Μητρότητα και αστρολογία

Κανένα ζωδιο δεν δηλώνει μία καλή ή κακή μητέρα.
Όμως, είτε προσπαθείτε να καταλάβετε καλύτερα τη μητέρα σας, είτε θέλετε να μάθετε τι είδους μητέρα θα γίνετε οι ίδιες, τα ζώδια θα σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε το μητρικό σας ένστικτο!....:

μητερα κριοςΑν υπάρχει κάποιο ζωδιο που θα μπορούσε να γεννήσει ολόκληρη ομάδα, αυτή είναι η μητέρα κριος. Όχι μόνο είναι πολεμίστρια με απεριόριστη ενέργεια που της δίνει το στοιχείο της φωτιάς, αλλά είναι το πρώτο ζωδιο του ζωδιακού κύκλου –έτσι αποτελεί τον φυσικό αρχηγό των ενστίκτων γενικότερα! Αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν κάνει πίσω. Είτε όμως έχει ένα παιδί, είτε δώδεκα, πάντα σέβεται την ικανότητά τους να στέκονται στα δυο τους πόδια (εξάλλου, είναι το πιο ανεξάρτητο ζωδιο).
Προσοχή: είναι εύκολο για αυτό το ζωδιο να χάσει την ψυχραιμία του. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσέχει τα λόγια της, εξαιτίας της παρορμητικής της φύσης.

μητερα ταυρος
Η γήινη, σταθερή και αποφασιστική μητέρα ταυρος, θα συστήσει στα παιδιά της ένα ασφαλές σπιτιό και ταυτόχροθα θα τα ενθαρρύνει να βγουν έξω και να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης. Οι εξωτερικές δραστηριότητες είναι ο τρόπος της να κρατά τα παιδιά προσγειωμένα όσο τα ενθαρρύνει να παραμείνουν συγκεντρωμένα σε έναν στόχο τη φορά. Είναι απίστευτα υπομονετική και μπορεί να επιλύσει οποιαδήποτε δυσκολία για τα παιδιά της.
Προσοχή: η μητέρα ταυρος είναι πεισματάρα μέχρι αηδίας, με αποτέλεσμα η εφηβεία των παιδιών να είναι δύσκολη. Επίσης τα παιδιά της κινδυνεύουν από παχυσαρκία, λόγω των γήινων απολαύσεων του φαγητού και του ποτού που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ζωδιο.

μητερα διδυμος
Η συγκεκριμένη μητέρα θα έχει καλά πληροφορημένα παιδιά, καθώς κυβερνάται από τον επικοινωνιακό ερμή. Τα παιδιά της μητέρα αυτής θα είναι ομιλητικά, καθώς το ζωδιο αυτό εκτιμά τις συζητήσεις. Είναι μία από εκείνες που μπορεί να καταλάβει την πίεση και της κόρης αλλά και του γιου.
Προσοχή: πρέπει να πατάει σε σταθερό έδαφος μία στο τόσο. Είναι εύκολο για εκείνη να αφήσει τα παιδιά της ανεξέλεγκτα. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα υπομονετική.

μητέρα καρκινος
Η μητέρα του ζωδιακού κύκλου. Η μητέρα καρκινος έχει να κάνει με το σπίτι. Το δέσιμό της μαζί του εξασφαλίζει ένα ζεστό περιβάλλον για τα παιδιά της καθώς και για την δική της συναισθηματική ασφάλεια. Της αρέσει να κάθεται με τα παιδιά της στο τραπέζι και να συζητά το κάθε τους πρόβλημα.
Προσοχή: πρέπει να θυμάται πως δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά της από τα πάντα. Εξάλλου, ένα σπίτι είναι γεμάτο κινδύνους. Μπορεί να έχει καλές προσθέσεις, αλλά καταλήγει να μεγαλώνει διστακτικά ή αφελή παιδιά.

μητέρα λεων
Αυτή είναι η κουλ μητέρα του ζωδιακού, καθώς είναι το πιο παιδιάστικο ζωδιο. Η μητέρα λεων θυμάται πως ήταν στα νιάτα της, καθώς στην καρδιά της είναι ακόμα παιδί. Με το στοιχείο της φωτιάς και την ανάγκη της για περιπέτεια, αυτό το ζωδιο σχεδιάζει μερικά από τα καλύτερα πάρτι. Επειδή είναι απίστευτα γενναιόδωρη, κακομαθαίνει τα παιδιά της.
Προσοχή: πρέπει να αμφισβητεί τα κίνητρά της μία στο τόσο. Της αρέσει να είναι στο επίκεντρο, και δυσκολεύεται να επιτρέψει στα παιδιά της να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι.

μητέρα παρθενος
Η μητρότητα σημαίνει πολλές δουλειές ταυτόχρονα, έτσι η μητέρα παρθένος είναι κατάλληλη για αυτό. Οι οργανωτικές της ικανότητες της επιτρέπουν να ισορροπεί τα προγράμματα των παιδιών της. Αναγνωρίζει τις ανάγκες τους και προγραμματίζει οικογενειακό χρόνο. Τα παιδιά της ξέρουν πως μπορούν να βασιστούν πάνω της για βοήθεια-είτε στο σχολείο, είτε σε προσωπικά θέματα.
Προσοχή: η μητέρα παρθενος βασίζεται ιδιαίτερα στην λογική, πράγμα που την κάνει να μοιάζει ψυχρή, όταν τα παιδιά αντιμετωπίζουν κάτι συναισθηματικό. Επίσης έχει υψηλές προσδοκίες από τα παιδιά της.

μητέρα ζυγος
Η μητέρα ζυγός περνά όλη της τη ζωή προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη ισορροπία, έτσι θα φέρει τα παιδιά της σε ένα σπίτι όπου η αρμονία και η συνέπεια κυριαρχούν. Είναι απίστευτα δίκαιη, έτσι ποτέ δεν θα τιμωρήσει τα παιδιά της χωρίς λόγο. Φυσικά θα τα μάθει να μοιράζονται τα πάντα. Με την αφροδίτη για κυβερνήτη, σίγουρα είναι απίστευτα στοργική.
Προσοχή: μερικές φορές οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου, μεταδίδουν την χειρότερη συμπεριφορά στα παιδιά τους. Αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για τη μητέρα ζυγο.

μητέρα σκορπιος
Η μητέρα σκορπιός έχει φοβερό ένστικτο, έτσι μπορεί να καταλάβει πάντα πότε κάτι απασχολεί τα παιδιά της –ακόμα πριν το καταλάβουν και εκείνα! Η μητέρα αυτή δεν θα διστάσει να συζητήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα με τα παιδιά της, καθώς λατρεύει το βάθος και το μυστήριο. Είναι απίστευτα προστατευτική απέναντί τους.
Προσοχή: δεν πρέπει να υιοθετεί τα προβλήματα των παιδιών της σαν να ήταν δικά της. Ένας σκορπός γονέας θα αντιδράσει χειρότερα αν προσβάλεις τα παιδιά του παρά αν προσβάλεις τον ίδιο. Το κεντρί της μερικές φορές γυρνάει προς τα παιδιά, οδηγώντας σε τραυματικούς διαπληκτισμούς.

μητέρα τοξοτης
Η μητέρα τοξότης είναι διασκεδαστική μητέρα, καθώς θυμάται πόσο σύντομη είναι η παιδική ηλικία και πως οι ανησυχίες υπάρχουν πάντα. Είναι επίσης λίγο παρορμητική, και οι ιδέες της για διασκέδαση είναι φοβερές! Στο σπίτι κρατά θετική στάση και ενθαρρύνει τα παιδιά της να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Προσοχή: ένα παιδί χρειάζεται και έναν προπονητή για να πετύχει. Ενώ είναι σημαντικό να τους επιτρέπει να γίνουν οι άνθρωποι που θέλουν, πρέπει να δώσει στον εαυτό της την άδεια να γίνεται κακιά μία στο τόσο.

μητέρα αιγοκερως
Η μητέρα αιγοκερως είναι τρανό παράδειγμα εργαζόμενης μητέρας. Προτιμά να κρατά τη δουλειά της ακόμα και αν τα παιδιά της είναι πολύ μικρά, προσπαθώντας να βρει την ισορροπία. Επίσης θυμάται όλα τα ραντεβού των παιδιών της και τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. Υπενθυμίζει συνεχώς στα παιδιά να προκαλούν τον εαυτό τους να κάνουν περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.
Προσοχή: είναι πολύ εύκολο για την μητέρα αιγοκερω να αφήσει το άγχος της εργασίας να επηρεάσει τα παιδιά της.

μητέρα-υδροχοος
Η μητέρα υδροχόος είναι η κυρία έξυπνη, και φροντίζει να μαθαίνει στα παιδιά της από πολύ μικρή ηλικία… τα πάντα! Αυτό που την απασχολεί περισσότερο είναι να μάθει στα παιδιά της να βοηθούν τους ανθρώπους γύρω τους και να μην σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.
Προσοχή: με την συμπεριφορά της, τα παιδιά δεν νιώθουν άνετα να συζητήσουν μαζί της πιο προσωπικά θέματα. Δυσκολεύεται να μιλήσει για συναισθήματα και πρέπει να κάνει αρκετή προσπάθεια για να δείξει αγάπη.

μητέρα ιχθυς
Η μητέρα ιχθυς μεγαλώνει καλλιτεχνικά παιδιά. Ενθουσιάζεται με τον τρόπο που εκφράζονται τα παιδιά της και τα ενθαρρύνει να πουν περισσότερα, όχι μόνο με το στόμα αλλά και με την ζωγραφική. Καθώς είναι η ονειροπόλα του ζωδιακού, απολαμβάνει το μαγικό ταξίδι που την πηγαίνουν τα μικρά της! Επίσης, η συμπόνια που δείχνει είναι απερίγραπτη.
Προσοχή: ενώ είναι σημαντικό να δίνει σημασία στα ονειρα και την αυτοπεποίθηση του παιδιού της, πρέπει να του μάθε την σημασία να ξεχωρίζει την φαντασία από την πραγματικότητα. Η μητέρα ιχθυς πολλές φορές αγνοεί τις υποχρεώσεις του πραγματικού κόσμου.
astro-live.gr

Related Posts