Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Ψινάκης παραλίγο να τυφλωθεί

Τι συνέβη όταν ο Ψινάκης πήγε να ελέγξει το απαρχαιωμένο δίκτυο
Ο Ηλίας θα έχανε το φως του
Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την όρασή του, πέρασε ο Ηλίας Ψινάκης. Εκείνοι που έβλεπαν τον δήμαρχο Μαραθώνα να κυκλοφορεί ....

παντού (ακόμη και τις βραδινές ώρες, αλλά και σε κλειστούς χώρους) φορώντας τα γυαλιά ηλίου του θεώρησαν ότι πρόκειται για ακόμη ένα στιλιστικό... καπρίτσιο του. Η αλήθεια όμως είναι άλλη και ο λόγος αμιγώς ιατρικός. Ο Ηλίας Ψινάκης έφτασε ένα βήμα πριν από την τύφλωση και γλίτωσε στο παρά τρίχα τη λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα!
Οι συνάδελφοί του, υπάλληλοι του δήμου, αλλά και οι δημοσιογράφοι έκπληκτοι συναντούσαν τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα να φοράει τα γυαλιά ηλίου παντού. Πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που έγινε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, ο Ψινάκης εμφανίστηκε πίσω από τα γυαλιά του προκαλώντας έκπληξη. Το ίδιο έκανε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα υποβλήθηκε σε άλλη μία αισθητική επέμβαση, κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν, ωστόσο τότε όχι μόνο δεν το είχε αποκρύψει, αλλά είχε αφήσει να προβληθεί σε βίντεο το λίφτινγκ του. Αλλοι, πάλι, απέδωσαν το νέο του στιλ στην ιδιαίτερη και εκκεντρική προσωπικότητά του. Ομως η αλήθεια απέχει πολύ από αυτά τα σενάρια. Οπως μας πληροφόρησε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία του ο δήμαρχος θέλησε να δει από κοντά μέρος του συστήματος ύδρευσης της περιοχής, οι αγωγοί του οποίου είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Ψινάκης είχε ήδη εκφράσει τους φόβους του πως το συγκεκριμένο υλικό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Μαραθώνα, καθώς πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο δίκτυο που κατασκευάστηκε το 1920!

Το ατύχημα
Ετσι, με τη συνοδεία επιστημονικού κλιμακίου βρέθηκε σε ένα σημείο του συστήματος προκειμένου να ληφθεί δείγμα και να υποβληθεί στη συνέχεια σε εργαστηριακή εξέταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ηλίας Ψινάκης ανέλαβε να ξύσει τη σκουριά από ένα σωλήνα, όμως την ίδια στιγμή ρινίσματα αμίαντου πετάχτηκαν και εισήλθαν και στα δύο μάτια του.
«Ο Ηλίας δεν έδωσε καμία σημασία στο συμβάν, αφού να φανταστείτε δεν κατάλαβε καν τα ρινίσματα που μπήκαν στα μάτια του. Ωστόσο ύστερα από δύο ώρες υπήρξε πρήξιμο στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον οφθαλμίατρο. Αυτό που άκουσε όμως από το στόμα του γιατρού τον άφησε εμβρόντητο. Ούτε λίγο ούτε πολύ τού είπε ότι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην όρασή του και πως γλίτωσε στο... τσακ ακόμη και τη μεταμόσχευση κερατοειδούς!» λέει στην «Espresso» άνθρωπος από το περιβάλλον του δημάρχου Μαραθώνα.
Η ίδια πηγή συμπληρώνει: «Ο γιατρός τού συνέστησε τουλάχιστον για μία εβδομάδα να παραμείνει σε σκοτεινούς χώρους, ενώ του έδωσε και φαρμακευτική αγωγή».

Ερευνα για τα κλεμμένα απορριμματοφόρα του Μαραθώνα
Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρέθηκε ξανά, δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, ο Ηλίας Ψινάκης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα συναντήθηκε με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για την υπόθεση που επισήμως κατήγγειλε η δημοτική Αρχή. Πρόκειται για την... αρπαγή τριών απορριμματοφόρων και ποσότητας καυσίμων από τις δημοτικές δεξαμενές! Την υπόθεση διερευνούν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ένα από τα τρία οχήματα έχει εντοπιστεί (εγκαταλειμμένο) σε περιοχή του Κορωπίου.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργεί την έρευνα υπό άκρα μυστικότητα, ωστόσο εικάζεται ότι η κλοπή των δημοτικών οχημάτων σχετίζεται με υπόθεση αδιαφάνειας και οικονομικών ατασθαλιών κατά την αγορά των τριών απορριμματοφόρων, που είχε απασχολήσει τον δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, για την εξέλιξη της οποίας ενημερώνονται τόσο ο ίδιος όσο και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου ο Ηλίας Ψινάκης είχε απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη διαπίστωση από δημοτικούς υπαλλήλους ότι είχαν σβηστεί τα αρχεία με οικονομικά στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών.
Σάσα Σταμάτη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια