Παντζαρόπιτα

Υλικά
  • 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/2 κούπας παντζάρια σε κύβους
  • 1 κούπα φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 κούπα κασέρι τριμμένο
  • 3/4 από ένα κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κούπας εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος
  • φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking,το γιαούρτι,το σπορέλαιο και τα αβγά.
  2. Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι,με διάμετρο 28 εκ. ,αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 35 με 40 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
  7. Όση περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί άνετα στην κατάψυξη,κλεισμένη σε σακούλα τροφίμων.
Συνταγή με τροποποιήσεις της Ν. Νικολάου.
http://magyreuontas.blogspot.gr/

Related Posts