Μπισκότα με τυρί κρέμα και λεμόνι (@)(@)

Υλικά για 22 μπισκότα:

140 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμ. τυρί κρέμα
180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγες νιφάδες βρώμης (προαιρετικά)
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγη ώρα ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.
Με ένα κουτάλι αφήνουμε να πέσουν κομμάτια ζύμης στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα απλώνουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με νιφάδες βρώμης και τα ψήνουμε για 20' περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα σερβίρουμε. 

Related Posts