Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Το πορνό συμβάλλει στην προώθηση νέων τεχνολογιών"!

Η άποψη αυτή ανήκει στον Τζόναθαν Κούπερσμιθ, ιστορικό τεχνολογίας από το Τέξας.
Σύμφωνα με τη θεωρία του "το σεξ διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην προώθηση νέων τεχνολογιών», δήλωσε ο Τζόναθαν Κούπερσμιθ....:

"Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί το βίντεο, αφού πολλές από τις πρώτες κασέτες που κυκλοφόρησαν ήταν πορνογραφικές. Η επιθυμία των καταναλωτών να δουν το υλικό που περιείχαν ώθησε την αγορά στην άμεση και πρώιμη διασπορά της τεχνολογίας", υποστηρίζει..

"Αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο που το ίντερτνετ απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές είναι γιατί θα έπρεπε κανείς να έχει την επιθυμία να πειραματιστεί με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα άτομα που αφιέρωναν χρόνο σε μια τέτοια δραστηριότητα ήταν άντρες ηλικίας 20-30 ετών, κοινό το οποίο όμως αποτελεί και το βασικό κοινό της πορνογραφίας", προσθέτει.

Μετρήσεις της εταιρείας Νίλσεν έδειξαν πως το ένα τέταρτο των χρηστών του ίντερνετ έχουνε επισκεφτεί τουλάχιστον μια σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ η εταιρεία HItwise αναφέρει πως οι ιστοσελίδες ενηλίκων αριθμούν το 6% των επισκέψεων των αμερικανικών κλικ για αυτό το μήνα.
Ο Μπιλ Τράνσερ διευθυντής της Hitwise αναφέρει πως πριν λίγο καιρό οι πορνογραφικές σελίδες κατέγραφαν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεψιμότητας σε σύγκριση με καθετί άλλο.
Η πορνογραφική βιομηχανία άνοιξε τον δρόμο για πολλές νέες τεχνολογίες, αφού πολλές ιστοσελίδες επιχείρησαν να αναπτύξουν συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών, προκειμένου να χρεώνουν τους χρήστες.
Ακόμη όμως και η πορνογραφία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.
Σήμερα πλέον οι ιστοσελίδες αναπτύσσουν διαφορετικό τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενό τους, αφού με μια εφάπαξ χρέωση, επιτρέπουν στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα συνδρομής.

Ένας ακόμη τομέας όπου η πορνογραφία αντέδρασε, ήταν η τεχνολογία βίντεο.
Οι ιστοσελίδες έστησαν απευθείας προβολή πορνογραφικού υλικού υψηλής ευκρίνειας μέσα στα παράθυρα των windows. «Σαν μέτρο σύγκρισης έρχεται το CNN το οποίο φανερώνει σαφώς υποδεέστερη ποιότητα κινούμενης εικόνας από τα πορνογραφικά sites» υποστηρίζει ο Πίτερ Ακγουορθ.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια