφικό αντικείμενο.
Ο Ποσειδώνας θα παραμένει στους Ιχθύες και θα συνεχίσει να θολώνει τα νερά του όγδοου ηλιακού σου οίκου, ιδιαίτερα αν γιορτάζεις τα γενέθλιά σου στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιλέγεις, τους κόλακες που μπορεί πίσω από το προσωπείο τους να κρύβουν έναν απατεώνα, τις αυταπάτες σου, κυρίως το φθινόπωρο που θα σχηματίζει την αντίθεσή του με τον Δία. Μην ξεχνάς ότι στο τέλος της χρονιάς που θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο, θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και μπορεί να απογοητευτείς. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Ποσειδώνας θα περιβάλλει τα πάθη σου με ρομαντισμό ή με θλίψη, ανάλογα με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα και με το αν είσαι συναισθηματικά ασφαλής ή όχι.
Ο Πλούτωνας συνεχίζει το οδοιπορικό του στον Αιγόκερω, υπογραμμίζοντας τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά σου, τη δουλειά και την υγεία σου, τομείς στους οποίους πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός/η.
Αναλυτικότερα
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και τον Δία στο ζώδιό σου, δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτήριζα τον πρώτο μήνα του χρόνου ως άκρως ερωτικό! Αξίζει να τον αξιοποιήσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο δεκαπενθήμερο που ο Ερμής θα είναι στα ίσια του, ακόμη και για να κάνεις προτάσεις γάμου. Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες για σένα. Θα δεχθείς κάποιες προτάσεις οι οποίες θα είναι τόσο αξιόλογες ώστε να μην μπορείς να τις αρνηθείς. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα είναι πολύ καλό για να υλοποιήσεις κάποια από τα σχέδιά σου και να κάνεις καινούργια ξεκινήματα. Από τις 21 Αυγούστου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, στον Υδροχόο, θα έχεις την ευκαιρία να επανεξετάσεις σχέσεις και συνεργασίες και, αν χρειάζεται, να κάνεις τις απαραίτητες, λυτρωτικές αναθεωρήσεις σου.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Πολλή δουλειά, ανάλογη κούραση και άγχος θα είναι τα χαρακτηριστικά του Φλεβάρη, ο οποίος θα είναι αρκετά αποδοτικός και σε οικονομικό επίπεδο ενώ θα κρύβει ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις με, αρκετά συμφέροντες όρους, εκκρεμότητες που σχετίζονται με δημόσιο, τράπεζες, ασφάλειες, κληρονομικά, κλπ. Ωστόσο, μολονότι θα είσαι απορροφημένος/η με τις πρακτικές πλευρές της ζωής, οι ισορροπίες στον αισθηματικό τομέα θα συντηρούνται εύκολα.
ΜΑΡΤΙΟΣ: Η Ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου, πλήττει τον οικονομικό σου τομέα. Μην κάνεις οικονομικά ανοίγματα μέσα στον Μάρτη και μην προβείς σε κάποια σημαντική αγοραπωλησία. Μη δανείσεις χρήματα γιατί είναι πιθανό να μη σου τα επιστρέψουν και μη δουλεύεις επί πιστώσει. Φρόντισε να έχεις διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητές σου από τον Φλεβάρη, προκειμένου να μη δεχθείς πιέσεις από τράπεζες, ασφάλειες, κλπ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Ανήκεις στους τυχερούς που τη γλιτώνουν από τη σεληνιακή έκλειψη του Μάρτη. Αν είσαι συνεπής προς τις υποχρεώσεις σου και αν προσέχεις στις μετακινήσεις σου, ο τελικός απολογισμός της περιόδου θα είναι θετικός για σένα. Αρκετά καλές θα είναι οι εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα καθώς θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις το παιχνίδι με τον τρόπο που επιθυμείς.
ΜΑΙΟΣ: Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να οργανώσεις τις συμμαχίες σου, να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου, να βάλεις νέους στόχους. Από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου θα έχεις την ευκαιρία να στοχαστείς πάνω στις αποφάσεις που θα έχεις πάρει και στις σχέσεις που θα έχεις συνάψει στην αρχή του μήνα ή αρκετό καιρό πριν, προκειμένου να κάνεις τις απαραίτητες αναθεωρήσεις.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σου σε συνδυασμό με τον Δία και το τρίγωνό του με τον Ουρανό! Εβίβα έρωτας! Όλα παίζονται και όλα επιτρέπονται (για να μην πω επιβάλλονται). Και αγάπες και λουλούδια και επισημοποιήσεις σχέσεων και κεραυνοβόλοι έρωτες και περιπέτειες και ανανεώσεις όρκων και σχέσεις ζωής! Από τη διάθεση και τον προσωπικό σου χάρτη εξαρτώνται οι εξελίξεις...
ΙΟΥΛΙΟΣ: Πρέπει να προσέχεις τις κινήσεις σου, να μην ανοίγεσαι και να μην εμπιστεύεσαι κανέναν, αν δεν είσαι σίγουρος/η για την εχεμύθεια και τη φερεγγυότητά του. Σε προσωπικό επίπεδο, τα απωθημένα, τα παράπονα, οι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια και σου δημιουργούν ένταση και εκνευρισμό. Λίγο περισσότερο κολύμπι ή γενικότερα σπορ και κίνηση θα σε βοηθούν να εκτονώνεις ενέργεια.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ξέχνα τη δουλειά και ξεκίνησε για περιπέτειες και διακοπές. Όλα για τον έρωτα και τη χαρά, τον Αύγουστο, που είναι ιδανικός για να απολαύσεις ό,τι αποζητά η λίμπιντό σου με τον Άρη να περνάει στο ζώδιό σου και να σε βάζει στην περιπέτεια και τη δράση.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Η ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τα οικονομικά σου με τράπεζες, δημόσιο, ασφάλειες, κληρονομικά, διατροφές. Πρέπει να προσέχεις γιατί, αν κάνεις κάποια λανθασμένη κίνηση τον Σεπτέμβρη, μπορεί να το πληρώσεις ακριβά. Ας μην ξεχνάμε ότι η αντίθεση του Δία με τον Ποσειδώνα, «δηλώνει» ότι μπορεί να εξαπατηθείς και να χάσεις αρκετά χρήματα. Η έκλειψη της Σελήνης στον άξονα Ζυγού – Κριού δεν θα σε επιβαρύνει, αρκεί να προσέχεις όταν ταξιδεύεις. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα αναστείλει κάποιες επαφές σου και θα σε βγάζει εκτός προγράμματος.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Οι υποχρεώσεις σου τον Οκτώβριο θα είναι πολλές αλλά, ωστόσο, οι απολαβές σου όσο ικανοποιητικές κι αν είναι, δεν θα σου φτάνουν καθώς θα αυξηθούν αισθητά τα έξοδά σου. Τα πρακτικά προβλήματα και ο φόρτος εργασίας θα σε αποσπάσουν από τους έρωτες.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα σε οδηγούν σε αποφάσεις ζωής, ικανές να αλλάξουν -προοδευτικά- τα σημερινά δεδομένα. Μακριά από παρορμητικές αντιδράσεις.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα θα σε αναστατώσουν στο τέλος της χρονιάς. Τα πράγματα θα στρώσουν στο τέλος του μήνα, αρκεί να μην έχεις χάσει την ψυχραιμία σου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ίσως η καλύτερη επιλογή για να συντηρήσεις την ψυχική σου ισορροπία να είναι οι γιορτινές διακοπές με σκοπό να αποσυμπιεστείς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Το μεγάλο στοίχημα 
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Παρθένους
Προσπερνώντας τους... συνήθεις διθυράμβους για την είσοδο του Δία στο ζώδιο σου (από τον Αύγουστο), το πρώτο που θα σου γράψω είναι ότι καλείσαι να κερδίσεις ένα πολύ μεγάλο στοίχημα σε καίριους τομείς της ζωής σου, όπως είναι οι σχέσεις και τα επαγγελματικά σου. Το 2015 αναμένεται να αποδειχθεί μια κομβική χρονιά για σένα, αφού τόσο οι εκλείψεις, όσο και οι θέσεις του Δία και του Κρόνου συνηγορούν σε θεαματικές εξελίξεις με αρχικά μεικτό πρόσημο. Αν μάλιστα έχεις γεννηθεί από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου έχεις να διαχειριστείς επιπλέον την επιρροή του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Πλούτωνα, οι οποίοι στοχεύουν σε μια πλήρη ανατροπή των δεδομένων σου. Προς ποια κατεύθυνση; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις σου. Όρεξη να έχεις και οι προκλήσεις δεν θα σου λείψουν!
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε περιμένουν για να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου, πετώντας τα όποια βαρίδια σε συνοδεύουν.
Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι να... τολμήσεις! Να απεμπλακείς δηλαδή από φοβίες και δισταγμούς που σε εμποδίζουν να δράσεις στην σωστή κατεύθυνση, την αναγέννησή σου.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάθε επιλογή έχει και το κόστος της, είναι καιρός όμως να επιχειρήσεις την μεγάλη έξοδο προς την αλήθεια σου. Σίγουρα βιώνεις ασφυκτικές καταστάσεις που προέκυψαν από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορεί να στήριξες τις ελπίδες σου σε άλλους και να διαψεύστηκες ή να διαψευστείς, μπορεί να διάλεξες κάτι φαινομενικά ασφαλές, που όμως έχει ευνουχίσει τη δημιουργικότητα σου.
Ότι κι αν είναι, ήρθε η ώρα να κάνεις την επανάσταση σου.
Αν παρ' ελπίδα «κολλήσεις» σε παρωχημένες επιλογές, όντας απρόθυμος να κάνεις τις αλλαγές που απαιτούνται, τότε κινδυνεύεις να παγιδευτείς σε έναν φαύλο όσο και αδιέξοδο κύκλο μηδενισμών.
Λύσε λοιπόν τα δεσμά σου –ή κόψε τα, αν χρειαστεί- χωρίς να φοβάσαι το τι θα ακολουθήσει. Τα φυσικά σου προσόντα και κυρίως το πολύ δυνατό μυαλό σου, αρκούν για να τα καταφέρεις με όποιον τομέα κι αν ασχοληθείς.
Αλλά κι αν ακόμη νοιώθεις πως σου λείπουν τα εφόδια, θα έχεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις το οπλοστάσιο σου, αρκεί να το θέλεις πραγματικά.
Ο άνεμος της ανανέωσης πνέει και στις σχέσεις σου, με τις εξελίξεις να ποικίλουν ανάλογα με το δεκαήμερο που έχεις γεννηθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει και μια... αβίαστη εκτίμηση, που απορρέει από τις δύο Ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς. Οι καταστάσεις που θα ζήσεις θα είναι συγκριτικά ακραίες και μοναδικές στο είδος τους κι έχουν μάλλον καταλυτικό χαρακτήρα, αφού ο σκοπός τους δεν είναι να σε «δέσουν» αλλά να σε «λύσουν», να σε φέρουν δηλαδή πιο κοντά στην αλήθεια σου. Ουσιαστικά δηλαδή σε προετοιμάζουν για τα καλύτερα που θα έρθουν κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στην ψυχολογία και το βαθύτερο είναι σου. Γιατί η «σωστή» σχέση που επιθυμείς δεν θα έρθει ποτέ αν την «μαγειρεύεις» με λάθος υλικά, όπως είναι για παράδειγμα οι «δανεικές» πεποιθήσεις και τα «φαντάσματα» σου.
Ιδίως μετά τον Αύγουστο, θα έχεις για σύμμαχο σου τον Δία, ο οποίος έχει όλη την καλή διάθεση να σπείρει στο διάβα σου όλα εκείνα που θα σου... ανοίξουν τα μάτια. Πρακτικά θα αναλάβει δράση επί παντός επιστητού, αναγκάζοντας σε ίσως να... αναφωνήσεις «μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου»!
Μέχρι τον Αύγουστο πάντως, ο πλανήτης της επέκτασης θα υποστηρίξει κυρίως τις επαγγελματικές σου βλέψεις, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να βρεις αποδοτικές λύσεις σε ενδεχόμενα θέματα υγείας και διατροφής. Εξόχως προστατευτικές μπορεί να είναι και οι αποκαλύψεις του σχετικά με πρόσωπα και δράσεις του παρασκηνίου.
Όσο για τον Κρόνο, η είσοδος του στον Τοξότη θα σημάνει πιθανότατα την έναρξη μιας περιόδου με οικογενειακά κι επαγγελματικά ξεκαθαρίσματα, στα πλαίσια του... γνωστού «ανάγκα και θεοί πείθονται». Ο πλανήτης μπορεί να σε φορτώσει με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, μπορεί να ζητήσει την έγνοια και την φροντίδα σου για πρόσωπα της οικογένειας σου ή ακόμη να σε «στριμώξει» με αφορμή κι αιτία κάποια περιουσιακά θέματα. Σε κάθε περίπτωση όμως «τον έχεις», αφού η ενέργεια του είναι καθ' όλα συμβατή με τις βασικές αρχές που σε διέπουν, με αιχμή το οργανωτικό σου πνεύμα.
Το μόνο λάθος που μπορεί να κάνεις είναι να αναλωθείς σε μια προσφορά των υπηρεσιών σου χωρίς να θέσεις τα όρια και τις προϋποθέσεις σου. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς... Παρθένους, αυτό είναι που πρέπει να θυμάσαι!
ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βάζει την σφραγίδα του στις εξελίξεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσεις τις... άφθονες επιφυλάξεις σου απέναντι σε πρόσωπα ή σχέδια που εμφανίζονται περίπου ως ιδανικά αλλά σίγουρα κρύβουν παγίδες. Προσοχή λοιπόν στα κάθε είδους «ταξίματα». Σε τελική ανάλυση είναι προτιμότερο να προσφέρεις οικειοθελώς αγαθά ή υπηρεσίες σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, από το να στα... φάνε οι επιτήδειοι!
Αντίθετα όμως ο πλανήτης της υπέρβασης μπορεί να σε βοηθήσει δραστικά σε πνευματικούς τομείς, ξεκινώντας πρώτα και κύρια από το να μαλακώσει την ψυχή σου και να σε κάνει να αντιληφθείς την ενότητα σου με το σύμπαν και ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτό. Ακόμη, οι Καλές Τέχνες, η Φιλοσοφία αλλά και η Αστρολογία είναι επιλογές στην σωστή κατεύθυνση.
Επιφυλάξεις θα πρέπει να έχεις και στα επαγγελματικά σου, όπου κατ' εξαίρεση με τους λοιπούς Παρθένους, μέχρι τον Αύγουστο το κλίμα είναι άγονο και δεν θα πρέπει να ξεκινήσεις κάτι σημαντικό. Ανάλογα στενόχωρες μπορεί να είναι και οι εργασιακές σου σχέσεις, μπορείς όμως να δρομολογήσεις την πώληση εμπορευμάτων ή μιας επιχείρησης.
Μετά τα γενέθλια σου πάντως, μπαίνεις σε μια περίοδο ανάπτυξης, όπου μπορεί να έχεις σημαντικές βοήθειες, με μόνη «σκιά» κάποια θέματα υγείας, που μπορεί να σε απασχολήσουν.
Αν δε, έχεις γεννηθεί στις 3-4 πρώτες ημέρες του ζωδίου σου, οι συγκριτικά περισσότερες δυσκολίες θα σε πιέσουν ώστε να έχεις ακόμη καλύτερα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Την δουλειά δεν την φοβάσαι, αυτό είναι γνωστό...
Αισθηματικά
Μέχρι τα γενέθλια σου, υπάρχει μεγάλο... μπέρδεμα! Από την μια οι έντονες επιθυμίες κι από την άλλη οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί, δημιουργούν ένα μάλλον δύσκολο περιβάλλον, το οποίο γίνεται ακόμη πιο θολό εξ αιτίας της επιρροής του Ποσειδώνα. Ίσως τελικά είναι δύσκολο να αποφύγεις ένα «μπλέξιμο» με τρίτα ή και... τέταρτα πρόσωπα!
Αντίθετα, μετά τα γενέθλια σου, γίνεσαι αποδέκτης μιας πιο... straight επιρροής, με τον έρωτα και τις απολαύσεις του να σου βροντοχτυπούν την πόρτα, σε μια πιο κλασική εκδοχή: Πολλά καρδιοχτύπια, διεκδικήσεις κι έντονες εμπειρίες. Με δεδομένο μάλιστα το ότι η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη, δεν αποκλείεται να αναβιώσει κι ένας μεγάλος έρωτας του παρελθόντος.
Δεύτερο δεκαήμερο
Η επιρροή του Χείρωνα εξακολουθεί να σε στρέφει σε υποθέσεις του παρελθόντος αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με το σπίτι ή την οικογένεια σου.
Κατά τα άλλα, μέχρι τα γενέθλια σου καλείσαι να διαχειριστείς ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα... γνωριμιών. Οι δημόσιες σχέσεις και οι καλές συνεργασίες σου είναι εκείνες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις στα σχέδια σου κι αν τυχόν ασχολείσαι με κάποιο είδος δραστηριότητας που απευθύνεται στο κοινό... ακόμα καλύτερα!
Μετά τα γενέθλια σου όμως το σκηνικό αλλάζει κι αρχίζει να ισχύει το «αν θέλεις την ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο». Με τον Άρη... αρχηγό καλείσαι να διαχειριστείς πιο «πολεμικές» καταστάσεις και πολλά θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα σου. Το ζητούμενο είναι να κάνεις καινούρια πράγματα, συγκρουόμενος ενίοτε με τα συμφέροντα ή τους... βολεψάκηδες. Εκείνο που σίγουρα δεν σε συμφέρει είναι να παραμείνεις αδρανής, πιστεύοντας ότι έτσι θα γλιτώσεις τις έξωθεν επιθέσεις. Ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί και από αυτήν την άποψη φρόντισε να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να... κατατροπώσεις τους βαρβάρους!
Αισθηματικά
Μέχρι τα γενέθλια σου, θα επηρεαστείς κυρίως από την Ηλιακή έκλειψη του Μαρτίου, που σίγουρα μπορεί να αλλάξει πολλά στο status της προσωπικής σου ζωής.
Ακολουθεί βέβαια και η έκλειψη του Σεπτεμβρίου, που γίνεται στο ζώδιο σου και συνοδεύεται από μια αρκούντως... περιπετειώδη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Άρη. Γίνεται δηλαδή το... έλα να δεις και μετά τα γενέθλια σου πρόκειται να συμβούν απίστευτα πράγματα, που θα σβήσουν μια και καλή τον μύθο που σε θέλει συγκριτικά αδιάφορο ή ψυχρό απέναντι στον έρωτα. Μια πολύ δυνατή σχέση είναι στα σκαριά...
Τρίτο δεκαήμερο
Μέχρι τα γενέθλια σου, θα βοηθηθείς από συνεργασίες και υψηλές γνωριμίες, βελτιώνοντας κατά πολύ την θέση σου. Ακόμη και η έκλειψη του Μαρτίου μπορεί να σε ωφελήσει, αλλάζοντας τα δεδομένα υπέρ σου. Το μόνο «αγκάθι» φαίνεται να είναι η ευπάθεια σου σε αλλεργίες ή τοξικές προσβολές, ενώ θα πρέπει ακόμη να έχεις τον νου σου σε παρασκηνιακές επιβουλές.
Μετά τα γενέθλια σου, ελέω Άρη περνάς ουσιαστικά σε θέση μάχης με όλα σχεδόν τα μέτωπα να είναι ανοικτά. Στόχος σου βέβαια είναι να κερδίσεις τον «πόλεμο», ακόμη κι αν χάσεις κάποιες μάχες!
Αισθηματικά
Όλα καλά, όλα... ανθηρά, τουλάχιστον μέχρι τα γενέθλια σου. Ακόμη και η έκλειψη του Μαρτίου μπορεί να «δουλέψει» υπέρ σου, φέρνοντας στην αγκαλιά σου το πρόσωπο που επιθυμείς.
Μετά τα γενέθλια σου όμως, το κλίμα αλλάζει και η συναισθηματική σου ηρεμία διαταράσσεται από ποικίλα προβλήματα. Το πάθος παραμένει αλλά ίσως τελικά να μην αντέξεις τα έντονα συναισθηματικά πάνω-κάτω...
Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 19/1 Αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, αισθηματικές υποθέσεις.
20/1 έως 19/3 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
20/3 έως 18/4 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
19/4 έως 17/5 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
18/5 έως 15/6 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
16/6 έως 15/7 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
16/7 έως 14/8 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
15/8 έως 12/9 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.
13/9 έως 12/10 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
13/10 έως 10/11 Οικονομικά, τροφοδοσία.
11/11 έως 10/12 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
11/12 έως 31/12 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.

ΖΥΓΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις 
Η κοινωνική σου ζωή, η πιθανή συμμετοχή στα κοινά, η ένταξή σου σε συλλόγους και ομάδες και η στήριξη από το φιλικό σου περιβάλλον που άνθισαν την προηγούμενη χρονιά, θα συνεχίσουν να ανθίζουν για σένα του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου μέχρι ο Δίας να περάσει στην Παρθένο στις 11/8.
Ως τότε και κάτω από την επιρροή του τριγώνου με τον Ουρανό έως τον Ιούλιο, θα έχεις ευκαιρίες να ρισκάρεις και να τολμήσεις νέες επιδιώξεις ειδικά στην κοινωνική σου ζωή.
Αλλά και η προσωπική σου ζωή βγαίνει από τη στασιμότητα, αλλάζεις δεδομένα, τονώνοντας τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου.
Μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα με πρωτοποριακές ιδέες, υιοθετώντας μόνο αισιόδοξες σκέψεις και θέτοντας τον ενθουσιασμό σου σε ισχύ.
Εκμεταλλεύσου αυτή την περίοδο για να βγεις από κατεστημένα και στεγανά και άνοιξε τους ορίζοντές σου, ταξιδεύοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Από τις 11/8 που ο Δίας περνάει στην Παρθένο ξεκινά μια περίοδος περισυλλογής και στροφής εσωτερικά, με σκοπό να θεραπεύσεις τα κομμάτια που νοσούν ψυχολογικά.
Ειδικά εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου ευαισθητοποιείσαι απέναντι σε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια, βρίσκεις νόημα στην φιλανθρωπία, ασχολείσαι με αναξιοπαθούντες, αλλά και με τη δική σου εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Πρακτικές όπως διαλογισμός και Yoga μπορούν τώρα να ενταχθούν στη ζωή σου, αντλώντας δύναμη.
Ο Κρόνος στον Τοξότη επιδρά σε σένα του πρώτου δεκαήμερου σαν αναισθητικό του μυαλού σου προκειμένου να υποβληθεί σε μια εγχείριση για να λειτουργήσει εύρυθμα ξανά. Αμφιβάλλεις για όσα γνωρίζεις ως τώρα και σε προσωπικό και σε γενικότερο επίπεδο, προσπαθώντας να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να διαχωρίσεις τη γνώση από την πληροφορία. Επιθυμείς να ξέρεις ουσιαστικά και όχι απλά να γνωρίζεις οτιδήποτε αφορά τη ζωή και τις επιδιώξεις σου.
Το τετράγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα από 1/1 έως 30/4 και από 1/10 έως 31/12 στέκεται εμπόδιο στο να ξεχωρίσεις το αληθινό από το απατηλό, γι αυτό χρειάζεται προσοχή αυτά τα διαστήματα στη συγκέντρωση. Μην αρχίσεις κάτι σημαντικό, παρά μόνο προσπάθησε να κρατήσεις το νου σου σε εγρήγορση χωρίς να επαναπαύεσαι σε τίποτα.
Δύο εκλείψεις σε αφορούν άμεσα η μία στις 4/4 στο ζώδιό σου και η άλλη στις 28/9 απέναντί σου στον Κριό, που σε κάνουν να δεις καθαρά τις ανάγκες σου, τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου και να τις δρομολογήσεις ανάλογα και αποφασιστικά.
Προβλέψεις ανά μήνα
Ιανουάριος
Η χρονιά ξεκινά έντονα ειδικά για σένα του δεύτερου δεκαήμερου με τον Ήλιο στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα από 1 έως 8/1 να σηματοδοτεί σημαντικές ανακατατάξεις στο οικογενειακό περιβάλλον και το τετράγωνο με τον Ουρανό να προκαλεί αναστάτωση και στη συντροφική σου ζωή.
Επιπλέον ο κυβερνήτης σου Αφροδίτη αλλά και ο Άρης στον Υδροχόο σε παρακινούν διαρκώς να ξεδώσεις και να αφήσεις πίσω τα προβλήματά σου, χωρίς όμως να σε απαλλάσσουν από αυτά.
Οι παροδικές απολαύσεις πάσης φύσεως θα σου κάνουν καλό, αλλά ο μήνας υπενθυμίζει διαρκώς τα μεγάλα θέματα που έχεις να επιλύσεις στα οποία θα δυσκολευτείς περισσότερο από τις 22/1 με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή.
Δείξε υπομονή και πάνω απ όλα σύνεση.
Φεβρουάριος
Έως τις 19/2 έχεις τον Ήλιο από τον Υδροχόο να κρατά ακμαίο το ηθικό σου, ενώ η αντίθεση με τον Δία από 2 έως 10/2 σε κάνει να χαίρεσαι τις υπερβολές σου σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Από τις 20/2 θα έχεις και τον Άρη από τον Κριό να σε δραστηριοποιεί συνεχώς σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών.
Ο μήνας ξεχειλίζει από ενθουσιασμό, κοινωνικές εκδηλώσεις, προτάσεις, ενώ αν ασχολείσαι με την τέχνη, η δημιουργικότητά σου είναι στο απόγειό της.
Εξαιρετική η διάθεσή σου γύρω από τις μέρες της Πανσελήνου στις 4/2 στον Λέοντα, ενώ νέες γνωριμίες μπαίνουν στη ζωή σου ειδικά σε σένα του δεύτερου δεκαήμερου.
Μάρτιος
Εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου εξακολουθείς να βρίσκεσαι σε εσωτερική και εξωτερική πυράκτωση με τον κυβερνήτη σου Αφροδίτη απέναντί σου στον Κριό, αλλά και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο.
Μια αλληλουχία όψεων σε κάνει να αισθάνεσαι πρωταγωνιστής της ζωής σου, αλλά η ένταση, η παρόρμηση και ο εκνευρισμός δεν θα λείπουν.
Η ερωτική σου ζωή είναι στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα, ανακινώντας θέματα προκειμένου να αλλάξεις οτιδήποτε σε ενοχλεί.
Θέλεις να αποδεσμευτείς από μίζερες καταστάσεις ενώ παράλληλα δεν σε χωράει το σπίτι. Όργωσε κάθε τόπο διασκέδασης αυτόν τον μήνα και ειδικά εσύ των πρώτων ημερών απόλαυσε στο έπακρο την καθημερινότητά σου γύρω από τις μέρες της έκλειψης στις 5/3.
Απρίλιος
Παραμένοντας σε εγρήγορση, αυτός ο μήνας θα σε κάνει να δεις τους καρπούς των προσπαθειών σου και να σκεφτείς ως τις 14/4 τρόπους, ώστε να προβάλλεις καλύτερα τις απόψεις σου για αλλαγές, σε θέματα συνεργασιών και σε ότι αφορά το σπίτι.
Από τις 12/4 που ο κυβερνήτης σου Αφροδίτη περνάει στους Διδύμους, εσύ του πρώτου δεκαήμερου αναζητάς να ξεκινήσεις μια σπουδή, να κάνεις ένα ταξίδι ή να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο.
Η αντίθεση με τον Κρόνο σε κάνει να σκέφτεσαι εκτός από το κόστος και το πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά για σένα, εστιάζοντας πολύ σε νέους ορίζοντες.
Ωστόσο η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου μαζί με το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια να κατασταλάξεις. Έχε το όμως στο νου σου.
Μάιος
Αυτόν τον μήνα σπεύσε να οργανώσεις τα σχέδιά σου ως τις 19/5 γιατί η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από τις 20/5 δεν βοηθά σε κατάλληλες επιλογές.
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο από τις 8/5 φέρνει εντάσεις στον επαγγελματικό και οικογενειακό χώρο σε σένα του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου, ενώ εσύ του πρώτου μπορείς να ελιχθείς πολύ καλύτερα.
Ωστόσο πιθανά να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην επικοινωνία και στις σχέσεις σου με πρόσωπα της καθημερινότητας και συγγενείς από 12 έως 22/5 με την αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο.
Έως τις 20/5 φρόντισε να τακτοποιήσεις οικονομικά θέματα που εκκρεμούν και τυχόν κληρονομικά ζητήματα, ισχύοντας για όλα τα δεκαήμερα.
Ιούνιος
Ήλιος και Άρης στους Διδύμους στο μεγαλύτερο διάστημα του μήνα καθώς και η είσοδος της Αφροδίτης στον Λέοντα στις 6/6 υπόσχονται έναν πολύ ευχάριστο μήνα, περιστοιχισμένο από ενθουσιασμό αισιόδοξη διάθεση, κέφι και λαχτάρα για ταξίδια.
Οι αρμονικές όψεις των Ήλιου – Αφροδίτης και Άρη με Δία και Ουρανό φέρνουν νέους έρωτες, ανανέωση στις υπάρχουσες, ενδιαφέρουσες γνωριμίες, αποδράσεις με φίλους, δημιουργικές στιγμές και ξαφνικές ευχάριστες εκπλήξεις.
Ειδικά εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου πετάς στα σύννεφα και τα καταφέρνεις ακόμα και στην πιο μεγάλη δυσκολία.
Η Πανσέληνος στον Τοξότη στις 2/6 και η Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 16/6 υπόσχονται ιδανικές στιγμές . Απόλαυσε όσο περισσότερο μπορείς αυτόν τον μήνα.
Ιούλιος
Μπορεί να προσγειώνεσαι λίγο από την απογείωση του Ιουνίου, αλλά εξακολουθείς να αισθάνεσαι τυχερός και έτοιμος για όλα.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου παραμένεις στα σύννεφα απολαμβάνοντας τα δέλεαρ της συνόδου του κυβερνήτη σου Αφροδίτη με τον Δία, από 1 έως 13/7.
Ωστόσο η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από 26/7 και η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού στις 27/7 θα φέρουν ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα.
Ήλιος και Άρης στον Καρκίνο έως τις 22/7 δημιουργούν κάποιες έγνοιες σε ότι αφορά επαγγελματικά θέματα και οι δυσαρμονικές όψεις του Άρη με Ουρανό και Πλούτωνα, προκαλούν εσωτερική ένταση που δεν θα πρέπει να αφήσεις να χαλάσει τη διάθεσή σου.
Η πρώτη Πανσέληνος του μήνα στις 2/7 στον Αιγόκερω αλλά και η Νέα Σελήνη στις 16/7 στον Καρκίνο ανακινούν επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα που θα πρέπει να δεις μακροπρόθεσμα και να μην αγνοήσεις τις οποιεσδήποτε ενδείξεις.
Αύγουστος
Ο μήνας χαρακτηρίζεται από την ανάδρομη κίνηση του κυβερνήτη σου Αφροδίτη που έχει ξεκινήσει από τις 26/7 και θα επηρεάσει περισσότερο εσένα του τρίτου δεκαήμερου και του δεύτερου μισού του δεύτερου. Καλείσαι να κοιτάξεις λίγο πίσω στα πεπραγμένα αλλά και στις συναισθηματικές σου επενδύσεις. Όσο για τις καινούργιες, μην κουραστείς γιατί δεν θα έχουν διάρκεια.
Από τις 9/8 θα περάσει και ο Άρης στον Λέοντα και εσύ του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαήμερου έχεις σκοπό να ξεδώσεις και να μην αφήσεις καμία πρόταση να πάει χαμένη.
Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 14/8 τροφοδοτεί με μεγάλη αισιοδοξία ειδικά εσένα του τρίτου δεκαήμερου που επιλέγεις να ζεις και να εκφράζεσαι μέσα από την κοινωνική σου ζωή. Αυτό θα το χαρείς πάρα πολύ νιώθοντας πως οι φίλοι είναι η περιουσία σου, αλλά εσύ του δεύτερου δεκαήμερου πρόσεχε γιατί η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού σε φέρνει προ εκπλήξεων.
Σεπτέμβριος
Η δεύτερη έκλειψη που σε αφορά αυτόν τον χρόνο στις 28/9, θέλει να δείξει ειδικά σε σένα του πρώτου δεκαήμερου πως οι σχέσεις σου χρειάζονται αλλαγή λαδιών για να λειτουργήσουν καλύτερα. Συνυπολογίζοντας και την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ζώδιό σου στις 18/9 βρίσκεσαι σε σύγχυση σε ότι αφορά τις αποφάσεις σου.
Η συμβουλή είναι να μην πάρεις καμία σημαντική απόφαση, αλλά να κάνεις οπωσδήποτε κάποιες συμβολικές ενέργειες.
Ο κυβερνήτης σου Αφροδίτη γυρίζει σε ευθεία φορά στις 7/9 επιτρέποντάς σου να δεις ξεκάθαρα που θα καταθέσεις τις συναισθηματικές σου αποταμιεύσεις.
Όσο για τις χρηματικές, ο Δίας στην Παρθένο καθοδηγεί σωστά τα βήματά σου και για σένα του πρώτου δεκαήμερου η αντίθεση με τον Ποσειδώνα βγάζει στο φως ανυποψίαστες πηγές εσόδων.
Οκτώβριος
Ο μήνας είναι αποκαλυπτικός ειδικά για σένα του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου με τον Άρη και τον Δία στην Παρθένο να σε διαφωτίζουν για οτιδήποτε δεν γνωρίζεις και είναι πολύ σημαντικό για την οποιαδήποτε πορεία σου. Έχε μάτια και αυτιά ανοιχτά γιατί ανακινούνται συνεχώς καταστάσεις. Ο Ερμής στο ζώδιό σου επιστρέφει σε ευθεία φορά στις 10/10 και μπορείς να αποφασίσεις για τις προσωπικές σου ανάγκες και επιθυμίες χωρίς τον κίνδυνο να απογοητευτείς.
Η σύνοδος Αφροδίτης - Άρη στην Παρθένο από 20 έως 31/10 ευνοεί κάθε σχέση που είναι κρυφή αλλά και κάθε ενέργεια που επιθυμείς να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό.
Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 13/10 είναι ιδιαίτερα υπαινικτική για τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου εφόσον Ουρανός και Πλούτωνας σε δυσαρμονική επιρροή αλλά και μια ακολουθία όψεων επιτάσσουν να δώσεις μάχη για να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.
Ξεκίνα να διορθώνεις καταστάσεις αλλά απέφυγε όσο μπορείς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις, κοντρολάρισε το θυμό σου και προσπάθησε να αποκαταστήσεις και όχι να διαρρήξεις τις σχέσεις σου.
Νοέμβριος
Μήνας έντασης και έκφρασης απωθημένων καθώς Αφροδίτη και Άρης στο ζώδιό σου από 9 και 13/11 αντίστοιχα, ναι μεν απογειώνουν τη διάθεσή σου, αλλά δεν την προσγειώνουν καθόλου, με αποτέλεσμα να μείνεις από καύσιμα.
Αισθάνεσαι μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση αλλά δεν μπορείς να τιθασεύσεις τις επιθυμίες σου ειδικά εσύ του δεύτερου δεκαήμερου, κάτω από τις δυσαρμονικές όψεις της Αφροδίτης με Ουρανό και Πλούτωνα, από 16 έως 27/11.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου καταφέρνεις να ελίσσεσαι σωστά με τη σύνοδο Ερμή – Κρόνου στον Τοξότη από 21 έως 28/11 και να κάνεις αποτελεσματικές σκέψεις και κινήσεις.
Εσύ του τρίτου είσαι πιο μετρημένος γενικότερα, αλλά ο μήνας προτρέπει όλους σε αλλαγές, έντονες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Πολλοί αλλάζετε εμφάνιση και μια εκκεντρική προσθήκη εντυπωσιασμού σε οποιονδήποτε τομέα, είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Δεκέμβριος
Ο τελευταίος μήνας του χρόνου σε βρίσκει ικανοποιημένο, ενώ συγκεντρώνει την προσοχή σου στα οικονομικά σου με τον κυβερνήτη σου Αφροδίτη στον Σκορπιό να σε προτρέπει να ξοδέψεις περισσότερο από άλλες γιορτές.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου βάλε φρένο στις αγορές από 20 έως 28/12 με το εξάγωνο με τον Δία και δοκίμασε την τύχη σου σε τυχερά παιχνίδια και λαχεία, που είναι πράγματι μεγάλη. Μπορεί να βιώσεις από τα πιο κοινωνικά σου Χριστούγεννα αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, ενώ ο Άρης στο ζώδιό σου σε κάνει να αντιδράς σπασμωδικά και απερίσκεπτα.
Εσύ του δεύτερου δεκαήμερου απέφυγε αντιπαραθέσεις και μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά από 1 έως 19/12.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου πρόσεξε τις υπερβολές στην Πανσέληνο στις 25/12 και μην αφεθείς σε κανένα και σε τίποτα, διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο.
Εκμεταλλεύσου τα δώρα αυτού του χρόνου και πάρε δύναμη για τον επόμενο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
«Από την απόγνωση και την ταλαιπωρία στην λύτρωση»
Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 μέλλει να είναι για εσένα μια ιδιαίτερη χρονιά. Μετά από μια περίοδο 2 ½ ετών γεμάτες με δοκιμασίες μπορείς να πάρεις μικρές, πλην πολύτιμες, ανάσες. Ο Κρόνος μέσα από το ζώδιο σου, επέβαλε την συμπαντική δικαιοσύνη και σε ανάγκασε να απαρνηθείς το «εγώ» σου για χάριν του «εμείς». Η παρουσία του εντός του 1ου οίκου ασφαλώς και σε σοβάρεψε και σε έφερε προ των ευθυνών σου. Αυτό ήταν και ωφέλιμο διότι είδες ποιοι ήταν πραγματικά φίλοι στα δύσκολα και ποιοι ήταν απλά «καταχωρήσεις» στο smartphone σου. Διότι ως γνωστόν οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Έτσι μέσα από αυτήν την «περιπέτεια» βγήκες πιο σοφός αλλά όχι και αλώβητος.
Κατά την διάρκεια του 2015 θα πρέπει να προσέξεις τις υπερφίαλες δηλώσεις και την υπεραισιοδοξία. Ο Δίας (αισιοδοξία, επέκταση) θα βρίσκεται στον «πύρινο» Λέοντα και αυτό θα σε εξωθήσει σε ζητήματα που σχετίζονται με την καριέρα και την αποκατάσταση της φήμης σου. Η ανάδρομη φορά του Κρόνου και η είσοδος ξανά στο ζώδιο σου (από 15/6 έως 17/9) ίσως εκεί σε αναγκάσει να «κάνεις» πίσω. Η παραμονή όλη την υπόλοιπη χρονιά στον 2ο ηλιακό σου οίκο θα σε σπρώξει εκ των πραγμάτων να δεις ορθολογικά τα πράγματα σε επίπεδο συναισθηματικών κτήσεων και οικονομικών απολαβών. Ο Ουρανός από τον 6ο οίκο θα σου δώσει την δυνατότητα να «παίξεις τα ρέστα σου» σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ανάλογα με την αποδοχή που θα έχεις και τις ώρες που εργάζεσαι δεν θα τύχεις ανάλογης αμοιβής λόγω του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα. Έτσι «γκρίνιες» και απωθημένα που σιγόβραζαν, εδώ και καιρό, έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ποσειδώνας σου φέρνει ανέλπιστες χάρες είτε μέσα από τα παιδιά (γιατί όχι και την έλευσή του), είτε μέσα από σχέσεις ή ενασχολήσεις με κάποιο χόμπι. Έτσι, το 2015 είναι η χρόνια που θα βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη στον τομέα της εργασίας. Η παρουσία του Δία στον 10ο οίκο αναμφισβήτητα θα σου δώσει ευκαιρίες αλλά πρέπει μέσα σου να δεις κατά πόσο αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται, ακόμα, κι εσύ ο ίδιος να τις μεγαλοποιείς. Για αυτό η λέξη –κλειδί είναι «ρεαλισμός». Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις «βαρύγδουπες» εκφράσεις και να εστιάσεις στα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα από 20/2 που ο Άρης εισέρχεται στον 6ο οίκο (έως 31/3 θα παραμείνει εκεί) θα νοιώσεις πως η εργασία ...δεν μπορεί να περιμένει αλλά θα πρέπει να θυμάσαι το «σπεύδε βραδέως» γιατί η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε άλλο βιασύνη και άλλο «κάνω κάτι γρήγορα!!». Σίγουρα δεν είναι μια χρονιά όπου σε βοηθά να «προαχθείς» ή να «αλλάξεις level» αλλά θα να διακριθείς και να βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον που θα αρχίσει από τις 10/8,τότε που ο Δίας θα εισέλθει στο ζώδιο της Παρθένου.
Όσον αφορά στα θέματα υγείας τα πράγματα κάπου περιπλέκονται. Ο Κρόνος επί δυο και πλέον χρόνια σε ταλαιπώρησε ψυχικά και σωματικά (αφού ήταν στο ζώδιο σου ) και γι' αυτό είναι φυσικό κι επόμενο να έχεις επιβαρυνθεί σημαντικά. Η ηλιακή έκλειψη που γίνεται εντός του 12ου οίκου στις 4/4/2015, θα σε ταλαιπωρήσει σωματικά αφού το ενδεχόμενο της υπερκόπωσης παίζει αρκετά σοβαρά. Βέβαια η παρουσία του Ουρανού στον 6ο οίκο θα πρέπει να ληφθει υπόψη αλλά αυτό που σου συνιστώ είναι να είσαι προσεκτικός και να αποφεύγεις την νευρική οδήγηση και συμπεριφορά. Η έκλειψη στις 28/10 εντός του 6ου οίκου ίσως φέρει στην επιφάνεια παλιά προβλήματα που μάλλον τα είχες αντιμετωπίσει πλημμελώς.
Το πισωγύρισμα του Κρόνου στο ζώδιο σου (από από 15/06 έως 17/09 ) θα «φορτώσει» κάπως το πρόγραμμά σου αφού θέλει να κάνει το τελευταίο stress – test. Εκεί δίνεις τις δικές σου εξετάσεις και αυτό όσο να είναι θα σε αγχώσει, αφού κάποιοι που είναι ηλικιακά ή ιεραρχικά ανώτεροι θα σε κρίνουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Στα οικονομικά τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα. Η είσοδος του Κρόνου στον 2ο οίκο (θα έχει ήδη εισέλθει πριν τα τέλη του έτους) θα σου φέρει ανακατατάξεις και θα σε αναγκάσει εκ των πραγμάτων να «νοικοκυρευτείς». Ο Κρόνος θα γυρίσει πίσω (από 15/06 έως 17/09 ) στον 1ο οίκο και αυτό είναι μια τελευταία ευκαιρία για να φτιάξεις τα πράγματα. Ο Μάιος και Ιούνιος είναι δυο ιδιαίτεροι μήνες αφού ο Ερμής και ο Άρης θα είναι στον 8ο οίκο (τα χρήματα μέσω των άλλων) και αν και θα κάνεις τις σπατάλες σου τελικά θα καταφέρεις να κλείσεις κάποιες «τρύπες». Το πρόβλημα είναι πως σε κάθε περίπτωση δεν θα νοιώσεις την ικανοποίηση πως αμείβεσαι σωστά. Από τις 20/11 ο Ερμής θα είναι στον 2ο ηλιακό σου οίκο και αυτό θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση, αφού θα καταφέρεις να βρεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν.
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: η παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο επί τόσα χρόνια σε έκανε να έχεις συναισθηματικά πάνω –κάτω και αυτό σου «στοίχισε». Σου έλειπαν τα ερεθίσματα; Σου έλειπαν οι ευκαιρίες; Ασφαλώς και όχι αφού δεν έχει καταγράφει ιστορικά Σκορπιός που να είναι «μπακούρι» για πολύ χρόνο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο σου βγάζει «τρελές» ευκαιρίες που εσύ για ψυχολογικούς λόγους δεν τις άρπαξες. Όμως τώρα ο Κρόνος πάει στην παρακάτω γειτονιά και αυτό σε ανεβάζει. Στις 20/3 πραγματοποιείται μέσα στον 5ο οίκο (απολαύσεις, φλερτ) και μια έκλειψη που θα σου φέρει αισθηματικές ευκαιρίες και -γιατί όχι;- αν το επιτρέπουν οι συνθήκες (και ας μην το επιτρέπουν) να σουν ξυπνήσει μέσα σου το συναίσθημα απόκτησης ενός παιδιού. Θα χρειαστεί όμως να δεις τα πράγματα με ρεαλισμό αφού ίσως χρειαστεί να λάβεις κρίσιμες αποφάσεις. Πολλοί από εσάς ίσως βρεθούν στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ μιας παλιάς δοκιμασμένης σχέσης και μιας νέας.
ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Η πρώτη είναι Σεληνιακή στις 20/3 και θα «χτυπήσει» μέσα στον 5ο οίκο σου και θα σου «ξυπνήσει» πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η δεύτερη είναι ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 4/4/2015 στο ζώδιο του Ζυγού εντός του 12ου οίκου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού ίσως διαπιστώσεις πως έχεις περισσότερα «θέματα» να αντιμετωπίσεις απ' όσα νόμιζες. Η τρίτη είναι Σεληνιακή στις 13/9 θα πραγματοποιηθεί εντός του 11ου οίκου κι αυτό θα σου φέρει μια «δοκιμασία» σε φιλικές σχέσεις και ίσως σε αναγκάσει να επανεξετάσεις τους στόχους σου. Τέλος η τέταρτη και τελευταία στις 28/10 πραγματοποιείται στον 6ο οίκο και θα φέρει ανατροπές στην καθημερινότητά σου.
Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μια χρονιά που πρέπει να αποτινάξεις τα κατάλοιπα του ψυχικού σου «πόνου» και να κάνεις πράγματα που επιθυμείς, αποκαθιστώντας σταδιακά την ψυχική σου ηρεμία όσο και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των άλλων.

ΤΟΞΟΤΗΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Σμάρω Σωτηράκη
Οι σημαντικότερες διελεύσεις του 2015
Ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι τις 11 Αυγούστου στον Λέοντα και θα διευρύνει τους ορίζοντές σου καθώς υπόσχεται ευκαιρίες για κέφι, χαρά, ταξίδια, διασκέδαση. Το τρίγωνό του με τον Ουρανό μπορεί να φέρει αναπάντεχα έσοδα ή έναν κεραυνοβόλο έρωτα ή ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι – ανάμνηση ζωής. Σε κάθε περίπτωση οι εκπλήξεις θα είναι με το μέρος σου.
Μετά τις 11 Αυγούστου ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο και θα δώσει το στίγμα της επέκτασης στον τομείς της καριέρας και της οικογένειας. Αξιοποίησέ τον όσο περισσότερο μπορείς αλλά να θυμάσαι ότι θα πρέπει να μετριάσεις την τάση σου για υπερβολές και να παίρνεις συνετές αποφάσεις.
Ο Κρόνος
περνάει στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017. Η αλήθεια είναι ότι θα σε δυσκολέψει αρκετά καθώς θα σε βάλει στη διαδικασία να διαπραγματευτείς το θέμα «εγώ και οι άλλοι», προκαλώντας τα γεγονότα που θα σου υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο καθρεπτίζεσαι, τα λάθη σου, τις αδυναμίες σου, τα κίνητρα των επιλογών σου. Στο 2015 θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Αρκετά σκληρός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, όταν θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, καταλύοντας τον ενθουσιασμό και καταδεικνύοντας λάθη που μπορεί να έχεις κάνει από υπερβολική καλοσύνη ή από ιδεολογία, ποντάροντας σε ανθρώπους που ίσως σε εξαπατήσουν. Στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου που θα επιστρέψει για λίγο στον Σκορπιό, θα πρέπει να τον αξιοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να μην τους αφήσεις να αναστείλουν τη δράση και στους στόχους σου.

Ο Ουρανός παραμένει στον Κριό, το πέμπτο ηλιακό σου σπίτι, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες (θάρρος, ενέργεια, δύναμη) για να εκφράσεις τα ταλέντα σου και να παραδοθείς στον έρωτα. Οι κεραυνοβόλοι ή αντισυμβατικοί έρωτες είναι στο πρόγραμμα. Τα γεγονότα μπορεί να σε εξωθήσουν στο να κρίνεις απαραίτητο να ενδώσεις σε μια πιο φιλελεύθερη σχέση με τα παιδιά σου για να αποφύγεις τις ρήξεις.
Ο Ποσειδώνας
συνεχίζει το αργό αλλά σταθερό ταξίδι του στο αγαπημένο του περιβάλλον, τους Ιχθύες και τον τέταρτο οίκο σου στην ηλιακή σου οικοθεσία, δημιουργώντας ασάφεια στη σχέση με την οικογένεια, τον σύντροφό και τους γονείς σου, ενίοτε, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι τα θεμέλια σου δεν είναι τόσο γερά όσο νόμιζες ή ότι οι γονείς σου σού παρουσίαζαν μία ωραιοποιημένη εικόνα για την οικογένεια που, ωστόσο, απέχει από την πραγματικότητα.
Με τον Πλούτωνα
να συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στον Αιγόκερω, τα οικονομικά σου δέχονται έντονες πιέσεις, ιδιαίτερα τον Μάρτιο που θα σχηματίσει με απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνό του με τον Ουρανό. Αν τα γεγονότα σε εξωθήσουν να αλλάξεις εντελώς στάση στον οικονομικό τομέα, μη διστάσεις να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές γιατί μπορεί να είναι λυτρωτικές.

Αναλυτικότερα
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ο Κρόνος περνάει στο ζώδιό σου και, μέρα με τη μέρα, θα αλλάζει η ενέργεια τόσο στο περιβάλλον σου όσο και μέσα σου. Προς το παρόν, θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στις πρώτες μέρες του ζωδίου σου. Να θυμάσαι ότι ο Κρόνος απαιτεί πολύ δουλειά, συγκρότηση, σταθερότητα, οριοθέτηση. Τον Γενάρη οι εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα θα είναι θετικές καθώς μπορεί να δεχθείς ευχάριστες εκπλήξεις από το ταίρι σου ενώ στις παρέες θα κερδίζεις τις εντυπώσεις και θα αυξάνονται οι κατακτήσεις σου. Από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, μπορεί να αναθεωρήσεις κάποιες αποφάσεις σου και πρέπει να προσέχεις στις μετακινήσεις σου, να φροντίσεις κάθε τι όταν ταξιδεύεις για να μην ταλαιπωρηθείς και να είσαι έτοιμος/η να αντιμετωπίσεις τις παρεξηγήσεις και τα προβλήματα στις επαφές σου.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Θα κάνεις καθοριστικές κινήσεις τόσο για τα επαγγελματικά σου όσο και για την προσωπική σου ζωή. Τα φλερτ σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε οπλίζουν με αυτοπεποίθηση γι αυτό και, προς το τέλος του μήνα, το πεδίο είναι γόνιμο για να φιλοξενήσει τη στάση σου στον αισθηματικό τομέα, τη συμβατή προς τα όρια και τις επιθυμίες σου.
ΜΑΡΤΙΟΣ: Στις 20 Μαρτίου πραγματοποιείται η έκλειψη του Ηλίου στους Ιχθύες, θέση από την οποία επηρεάζει έντονα το ζώδιό σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις πίεση, άλλοτε ψυχολογική και άλλοτε λόγω των εξωτερικών παραγόντων. Θα αντιμετωπίσεις προβλήματα τόσο οικογενειακής όσο και επαγγελματικής φύσεως ενώ με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα δεν αποκλείεται να ενσκήψουν δυσάρεστες καταστάσεις και στον οικονομικό τομέα.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Στις 4 Απριλίου πραγματοποιείται η έκλειψη της Σελήνης στον άξονα Κριού - Ζυγού. Δεν αποκλείεται να βγουν στην επιφάνεια θέματα ερωτικής φύσεως ή με τα παιδιά σου ή να ανασταλούν κάποια δημιουργικά σου σχέδια. Εν τέλει, η όλη κατάσταση μάλλον θα έχει αίσιο τέλος αλλά θα το απολαύσεις μόνο αν περάσεις τις συμπληγάδες.
ΜΑΙΟΣ: Ο Μάιος σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, άλλες ευχάριστες κι άλλες δυσάρεστες, γι αυτό πρέπει να φυλάς τα νώτα σου και να μην είσαι πολύ ενθουσιώδης. Το βέβαιο είναι ότι θα βαρυγκωμήσεις καθώς θα αναγκαστείς να αναλάβεις πολλές ευθύνες, περισσότερες απ' όσες αντέχεις. Αν θέλεις να κάνεις μία σημαντική κίνηση πρέπει να τη δρομολογήσεις για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου, σου επιτρέπει να κάνεις τον απολογισμό των τεκταινομένων και, αν είναι απαραίτητο, να αναθεωρήσεις σχέσεις και συνεργασίες.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Ο Άρης από τους Διδύμους σε αναγκάζει να δράσεις αποτελεσματικά για να υποστηρίξεις σχέσεις και συνεργασίες, ξεπερνώντας εγωιστικές και ανταγωνιστικές διαθέσεις. Ωστόσο, θα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου. Με τη βοηθητική Αφροδίτη στον Λέοντα, αναμένονται πολύ ευχάριστες εξελίξεις για τα αισθηματικά σου. Φαίνεται ότι θα κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες και –σε κάθε περίπτωση- θα περάσεις καλά.
ΙΟΥΛΙΟΣ: Όλο το καλοκαίρι θα είσαι σε πολύ δημιουργική φάση, οι δουλειές σου θα ανοίξουν αλλά θα κουραστείς καθώς θα αναγκαστείς να επωμιστείς πολλές ευθύνες. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προσωπική σου ζωή το καλοκαίρι, μιας και θα έχεις τη δυνατότητα να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ο Αύγουστος είναι ιδανικός για διακοπές, διασκέδαση, έρωτες, χαρές και πανηγύρια. Τα άστρα σου υπόσχονται καινούργιες γνωριμίες, πιθανούς έρωτες και ανανεωτικές καταστάσεις. Αν θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα, τολμήστε το. Αποφάσεις ζωής και πιθανές αναθεωρήσεις πορείας είναι στη σφαίρα του πιθανού.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Η έκλειψη του Ηλίου στην Παρθένο, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην καριέρα σου γι αυτό πρέπει να είσαι υπομονετικός/η και εστιασμένος/η στον σκοπό σου. Από την άλλη, η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ζυγού – Κριού δεν αποκλείεται να διαταράξει τις ισορροπίες και στον αισθηματικό τομέα αλλά, ευτυχώς, χωρίς να κινδυνεύουν οι ουσιαστικές σχέσεις. Με τον ανάδρομο Ερμή από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, θα έχεις την ευκαιρία να αναθεωρήσεις στόχους ή φιλίες ή συλλογικές δραστηριότητες αν τα γεγονότα σου δείχνουν ότι είναι απαραίτητο.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Αν πιστεύεις ότι η ζωή που τώρα ζεις είναι ασύμβατη προς τα ταλέντα και τις επιθυμίες σου, φρόντισε να οργανώσεις ένα σχέδιο αλλαγής, μέσα στον Οκτώβριο, αλλά μη γίνεσαι έρμαιο των παρορμήσεών σου γιατί οι βιαστικές ενέργειες μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδα. Το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου είναι η κατάλληλη περίοδος για να συγκροτήσεις τις δυνάμεις σου και να μπεις δυναμικά στη δράση.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Αν είσαι τολμηρός/η, θα επεκταθείς και σε άλλους τομείς του επαγγέλματός σου. Μία σωρεία γεγονότων, ευχάριστων ή δυσάρεστων, θα σε αναγκάζουν να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου. Το θετικό είναι ότι θα νιώθεις αρκετά ασφαλής στην προσωπική σου ζωή καθώς θα παίρνεις συνεχώς επιβεβαιώσεις.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Με τις όψεις του Κρόνου, θα πάρεις «το μήνυμα» να αλλάξεις πορεία πλεύσης και να αναζητήσεις λύσεις ζωής που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο/η καθώς θα είναι πιο συμβατές προς τις ανάγκες σου. Τα γεγονότα που θα σε οδηγήσουν σ' αυτές τις αλλαγές, είναι πιθανό να καθορίσουν τις εξελίξεις στη διετία 2016 - 2017.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Σάλπισμα νίκης!
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Αιγόκερους
Το προηγούμενο διάστημα ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σου, ο Κρόνος, «κοσκίνισε» τις φιλίες αλλά και τις ερωτικές σχέσεις σου με σκοπό να διατηρηθούν αυτές που πραγματικά αξίζουν. Σε βοήθησε να πιστοποιήσεις τις αξίες, τα ιδανικά αλλά και τα συναισθήματα που έχουν λόγο ύπαρξης στη ζωή σου. Ίσως πάλι να σε έβαλε να πασχίσεις και να αναλάβεις ευθύνες για την υλοποίηση μιας συλλογικής προσπάθειας, κερδίζοντας πολλά σε γνώσεις κι εμπειρίες. Μπορεί να απέρριψες πρόσωπα και καταστάσεις αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι για κακό.
Αυτό το ταξίδι του στον 11ο Ηλιακό σου οίκο θα ολοκληρωθεί φέτος κι αν σου έχουν μείνει... υπόλοιπα για να διαχειριστείς και να κατασταλάξεις θα έχεις την δυνατότητα να το πράξεις από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015, που ο πλανήτης θα βρίσκεται στον Σκορπιό.
Παράλληλα όμως, με την είσοδο του στον Τοξότη ξεκινά μια νέα –περίπου τριετής- φάση εμπειριών και επιτευγμάτων σε δύο τομείς εξαιρετικού ενδιαφέροντος.
Κατ' αρχήν στην δουλειά σου, βάζει τα θεμέλια μιας δικαίωσης που ίσως να περίμενες για καιρό, πράττοντας με επαγγελματική ευσυνειδησία. Αυτή η δικαίωση μπορεί να εκδηλωθεί είτε με την ανάληψη μιας νέας υπευθυνότητας-θέσης, η οποία θα σου δώσει την ευκαιρία να αποδείξεις και τις διοικητικές σου αρετές, είτε με μια έμπρακτη και οικονομική αναγνώριση των ικανοτήτων σου. Αλλά ακόμη κι αν τελικά πέσεις σε... στραβόξυλα που δεν εννοούν να εκτιμήσουν το έργο σου, μπορείς να στήσεις μια δική σου δουλειά, αξιοποιώντας τα προσόντα σου αλλά και την εμπειρία που αποκόμισες τα προηγούμενα χρόνια.
Εδώ θα έχεις και την υποστήριξη του Δία, που θα σου προσφέρει την τύχη που χρειάζεσαι σε ένα νέο ξεκίνημα αλλά και τις αναγκαίες... άκρες, που θα σε διευκολύνουν στην διεκπεραίωση των υποθέσεων σου.
Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση ίσως να περάσεις ένα διάστημα έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κενό αλλά είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο ρεαλισμός και η οργανωτικές σου ικανότητες θα σε οδηγήσουν σε ένα νέο καθεστώς, που εσύ θα ορίσεις.
Το να είσαι αυθεντία στον κλάδο σου ήταν και θα είναι για σένα ο πιο μεγάλος... έρωτας και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δρέψεις τις δάφνες σου.
Ο δεύτερος τομέας που θα επηρεάσει ο Κρόνος είναι αυτός της υγείας σου κι εδώ χρειάζεται να επιδείξεις προσοχή. Το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφή σου κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξεις, μην διστάσεις. Από εκεί και ύστερα θα κριθείς για τον πρότερο βίο σου, που αν δεν είναι «έντιμος» δεν αποκλείεται σου επιβληθούν περιορισμοί και θεραπείες, ώστε να ξαναβρείς την υγειά σου.
Μπορεί ακόμη να ασχοληθείς με προβλήματα υγείας ενός δικού σου ανθρώπου ή να νοιώσεις την ανάγκη να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου υπέρ των αδυνάτων και πασχόντων.
Όλα τα παραπάνω όμως θα βρίσκονται υπό την «χορηγία» του Άρη, ο οποίος σε θέλει... ζωηρό, ακμαίο κι έτοιμο για όλα! Μην σκεφτείς λοιπόν ούτε στιγμή ότι θα έχεις μια ήσυχη χρονιά. Αντίθετα καλείσαι να αναλάβεις δραστικές πρωτοβουλίες, κτίζοντας επάνω τους την νέα πορεία σου. Και για αρχή βάλε και την γυμναστική στο πρόγραμμα σου, αν δεν την έχεις ήδη...
Φυσικά ο «κόκκινος πλανήτης» μπορεί να σε ταλαιπωρήσει με διαρκείς αψιμαχίες σε όλα τα μέτωπα. Να ταράξει την οικογενειακή σου γαλήνη με ποικίλους τρόπους, να σε κρεβατώσει συμμαχώντας με μικρόβια και ιούς, να σε κάνει να συγκρουστείς με δικαίους και αδίκους. Όμως όση ταλαιπωρία κι αν υποστείς, η αίσθηση του μαχητή δεν θα σε εγκαταλείψει και είναι αυτή που τελικά θα σε οδηγήσει στη νίκη.
Ανάλογες διαθέσεις μπορεί να έχει απέναντι σου κι ο Ουρανός. Θρονιασμένος εδώ και χρόνια στον 4ο Ηλιακό σου οίκο απεργάζεται μαζί με το συνεταιράκι του τον Πλούτωνα, αλλαγές κι ανατροπές στην καριέρα, το σπίτι και την προσωπική σου ζωή. Το έργο του θα συνεχιστεί ανελλιπώς και το 2015, με πρώτο του μέλημα να σε φέρει... απέναντι από εκεί που βρίσκεσαι. Να σου στερήσει αυτό που έχεις και να σου δώσει αυτό που δεν έχεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι μπορείς να περιμένεις από δαύτον, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου.
Άξια αναφοράς είναι και η πλήρης ενεργοποίηση του άξονα 3ου-9ου οίκου, κάτι που μπορεί να έχει ποικίλες και διάφορες εφαρμογές στην ζωή σου. Οι σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα, οι νομικές υποθέσεις και τα ταξίδια φιγουράρουν ψηλά στη λίστα των γεγονότων ή των καταστάσεων που θα σε απασχολήσουν, με το τελικό αποτέλεσμα να εξαρτάται κυρίως από τις προδιαγραφές του γενέθλιου ωροσκοπίου σου. Κι ακόμη η απόκτηση συσκευών ή εξοπλισμού, είτε συμβεί εξ ανάγκης, είτε κατόπιν δικής σου επιθυμίας. Όμως η πιο δυνατή εκδοχή έχει να κάνει με τις γνώσεις και την τεχνική κατάρτιση που μπορείς να αποκτήσεις.
Τόσο οι εκλείψεις της χρονιάς, όσο και ο Δίας που από τον Αύγουστο θα περάσει στην Παρθένο και τον 9ο Ηλιακό σου οίκο, «επιθυμούν» να διευρύνουν τους ορίζοντες σου, κάτι που θα συμβεί στον μέγιστο βαθμό αν το επιθυμείς κι εσύ.
Μέχρι τον Αύγουστο βέβαια ο Δίας θα ασχοληθεί περισσότερο με τα οικονομικά σου, βελτιώνοντας τα κατά περίπτωση ή εξασφαλίζοντας σου μια ποθητή χρηματοδότηση. Κι αν μια τέτοια εξέλιξη σου φαίνεται παράδοξη εν μέσω κρίσης, έχε εμπιστοσύνη στον... «Χοντρό»! Απλά μην ξανοιχτείς πέρα από εκεί που φτάνεις, δημιουργώντας νέα χρέη, τα υπόλοιπα άστα επάνω του...
Όσο για τα αισθηματικά σου, κινούνται σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ανάλογα με το δεκαήμερο που έχεις γεννηθεί. Από τρελά πάθη και... γκαντεμιές, μέχρι ζεστές αγκαλίτσες έχει το μενού αλλά τις λεπτομέρειες –τι, που, πόσο, ποιός- θα τις διαβάσεις αμέσως παρακάτω
ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Πρώτο δεκαήμερο
Μπορεί να νομίζεις ότι ξέμπλεξες με τους... Ουρανοπλουτωναίους, η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική. Αν και δεν ασκούν πια την επιρροή τους επάνω στον Ήλιο σου, για φέτος έχουν... περιλάβει τον Ερμή και την Αφροδίτη, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά σου να θυμίζει συχνά ένα «απέραντο φρενοκομείο». Μένοντας στα τεχνικά και επικοινωνιακά θέματα που είναι της αρμοδιότητος του Ερμή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέρα από τα απρόοπτα και τις πολλές ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η χρονιά, θα χρειαστείς σίγουρα τεχνική βοήθεια, εκτός πια κι αν είσαι ο... Μαγκάιβερ!
Ωστόσο ο ίδιος «τρελαμένος» Ερμής είναι το καλύτερο διαβατήριο για οποιονδήποτε χώρο έρευνας και μελέτης.
Μεγάλο μερίδιο στην ζωή σου διεκδικεί βέβαια και ο Άρης αλλά εδώ σε παραπέμπω σε όσα διάβασες παραπάνω, στις γενικές τάσεις για το ζώδιο σου.
Αισθηματικά
Έρωτες, μίση, πάθη και σεξ... πολύ σεξ! Όλα είναι στο πρόγραμμα και σίγουρα η χρονιά σου δεν θα είναι άχρωμη και άοσμη. Αν βέβαια έχεις ήδη κάποια σχέση, μπορεί να σου... κουνήσει το μαντήλι, αφήνοντας πίσω της τα αναμενόμενα συντρίμμια. Αν όμως είσαι μόνος/η και ψάχνεις τότε ετοιμάσου για πολύ δυνατές συγκινήσεις, που όμοιες τους είναι δύσκολο να ξαναζήσεις. Ελπίζω να το αντέξεις και μην βιαστείς να «δέσεις κόμπο» την σχέση σου... Ακολουθούν κι άλλες ακόμη πιο μεστές κι ενδιαφέρουσες!
Δεύτερο δεκαήμερο
Η δική σου πορεία αναμένεται να ανταποκριθεί με... σπουδή στις βουλές του Ουρανού και του Πλούτωνα και η βασική συμβουλή που χρειάζεσαι είναι μια και μοναδική: Άλλαξε, πριν σε αλλάξουν με το ζόρι. Ανάτρεψε, πριν σε ανατρέψουν και βρεθείς ουραγός των εξελίξεων. Το να προσπαθείς να κρατηθείς αλώβητος σε έναν κόσμο που καταρρέει είναι μάλλον μάταιο. Αντίθετα αν μπεις στην διαδικασία να ξεκινήσεις από το μηδέν, οι... θεοί είναι μαζί σου!
Αισθηματικά
Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα... προλάβεις να επικεντρωθείς στην προσωπική σου ζωή, τελικά αν το κάνεις μπορεί και να το... μετανιώσεις!
Το πιθανότερο είναι ότι σε περιμένουν περίπλοκες καταστάσεις με προβληματικούς συντρόφους και δεν νομίζω ότι είναι καιρός να αναλάβεις ΚΑΙ τέτοιες ευθύνες. Ξέρεις ότι οι σχέσεις δεν είναι σαν την δουλειά, να υπακούουν σε κανόνες, γι' αυτό και ο χειρισμός τους από την δική σου πλευρά δεν είναι πάντα ο ιδανικός. Φταις κι εσύ, φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής...
Τρίτο δεκαήμερο
Μια ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με τα άλλα δύο δεκαήμερα, προκύπτει από την θέση του Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων και τις όψεις που σχηματίζει με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και την Δήμητρα. Μετάφραση; Πολύ παρασκήνιο, που σίγουρα χρειάζεται διερεύνηση, νομικές διεκδικήσεις, ευπάθεια σε ιώσεις ή λοιμώξεις, ενώ επιπλέον διαφαίνεται κι ένας αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.
Αισθηματικά
Είναι ίσως ο πιο ευνοϊκός τομέας, μαζί φυσικά με τα επαγγελματικά. Χωρίς εντάσεις και μεγάλους... καημούς, η χρονιά σου αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες σε προσωπικά θέματα, με πολύ αγάπη αλλά και καλοπέραση. Κι αν είσαι ελεύθερος/η... άντε και καλά στέφανα!
Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:
1/1 έως 19/1 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
20/1 έως 19/3 Οικονομικά, τροφοδοσία.
20/3 έως 18/4 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
19/4 έως 17/5 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
18/5 έως 15/6 Αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, αισθηματικές υποθέσεις.
16/6 έως 15/7 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
16/7 έως 14/8 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
15/8 έως 12/9 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
13/9 έως 12/10 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
13/10 έως 10/11 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
11/11 έως 10/12 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
11/12 έως 31/12 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη
Γενικές κατευθυντήριες όψεις
Συνεχίζεις και αυτή τη χρονιά να είσαι από τους ευνοημένους του ζωδιακού και ακόμα και αν αρχίσεις τις θεωρίες γύρω από αυτό, ο κυβερνήτης σου Ουρανός προλαβαίνει κάθε σου κίνηση και σε εκπλήσσει διαρκώς.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου είσαι και ο πιο χορτασμένος και τώρα πλέον περισσότερο απολαμβάνεις τη δράση σου, παρά δρας.
Εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου πρωταγωνιστείς τουλάχιστον έως τις 11/8 που ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο και θα στρέψει την προσοχή σου από τις σχέσεις και τις συνεργασίες στα οικονομικά, φορολογικά και περιουσιακά σου θέματα.
Έως τότε θα έχεις πολλές ευκαιρίες να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν κάθε συνεργασία αλλά και τη συντροφική σου ζωή, πάντα με ξαφνικό, υπερβολικό και εντυπωσιακό τρόπο.
Από τις 12/2 ενεργοποιείται ξανά το τρίγωνο Δία – Ουρανού έως τις 18/7 που θα αρχίσει να εξασθενεί. Σε αυτό το διάστημα όλα μπορεί να συμβούν ερχόμενος κοντά στο απροσδόκητο στην προσωπική σου ζωή.
Η επικοινωνία σου εξακολουθεί να γίνεται με τους δικούς σου όρους ενώ οι σχέσεις σου με συγγενικά και οικεία πρόσωπα της καθημερινότητας, αλλάζουν συνεχώς, ώσπου να αποκτήσουν μια καινοτόμα επαφή.
Η είσοδος του Δία στην Παρθένο στις 11/8 σε βάζει σε τροχιά συνθηκολόγησης με πολλούς και πολλά προκειμένου να σταθείς γερά, σε ότι αφορά κληρονομικές και φορολογικές υποθέσεις.
Ο Κρόνος στον Τοξότη σηματοδοτεί ειδικά για σένα του πρώτου δεκαήμερου, μια περίοδο ανακατατάξεων στο φιλικό σου περιβάλλον διαχωρίζοντας τους φίλους από την απλή παρέα, ενώ αν συμμετέχεις σε συλλόγους και ομάδες θα κάνεις ξεκαθαρίσματα σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές σου, αποσκοπώντας σε σαφείς διαδικασίες.
Το διάστημα που ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό στην ανάδρομη κίνησή του από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, εσύ του τρίτου δεκαήμερου κλείνεις οριστικά ένα επαγγελματικό σου κεφάλαιο.
Όψεις ανά μήνα
Ιανουάριος
Ο νέος χρόνος ξεκινά ευχάριστα με τον Ερμή και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου να βάζουν πρόγραμμα που σε ενθουσιάζει και σε διεγείρει, φρόντισε όμως να το έχεις εξαντλήσει έως τις 22/1 που ο Ερμής γυρνάει σε ανάδρομη φορά και θα χρειαστεί επανεξέταση.
Ειδικά εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου ακτινοβολείς σιγουριά ενώ η σύνοδος με τον Ερμή από 5 έως 20/1 εκπληρώνει πολλές από τις επιθυμίες του μυαλού σου.
Η αντίθεση του Δία σε όλο αυτό από 16 έως 25/1 σε κάνει να αισθάνεσαι τεράστιος και η υπερβολή σου όχι μόνο δεν σε κουράζει αλλά σε αναζωογονεί επιπλέον.
Είσαι γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ενώ το εξάγωνο Αφροδίτης – Κρόνου από 4 έως 8/1 είναι θαυμάσιο για σένα του πρώτου δεκαήμερου ως προς την κοινωνική σου ζωή και μια επιδίωξη που έχεις μέσα από αυτήν.
Επίσης εκμεταλλεύσου τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 20/1 για να οριστικοποιήσεις μια απόφασή σου.
Φεβρουάριος
Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή φορά στο ζώδιό σου στις 12/2, και ειδικά εσύ του πρώτου δεκαήμερου μπορείς να ασχοληθείς με άφοβα με όσα επιδιώκεις, έχοντας αρωγό και το εξάγωνο με τον Κρόνο έως τις 25/2. Κάνε κινήσεις στρατηγικής που θα πιάσουν οπωσδήποτε τόπο.
Το εξάγωνο με τον Ουρανό από 26 έως 28/2 σου δίνει πρωτότυπες ιδέες και εξυψώνει την αντίληψή σου.
Η Αφροδίτη στους Ιχθύες έως τις 20/2 σε βάζει σε έξοδα και ειδικά εσύ του πρώτου δεκαήμερου θα θαμπωθείς κάτω από τη σύνοδο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 4/2.
Αλλά και εσύ του δεύτερου και του τρίτου δεν θα μπορέσεις να κοντρολάρεις τα έξοδά σου λόγω του Άρη στους Ιχθύες.
Η Πανσέληνος απέναντί σου στις 4/2 στον Λέοντα χαρίζει μοναδικές στιγμές συντροφικότητας και αρμονίας με συντρόφους και συνεργάτες και ειδικά εσύ του δεύτερου δεκαήμερου μην διστάσεις να αιφνιδιάσεις και να εκπλήξεις τους άλλους.
Μάρτιος
Ιδανικός μήνας για να επικοινωνήσεις τα σχέδιά σου με τον Άρη στον Κριό όλο τον μήνα αλλά και την Αφροδίτη να σιγοντάρει έως τις 16/3.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου ανακινείς συλλογικά θέματα και παίρνεις πρωτοβουλίες με τον Άρη σε τρίγωνο με τον Κρόνο και εσύ του δεύτερου εκμεταλλεύσου το τρίγωνο του Άρη με τον Δία, που βοηθά στην διευθέτηση θεμάτων συνεργασίας αλλά και ότι έχει προκύψει στη συμβίωση και το γάμο.
Το τρίγωνο του Δία με τον κυβερνήτη σου Ουρανό βρίσκεται στο απόγειό του και οι εκπλήξεις και τα απρόσμενα κυριαρχούν.
Προσοχή δείξει εσύ του πρώτου δεκαήμερου στο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα όλο το μήνα που δημιουργεί θολούρα στις οικονομικές σου συνδιαλλαγές.
Απρίλιος
Ο Δίας μπαίνει σε ορθή φορά στις 9/4 δηλώνοντας πως ήρθε η στιγμή να πάρεις μια απόφαση για το μέλλον μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Σκέψου πως μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει και προχώρα.
Η Αφροδίτη στους Διδύμους από 12/4 σε κάνει να ερωτοτροπείς έντονα αλλά και να δημιουργείς εντονότερα.
Ο Ερμής στον Κριό έως τις 14/4 βοηθάει να προωθήσεις ιδέες και απόψεις, ενώ εσύ του δεύτερου δεκαήμερου εκφράζεσαι με τρόπο που γοητεύει από 4 έως 12/4.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου απολαμβάνεις μια βοήθεια από την οικογένεια από 1 έως 4/4, ενώ ο Ερμής στον Ταύρο από 15/4 και ο Άρης στο ίδιο ζώδιο σε δραστηριοποιούν σε σχέση με το σπίτι και τις ανάγκες του.
Οι δύο εκλείψεις του μήνα η μία στις 4/4 και η άλλη στις 18/4 σε κινητοποιούν στο να επικοινωνήσεις τα μελλοντικά σου σχέδια που σχετίζονται με σπουδές, σεμινάρια, ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό.
Μάιος
Ο μήνας μπορεί να μην προσδίδει νέα ενδιαφέροντα, αλλά έτσι μπορείς να ασχοληθείς με τα ήδη μαζεμένα μέχρι τις 19/5 γιατί στις 20/5 ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη φορά.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου απαλλάσσεσαι από τη δυσαρμονική επιρροή Κρόνου – Ποσειδώνα και χειρίζεσαι καλύτερα τις οικονομικές σου συναλλαγές.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου απολαμβάνεις τα τερτίπια της Αφροδίτης στους Διδύμους ενώ το τετράγωνο με τον κυβερνήτη σου Ουρανό από 20 έως 31/5 κλείνει τον μήνα με ανατροπές,.
Εσύ του δεύτερου δεκαήμερου μάλλον ευδαιμονείς παρακολουθώντας την προσωπική σου ζωή να εναλλάσσεται σαν ταινία αλμοδοβαρικού σεναρίου.
Ιούνιος
Μέσα στην καλή χαρά και στο ξεσήκωμα είσαι τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και τίποτα δεν δείχνει να σε κρατάει στη γη, εκτός από τον ανάδρομο Ερμή που θα γυρίσει σε ορθή φορά στις 13/6 και μετά ποιος σε πιάνει.
Έρωτες, φλερτ, χαρά, διασκέδαση και ανεμελιά προσφέρει αυτός ο μήνας ειδικά μετά τις 6/6 που η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα για να οργανώσει έξαλλα πάρτι προς τιμή σου.
Η σύνοδος με τον Δία και το τρίγωνο με τον κυβερνήτη σου Ουρανό από 21 έως 30/6 αποτελεί ένα αφροδισιακό διάστημα, απολαύσεων και έντονων εμπειριών, σκανδαλωδώς ερωτόμορφο και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον, διότι ότι συμβεί σε αυτό το διάστημα έχει σκοπό να το καθορίσει. Ειδικά εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου δεν ξέρεις που να διοχετεύσεις τον ενθουσιασμό και την απογειωμένη σου διάθεση.
Ιούλιος
Με τόσο ανεβασμένη διάθεση και δύο πανσελήνους να την τροφοδοτούν, η μία στις 31/7 στο ζώδιό σου και αυτός ο μήνας πυροδοτεί γεγονότα ειδικά από τις 23/7 και μετά.
Ήλιος και Αφροδίτη στον Λέοντα σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτος, καλυμμένος συναισθηματικά αλλά και ηθικά.
Ειδικά εσύ του τρίτου δεκαήμερου απολαμβάνεις ένα καλοκαίρι μαγικό, διαφορετικό από τα άλλα και επιλέγεις μέρη ιδιαίτερης ουσίας και καθόλου κοσμικά και κοινότυπα.
Οι αγκαλιά σου θα είναι γεμάτη και ακόμα και αν είσαι μόνος είναι σχεδόν αδύνατο να μην συναντήσεις έστω και μια συναρπαστική στιγμή.
Το μελανό σημείο του μήνα είναι η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 26/7 αλλά και του κυβερνήτη σου Ουρανού στις 27/7 που δεν υπόσχονται διάρκεια σε ότι συναρπαστικό σου χαρίσουν.
Αύγουστος
Η ανάδρομη Αφροδίτη απέναντί σου στον Λέοντα είναι το μόνο ανασταλτικό χαρακτηριστικό του μήνα επηρεάζοντας εσένα του δεύτερου μισού του δεύτερου δεκαήμερου και όλου του τρίτου. Παρόλα αυτά, σου αρέσουν τα δύσκολα και τα εξοντωτικά σενάρια και θα ακολουθήσεις τα χνάρια της ακόμα και αν σου βγει και σε κακό, όπως λέει και το τραγούδι.
Μην βασιστείς σε οτιδήποτε συμβεί αυτό το διάστημα απλά έχε υπ όψιν σου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο.
Ο Ήλιος στον Λέοντα έως τις 22/8 φωτίζει τα πάντα και από 13 έως 18/8 σε περιμένουν ανείπωτες στιγμές. Η εμφάνισή σου θυμίζει υπερπαραγωγή και η συμπεριφορά σου είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και εκκεντρική.
Στις 11/8 ο Δίας σου κουνά μαντήλι αποχαιρετισμού και σιγά σιγά αναγκάζεσαι να μπεις σε πεζές αλλά απαραίτητες διαδικασίες. Μην βιάζεσαι, ο Αύγουστος είναι όλος δικός σου για να αποδράσεις.
Η Νέα Σελήνη στις 14/8 στον Λέοντα σε σπρώχνει σε τολμηρές κινήσεις και επιδιώξεις.
Σεπτέμβριος
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι την ανάγκη να εξασφαλίσεις το μέλλον σου όχι πλέον συναισθηματικά. Προσανατολίζεσαι προς επενδύσεις που θα ρυθμίσουν τις υλικές σου ανάγκες.
Η Αφροδίτη επιστρέφει σε ευθεία φορά στις 7/9 κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων σε σένα του δεύτερου και αρχές του τρίτου δεκαήμερου.
Ο Ερμής γυρίζει και πάλι ανάδρομος στον φιλικό Ζυγό στις 18/9 και ως εκείνη τη στιγμή καλό θα ήταν να έχεις ξεκαθαρίσει με το τι θέλεις να κάνεις την καινούργια σαιζόν και με ποια ενδιαφέροντα θα ασχοληθείς.
Ωστόσο ο Άρης στον Λέοντα ανακινεί θέματα με συνεργάτες και συντρόφους έως τις 24/9 τα οποία επικοινωνείς θαυμάσια με το τρίγωνο με τον Ουρανό από1 έως 16/9.
Η έκλειψη στις 28/9 στον Κριό είναι πολύ σημαντική για την επικοινωνία σου και την προώθηση των σχεδίων σου ειδικά για σένα του πρώτου δεκαήμερου.
Μην αφήσεις τίποτα που δεν θα το συζητήσεις και δεν θα το δρομολογήσεις.
Οκτώβριος
Μήνας που σε απασχολεί το τι θα κάνεις για να εμπλουτίσεις με νέες εμπειρίες τη ζωή σου που σχετίζονται με τη γνώση και τα ενδιαφέροντά σου.
Από τις 8/10 που ο Ερμής επιστρέφει σε ευθεία φορά κινήσου προς κατευθύνσεις που σε ενδιαφέρουν, ενώ εσύ του πρώτου δεκαήμερου εκμεταλλεύσου το εξάγωνο με τον Κρόνο για να οριστικοποιήσεις μια απόφαση από 4 έως 18/10.
Πολύ σημαντικό διάστημα για μια απόφαση που θα σε πιέσει αλλά αξίζει τον κόπο η δοκιμασία.
Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 13/10 είναι το εφαλτήριο για να ξεκινήσεις ειδικά εσύ του τρίτου δεκαήμερου ένα νέο ενδιαφέρον, εφόσον η συμμετοχή του κυβερνήτη σου Ουρανού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την έναρξη.
Η σύνοδος Αφροδίτης – Άρη στην Παρθένο από 20 έως 31/10 δίνει διέξοδο σε σένα του δεύτερου δεκαήμερου σε ότι σχετίζεται με οικονομικές διευθετήσεις, ενώ παράλληλα εκτοξεύει τη σεξουαλική σου ζωή.
Νοέμβριος
Έφτασες να ασχολείσαι αποκλειστικά με διαδικαστικά θέματα αλλά και το επαγγελματικό σου μέλλον εφόσον Ήλιος και Ερμής στον Σκορπιό έως τις 21/11 προτρέπουν να αξιολογήσεις καταστάσεις.
Εσύ του τρίτου δεκαήμερου κάνεις τις τελευταίες κινήσεις προς κληρονομικά και φορολογικά θέματα, ενώ εσύ του πρώτου και του δεύτερου επαναφέρεις το ενδιαφέρον σου στην μόρφωση και στη διεύρυνση των οριζόντων σου από τις 13/11 με την Αφροδίτη και τον Άρη από τον Ζυγό να σε παρακινούν συνεχώς.
Στις 26/11 η Πανσέληνος στους Διδύμους έρχεται να υπενθυμίσει ειδικά σε σένα του πρώτου δεκαήμερου πως ο έρωτας και η δημιουργία παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο.
Δεκέμβριος
Έφτασες στο τέλος ενός χρόνου που σου έδωσε εμπειρίες, ανανέωσε πολλές πλευρές της ζωής σου και στάθηκε απλόχερος μαζί σου.
Ο τελευταίος μήνας του χρόνου σε κάνει να σκέφτεσαι το επαγγελματικό σου μέλλον, σε καλεί να πάρεις αποφάσεις, σε διευκολύνει και σε στηρίζει με την Αφροδίτη στον Σκορπιό σε αρμονικότατες όψεις με Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα.
Είσαι κατασταλαγμένος και νιώθεις έτοιμος να ξεκινήσεις δημιουργικά τη νέα χρονιά. Από τις 10/12 με τον Ερμή στον Αιγόκερω κάνε τον απολογισμό σου και εκμεταλλεύσου την ευθεία πλέον φορά του κυβερνήτη σου Ουρανού από 27/12 με την οποία θα αναπληρώσεις τον χρόνο που σπατάλησες χωρίς να χρειαστεί να μετανιώσεις, γιατί σου χάρισε μοναδικές εμπειρίες.

ΙΧΘΥΕΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015
Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
«Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.» 
Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 μέλλει να είναι μια χρονιά όπου οι αντοχές σου θα περάσουν ένα παρατεταμένο stress-test. Ανήκεις στον μεταβλητό σταυρό & η είσοδος του Κρόνου στον επίσης μεταβλητό και πύρινο Τοξότη αλλά και αυτή του Δία στο απέναντι ζώδιο της Παρθένου σε κάθε περίπτωση θα σε αναγκάσει να δεις τα πράγματα κάπως «πιο σοβαρά». Ειδικά αν έχεις συναλλαγές με το εξωτερικό, τους χώρους της ανώτερης εκπαίδευσης ή νομικά ζητήματα ίσως νοιώσεις κάπως άβολα. Ο κυβερνήτης σου, ο Ποσειδώνας, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο ζώδιο σου και 1ο ηλιακό οίκο και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να «θολώνετε» τα νερά. Αυτό πολλές φορές να είναι καλό μιας και θα μπορείς να ξεφεύγεις από τα δύσκολα αλλά χρειάζεται να θυμάσαι την φράση που λέει «συνήθεια, η δευτέρα φύσις». Ο Κρόνος, ο συμπαντικός κριτής, μέσα από τον Τοξότη δηλαδή τον 10ο οίκο έρχεται να δει κατά πόσο έχεις εργαστεί σκληρά μα και για να «αποδώσει» τους καρπούς των κόπων σου. Ίσως νοιώσεις μια μορφή «αδικίας» αλλά αν έχεις το δίκιο με το μέρος σου το μόνο σίγουρο είναι πως θα το βρεις. Σε πρακτικό επίπεδο ο χειρισμός κάποιων «ειδικών» καταστάσεων θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό τα μελλοντικά σου σχέδια και την εξέλιξη αυτών. Στον αντίποδα όλων, ο Δίας μέσα από τον 6ο οίκο (υγεία, εργασία) θα προσπαθήσει να σε «βάλει» στον ίσιο δρόμο αλλάζοντας τις διατροφικές σου -και όχι μόνο- συνήθειες. Εν συνεχεία (από 11/8/2015) εισέρχεται στον 7ο οίκο πράγμα που σημαίνει πως γάμοι συμβόλαια και συνεργασίες είναι στα φόρτε τους. Όσο όμως και αν σου «δίνει» ευκαιρίες θα πρέπει να τις εκμεταλλευθείτε σωστά αφού ο Ουρανός (ξαφνικά και απρόβλεπτα γεγονότα) μέσα από τον 2ο οίκο (οικονομικά) μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τινάξει τον «προϋπολογισμό» σου στον αέρα. Για αυτό, άσε στην άκρη «το δώσε ημίν σήμερον» και κάνε το πλάνο σου διότι το αύριον, η εφορία και οι Δ.Ε.Κ.Ο δεν μπορούν να περιμένουν. Δυστυχώς το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα έρχεται να αποδομήσει όσα οικονομικά «παλάτια» έκτισες στην άμμο. Για αυτό χρειάζεται να επιδείξεις αλτρουισμό. Τέλος ας μην ξεχνάς πως δύο από τις τέσσερις εκλείψεις, αυτής της χρονιάς, πραγματοποιούνται στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και χρειάζονται μια επιπρόσθετη μνεία και προσοχή.
ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 θα είναι μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά αφού τα πράγματα είναι «πλανητικά σχεδιασμένα» με τρόπο τέτοιο που θα πρέπει να υπερβάλλεις εαυτόν προκειμένου να κερδίσεις αυτά που σου ανήκουν δικαιωματικά. Ειδικά στις αρχές του έτους (έως τις 11/1) ο Άρης θα κινείται εντός του 6ου οίκου και θα «πυροδοτήσει» ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τα θέματα υγείας καθώς επίσης και με τα εργασιακά. Ο Δίας θα βρίσκεται εντός του 6ου οίκου και αυτό είναι για εσάς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εργαστείς και να δεις πως οι κόποι σου στοιχειωδώς πιάνουν τόπο. Κατά συνέπεια οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν (έως 11/08/2015) και αυτό θα σε εξωθήσει να βάλεις τα δυνατά σου διότι με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο μάλλον, μέχρι τώρα, λούφαρες! Το κίνητρο υπάρχει, οι ευκαιρίες ομοίως οπότε όλα καλά. Αν ανήκεις, στον κλάδο των μισθωτών ή ακόμα και αν δουλεύετε με «μπλοκάκι» τότε μέχρι και τα μέσα Αυγούστου μπορείς να ελπίζεις σε αυτό διάστημα πως η δουλειά σου θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και κυρίως μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής. Μέσα σε όλα αυτά, εντός του 10ου οίκου, θα έχεις και έναν Κρόνο ο οποίος έρχεται να ανταμείψει όσους από το ζώδιό σου δεν είχαν επαναπαυτεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ραστώνη του Δία. Έτσι το μότο για αυτόν τον τομέα για το έτος 2015 είναι «ετοιμότητα, εντιμότητα, χαρά και εργασία». Ιδιαίτερη προσοχή για να έχεις δουλειά μα και υγεία θα χρειαστείς μεταξύ 25/09 και 3/10 όπου θα σχηματιστεί σε κοσμικό επίπεδο το τετράγωνο Άρη-Κρόνου πράγμα που σημαίνει προβλήματα στην εργασία, έντονες διαφωνίες ακόμα ατυχήματα ή και ρήξεις. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχεις κατά νου το 2015 είναι ο σεβασμός τους ανωτέρους (είτε ηλικιακά είτε ιεραρχικά). Ακόμα αν δεν «αναβαθμιστείς» μην ανησυχείς διότι ο χρόνος δουλεύει για σένα. Ο Νοέμβριος (από 20/11/2015) σε βρίσκει με τον Ερμή (έως 10/12/2015) στον 10ο οίκο που θα σου φέρει κάποιες προτάσεις που πρέπει να μελετηθούν διότι ο Ποσειδώνας στον 1ο που έχεις σε κάνει να τα βλέπεις όλα αισιόδοξα σε βαθμό... υπερμετρωπίας!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Λεφτά υπάρχουν αλλά με ρέγουλα. Βλέπεις η παρουσία του Ουρανού στον 2ο οίκο είναι το εχέγγυο πως η χρονιά από μόνη της (στα οικονομικά) κρύβει πολλές εκπλήξεις και μόνο «μονότονη» δεν θα είναι. Στις 20/2/2015 ο Άρης μπαίνει στον 2ο οίκο (οικονομικά) και θα σου βγάλει απροσδόκητα έξοδα. Εκεί θα παραμείνει έως την 1η Απριλίου αλλά η περίοδος από 3/3 έως 16/3 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού θα συναντήσει τους, Ουρανό (σε σύνοδο) και Πλούτωνα (σε τετράγωνο) κι ίσως ανατρέψει τον «προϋπολογισμό» σου, αφού κάποια χρήματα που πιθανόν να περίμενες εκείνες τις ημέρες θα καθυστερήσουν να έρθουν στα χέρια σου ή θα τα απολέσεις. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε ψύχραιμοι και κυρίως αφήνουμε τον χρόνο να περάσει. Ο θυμός και η απόγνωση είναι δυσάρεστοι και κακοί σύμβουλοι. Ας μην ξεχνάς, υπάρχουν και δυο εκλείψεις που ουσιαστικά χτυπούν τον άξονα 2ου-8ου και αυτό επιβαρύνει, όσο να 'ναι, μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Συγκεκριμένα είναι η ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4/4/2015 εντός του 8ου οίκου (χρήματα μέσα από τους άλλους: υποτροφίες, ενοίκια, διατροφές, δάνεια, επιδόματα) θα παρουσιάσουν καθυστέρηση , κωλυσιεργία ή ακόμα και ματαίωση. Η δεύτερη είναι επίσης ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 28/10/2015 αλλά στον απέναντι οίκο (τον 2ο οίκο) και θα δημιουργήσει ζητήματα σε θέματα οικονομικά τα οποία πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα την χασούρα.
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: Εδώ ίσως να έχουμε μια χρονιά «σταθμό». Η χρόνια ξεκινά με τον Βόρειο Δεσμό στον 8ο οίκο και αυτό είναι σαν τον «κυνηγό» να πηγαίνει για σαφάρι. Αυτό θα υφίσταται μέχρι και τις 11/11/2015 πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως το σύμπαν «μάλλον κάτι σου χρωστάει». Ευκαιρίες θα υπάρξουν αλλά το θέμα είναι, θα ευοδωθούν; Η ηλιακή έκλειψη στις 4/4/2015 θα κορυφώσει ζητήματα στις «επαφές» σου αφού ίσως αναπτυχτούν φλογερά συναισθήματα τα οποία θα έχουν τις ρίζες τους λίγο πριν την Σεληνιακή έκλειψη στις 26/3/2015. Αν κάποιοι από εσάς νοιώθετε πως η σχέση βρίσκεται σε τέλμα τότε μάλλον θα πείτε «καλώς όρισες νέε έρωτα». Από τον Αύγουστο του 2015 η είσοδος του Δία (πλανήτης της επέκτασης, της ηθικής μα και της απόλαυσης) στον 7ο οίκο (σχέσεις) μπορεί να σου δώσει μια τάση να ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου (το νου σου ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει sold out στους γάμους). Ιδιαίτερη προσοχή θέλει η περίοδος από 25/9 έως και 12/111 αφού ο Άρης μέσα από τον 7ο οίκο μπορεί να φέρει διαφωνίες, τσακωμούς, έριδες και χωρισμούς. Αν κάτι τελειώσει, είναι για να καλωσορίσεις τον καινούργιο έρωτα!
ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αφού έχεις εκλείψεις στον άξονά σου αλλά και τον Κρόνο που εισέρχεται στον Τοξότη και θα κρίνει τις «πράξεις σου». Οι δυο εκλείψεις χτυπούν τον άξονα της προσωπικότητας ( 20/3 και 13/9) και θα ζορίσουν τόσο εσένα όσο και τους άλλους που θα «ζοριστούν» από εσένα, ενώ οι άλλες δυο θα κτυπήσουν τα οικονομικά σου.
Εν κατακλείδι: Η χρονιά του 2015 θα είναι κουραστική και δεν επιτρέπει λάθη. Εξάλλου με τον Κρόνο στον 10ο οίκο θα πρέπει να θυμάσαι την φράση του Ηράκλειτου: «ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο του καθενός».
Καλή χρονιά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια