Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μείον 5 κιλά πριν τις γιορτές!

Οι γιορτές πλησιάζουν.
Πολλοί και πολλές θα ήθελαν μία βελτίωση στο σωματικό τους βάρος, για δύο κυρίως λόγους: πρώτον για να εμφανιστούν σε κάποιο ρεβεγιόν με ρούχο που θα είναι μικρότερου μεγέθους και θα φαίνεται, και δεύτερον ....

για να μην κάθονται πάλι στα γιορτινά τραπέζια με τις Ερινύες των τύψεων να τους/τις βασανίζουν και να τους χαλάνε τόσο τη διάθεση, όσο και την παρέα.
Διότι Χριστούγεννα χωρίς την ηδονή των γεύσεων δε νοούνται από τον Έλληνα και την Ελληνίδα.
Πόσο πολύ θέλετε να αγοράσετε αυτό το νέο ρούχο, και για την πλήρη ικανοποίησή σας, να δείχνετε λίγο καλύτερα απ' ότι τώρα;
Υπάρχουν μπροστά σας αρκετές ημέρες για να πάρετε την δράση στα χέρια σας.
Σας δίνουμε πέντε απλούς τρόπους για να διώξετε αυτά τα πέντε κιλά μέσα στο χρόνο των 25 περίπου ημερών που απομένουν πριν την έναρξη των ρεβεγιόν.

1. Καταγράφετε τις ατασθαλίες σας
Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν να ξεκινήστε να καταγράφετε σε ένα είδος ημερολόγιου την διατροφή σας, ώστε να είσαστε σε θέση να αναγνωρίζετε την συχνότητα και το είδος των διατροφικών ατασθαλιών που κάνετε, την ποσότητα νερού που πίνετε και την συχνότητα που αθλείστε, καθώς και τη διάρκεια και το είδος της άθλησης. Στην αρχή ίσως να σας φανεί ότι το ημερολόγιο είναι άχρηστο και τρώει πολύτιμο χρόνο. Δεν είναι όμως έτσι. Σημειώνοντας, την πρώτη εβδομάδα, το τι τρώτε, το πόσα ποτήρια νερό πίνετε, και το πόσο και πως αθλείστε, θα είστε σε θέση, ευκολότερα να κατανοήσετε, από ποιες τροφές θα πρέπει να απέχετε για της επόμενες τρεις εβδομάδες, πόσο νερό πρέπει να προσθέσετε στον οργανισμό σας και να σκευθείτε αν η άσκηση που προσφέρετε στο σώμα σας είναι αρκετή. Αν δεν καταγράφετε τότε, δυστυχώς, με ένα μαγικό τρόπο, τα σοκολατίνια που καταναλώσατε το μεσημέρι και το τοστ με το μπέικον, το λουκάνικο και το αυγό που καταναλώσατε πριν το δείπνο σας, εξαφανίζονται από τη μνήμη σας και περνούν στην λησμονιά του υποσυνείδητου. Αν, όμως, ξεφυλλίσουμε συνειδητά τις σημειώσεις που κρατήσαμε, θα αντιληφθούμε, με βεβαιότητα, την προέλευση των επιπλέον κιλών. Με τον τρόπο της καταγραφής, βλέπουμε και μαύρο σ άσπρο ποιες ώρες της ημέρας πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο τον εαυτό μας, διότι το σώμα έχει βιολογικό ρολόι που υπενθυμίζει πως …ήρθε η ώρα των ατασθαλιών.

2. Μην γεμίζετε το ψυγείο και τα ντουλάπια με λιχουδιές
 Η αλήθεια είναι πως, ότι και αν κουβαλήσετε στο σπίτι στο σπίτι, θα καταναλωθεί. Κανείς δεν αγοράζει τρόφιμα, ειδικά μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση, για να τα πετάξει. Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο, στο σπίτι πάντα θέλουμε να φάμε κάτι , μπροστά στην τηλεόραση, ή ακούγοντας μουσική από τον υπολογιστή, ή το DVD. Έτσι, σιγά σιγά και με τον καιρό μαζεύονται τα παραπανίσια κιλά. Προσπαθήστε να είστε συνειδητοί και συνειδητές στα ψώνια και περιορίστε τις τροφές εκείνες που δεν σας προσφέρουν τη βάση για να αποκτήσετε ένα όμορφο, ή έστω ανεκτό για εσάς σώμα

3. Το μυστικό της σύνθεσης του πιάτου σας;
Το διατροφικό μυστικό της επιτυχίας σχετίζεται με την αναλογία του «90 με 10». Σε αυτή τη φιλοσοφία εξής: δεν υπάρχει καθόλου η λέξη απαγορευμένη τροφή, διότι απλά,όλες οι τροφές επιτρέπονται. Το μυστικό, απλά, βρίσκεται στο πως. Πρέπει μόνο, καθαρά εμπειρικά, να υπολογιστεί η σωστή αναλογία στο πιάτο μπροστά μας: 85% σωστής & υγιεινής τροφής και το υπόλοιπο 15% των αγαπημένων εδεσμάτων, που συνήθως είναι τόσο θερμιδικά, όσο και από πλευράς γλυκαιμικών δεικτών, βλαβερά. Εάν έχετε την εντύπωση πως με τον τρόπο αυτό εδεν θα τα καταφέρετες, υπάρχει και άλλη, εναλλακτική λύση. Τοποθετήστε στο πιάτο την μερίδα φαγητού που συνήθως τρώτε. Και αφού το δείτε, βάλτε πίσω στη κατσαρόλα ή στο ταψί, το μισό απ' αυτό. Δεν πρόκειτε να πεινάσετε αυτό θεωρήστε το ως δεδομένο. Με την δεύτερη εναλλακτική λύση, αν και αυτή που μόλις περιγράψαμε δεν σας βοηθά, τότε θα πρέπει να κοροϊδέψετε το στομάχι μας και το μάτι σας - με έξυπνο, όμως, τρόπο. Εάν αποφασίσετε να διαλέξετε ένα μικρότερο πιάτο από ό,τι συνηθίζετε, όταν, με το καλό τελειώσετε το φαγητό σας, το υποσυνείδητό θα στείλει το μήνυμα ότι χόρτασε Μία συμβουλή: Τρώτε αργά και μασάτε επαρκώς την τροφή σας σαν να θέλετε να ανακαλύψετε τα γευστικά συστατικά της ένα ένα.

4. Η δύναμη του νερού
Πίνετε δύο τουλάχιστον ποτήρια νερό ½ ώρα πριν το φαγητό, ειδικά αν πρόκειτε να φάτε έξω σε ταβέρνα. Το νερό θα μειώσει την όρεξή σας, διότι αραιώνει τα γαστρικά υγρά που προκαλούν το αίσθημα της επιθυμίας για φαγητό, μειώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τη βουλιμία. Αν έχετε υπερβολικό βάρος, πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνεται τουλάχιστον 1.5 με 2 λίτρα την ημέρα (εκτός, μόνον, εάν υπάρχουν αντενδείξεις). Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι συχνά το πρόβλημα με το βάρος προκύπτει εξαιτίας της έλλειψης νερού και υπερβολικής ποσότητας άλατος στο σώμα. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: όπως, ορμονικές διαταραχές, Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό, φέρνοντας πάντα στη μνήμη μας πως το σώμα μας αποτελείται από σχεδόν 70& νερό. Είναι καλό να ξεκινάτε το πρωινό σας με ένα ποτήρι καθαρό νερό. Μην κάνετε το λάθος να θεωρείτε πως επειδή πίνετε άλλου είδους υγρά δεν χρειάζεται να πιείτε και νερό. Αυτό είναι τραγικό λάθος.

5. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πράσινο κινέζικο τσάι (περιέχει Κατεχίνες & Ανθοκυανίνες), Κρόκο Κοζάνης (Κροκίνες), ηλιόσπορους (Βιταμίνη Ε), Λαχανάκια Βρυξελλών, και Μπρόκολο που θεωρούνται από τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές, Ντομάτες (Λυκοπένιο), κλπ Φροντίστε δηλαδή, οι τροφές που τρώτε να σας υποστηρίζουν στην προσπάθεια που κάνετε.

6. Η μέθοδος της επιβράβευσης
Προσπαθήστε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Έτσι, για κάθε μέρα που φάγατε υγιεινά, κάνατε τουλάχιστον 20 λεπτά ήπια γυμναστική και ήπιατε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, κεράστε τον εαυτό σας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που λόγω της ρεζβερατρόλης που περιέχει θα υποστηρίξει την δίαιτά σας, αν ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές. Ή φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα υγείας, η οποία περιέχει βιταμίνη Ε που, επίσης, υποστηρίζει μία υγιεινή δίαιτα.
Χρήσιμες συμβουλές από τον Θοδωρή Γιάνναρο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια