Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση είναι η σημερινή και δυστυχώς τα στοιχεία μόνο βελτίωση δεν δείχνουν, αφού μόνο φέτος έχουν καταγραφεί 700 τραγικές περιπτώσεις κακοποίησης ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους.
Παγκοσμίως, τα ανήλικα θύματα κακοποίησης ξεπερνούν τις 40.000 περιπτώσεις, ενώ ως κακοποίηση ή παραμέληση παιδιού λαμβάνονται όλες οι μορφές σωματικής ή/και συναισθηματικής κακής μεταχείρισης, σεξουαλικής παραβίασης, παραμέλησης ή παραμελημένης θεραπευτικής αντιμετώπισης, ή εκμετάλλευσης για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, η οποία καταλήγει σε πραγματική ή εν δυνάμει βλάβη που αφορά στην υγεία, την επιβίωση, την ανάπτυξη ή την αξιοπρέπεια του παιδιού, στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης, ευθύνης ή δύναμης.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης οδηγεί σε πολλαπλές διαταραχές της υγείας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του παιδιού, προκαλώντας ένα τεράστιο βάρος για όλη τη ζωή των θυμάτων και μια ευρεία πρόκληση για τη δημόσια υγεία.
Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί ότι το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης σχετίζεται με τάσεις αυτοκτονίας, μετατραυματικό στρες, διαταραχές άγχους, κατάθλιψης, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές στον ύπνο, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική θυματοποίηση επηρεάζει τον εγκέφαλο του παιδιού και έχει σοβαρές επιπτώσεις στη υγειά του για την υπόλοιπη ζωή του.
Δημιουργεί κινδύνους για προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, περιλαμβανομένου και του κινδύνου για θάνατο από διαβήτη, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα Φωτεινή! Εχω περάσει παρα πολλά για να φέρω τα παιδιά μου στον κόσμο!! Και δεν μπορώ να καταλάβω οταν κάποιος εχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να γίνεται γονιος πως είναι δυνατόν να κάνει τέτοια ανήκουστα πράγματα! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή