Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 λόγοι για Xριστούγεννα στο χωριό

Οι 10 λόγοι που θα περάσεις φανταστικές γιορτές με τους δικούς σου

Φτιάξε βαλίτσα και μπες στο ΚΤΕΛ... Η διασκέδαση είναι εγγυημένη!
Για πολλούς από εσάς οι χριστουγεννιάτικες διακοπές σημαίνουν βαλίτσα την τελυταία στιγμή, πολύωρο ταξίδι (με το αυτοκίνητο στην καλύτερη περίπτωση με το ΚΤΕΛ στη χειρότερη) και βαρύ ντύσιμο για το παγωμένο χωριό όπου μένουν οι δικοί σου!
Ίσως να νομίζεις πως με την ανεξαρτησία σου το να συγκατοικήσεις και πάλι με την οικογένειά σου έστω και λίγες μέρες δεν είναι και το ιδανικότερο χριστουγεννιάτικο σενάριο!
Λάθος!
Είμαστε εδώ για να σου επισημαίνουμε τα 10 καλύτερα πράγματα που προσφέρουν οι γιορτές στο χωριό που ακόμα και μια απόδραση σε σαλέ στο Γκσταάντ φαντάζει ανάξια σύγκρισης!

1.  Πας στο χωριό και συναντάς παλιούς φίλους με τους οποίους μεθάς σε τοπικό ρετρό bar/club!
Είναι υπέροχο συναίσθημα να βρεθείς με παλιούς φίλους και συμμαθητές με τους οποίους δυστυχώς έχεις χάσει επαφή. Επιπλέον είναι καταπληκτικό νιώσεις ξανά έφηβη (οι αναμνήσεις θα σε γυρίσουν πολύ πίσω) και το ίδιο υπέροχο να δεις την πρώτη σου αγάπη να σε φλερτάρει ακόμη και την κοπέλα που μισούσες στο Λύκειο να έχει την ίδια βαρετή δουλειά!
2.  Μπορείς να πιεις αλκοόλ με λιγότερο από 20 ευρώ!
Μπορεί στην πόλη να πληρώνεις κάτι παραπάνω για τα πολύχρωμα cocktails, στο χωριό δεν χρειάζεται να δείξεις αμήχανη για το κακό κρασί που θα σου σερβίρουν ή τις μπύρες με λιγότερο από 5 ευρώ. Τα σφηνάκια δε, που θα σε κεράσουν οι γνωστοί σου, θα πηγαινοέρχονται και εσύ θα φύγεις με γεμάτο πορτοφόλι!
3. Θα παρακολουθήσεις ανεπηρέαστη οικογενειακά δράματα από τα οποία είσαι πια πολύ μακριά.
Η μαμά σου φωνάζει τον μπαμπά που δεν την βοηθά στις δουλειές. Ο μπαμπάς από την άλλη εκνευρίζεται με τους συγγενείς της μαμάς και η θεία Λία ήρθε πάλι ακάλεστη! Πάρε ποπ κορν κάτσε στον καναπέ και απόλαυσε τους διαλόγους.
4.  Θα δεις επιτέλους λίγη τηλεόραση.
Με τη δουλειά και τις κοινωνικές υποχρεώσεις σου δεν ξέρεις ποιος κάνει το Πρωινό του Μega! Στο πατρικό σου σπίτι τώρα που θα πας η μάμα έχει ανοιχτές όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού από το πρωί. Ναι, θα είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι!
5. Θα δεις το κατοικίδιο της οικογένειας μετά από καιρό.
Οι επισκέψεις στο πατρικό σημαίνουν ατελείωτες ώρες χαδιών με το κατοικίδιο των παιδικών σου χρόνων πάνω στον καναπέ. Επιπλέον ο τοίχος σου σε Instagram και Facebook θα γεμίσει με φωτογραφίες σου με hashgtag #miss_my_dog και τα likes θα πέσουν βροχή.
6.  Η μαμά θα βάλει πλυντήριο μια βαλίτσα ρούχα σου!
Φεύγοντας για το χωριό παίρνεις μια βαλίτσα με τα ρούχα που θα φορέσεις και μια βαλίτσα με τα ευαίσθητά σου ρούχα που δεν ξέρεις πώς να πλύνεις για να μην χαλάσουν. Εκείνη πιάνει το υπονοούμενο και στα πλένει αμέσως.
7. Επιτέλους μαγειρεμένο φαγητό με αγνά υλικά!
Πες αντίο στις πίτσες, στα σουβλάκια και στο delivery. H μαμάκα σου ξέρει τα αγαπημένα σου φαγητά και κατά την παραμονή σου θα μαγειρέψει μόνο αυτά! Το ότι θα φύγεις με ένα δυο κιλά παραπάνω συγκαταλέγεται στα αρνητικά βέβαια!
8. Θα δεις συγγενείς που σε άλλη περίπτωση δεν θα συναντούσες (και αυτό θα έχει πλάκα).
Ο μεθυσμένος θείος που λέει ανέκδοτα, η περίεργη ξαδέλφη που ψάχνει γαμπρό, ο καλός παππούς που θα σου δώσει μετρητά για να πιάνεις ένα ποτήρι κρασί! Δες τη θετική πλευρά.
9. Ύπνος... Πολύ ύπνος.
Δεν θα βάλεις ξυπνητήρι μετά από καιρό γιατί (μάντεξε!) δεν έχεις καμία δουλειά να κάνεις. Η μανούλα σου το πρωί θα κάνει πολύ ησυχία για να μην σε ξυπνήσει και όταν σηκωθείς θα σου φτιάξει πρωινό και καφέ!
10. Φεύγεις από το χωριό με μια βαλίτσα τάπερ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Νόστιμο φαγητό για ένα μήνα. Μπιφτέκια στην κατάψυξη, πατσίτσιο στο ταψί, φρέσκα αυγά, κάστανα από το χωράφι και γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα! Α, και γαλοπούλα, Πολύ γαλοπούλα!

Μήπως σου αλλάξαμε τώρα γνώμη για το ταξίδι στο πατρικό;
queen

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια