Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι να τρώτε πριν από το φαγητό για να κόβεται η όρεξη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loma Linda της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν μετά από μελέτη ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη τροφή, την οποία αν την καταναλώνουμε πριν τα γεύματά μας, τότε κόβουμε την όρεξή μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταναλώνουμε ελάχιστη ποσότητα φαγητού, αλλά να μην τσιμπολογάμε αργότερα.
Όπως δημοσιεύεται....

στην επιθεώρηση «Nutrition Journal», στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες επιστράτευσαν 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, εξετάζοντας κατά πόσο το αβοκάντο επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης και το... τσιμπολόγημα.
Τους ζήτησαν άλλοτε να τρώνε απλώς το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αβοκάντο όχι μόνο περιόρισε τη λαχτάρα για φαγητό μετά την κατανάλωσή του, αλλά διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών παρέμενε μειωμένη 40% μετά από τρεις ώρες και 28% τις επόμενες πέντε ώρες.
«Το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια