Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγνοούμε τον σύντροφό μας

Τι κι αν κοιμάστε και ξυπνάτε κάθε μέρα μαζί, βρετανική έρευνα έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών δεν γνωρίζει όχι μόνο το μέγεθος των ρούχων της φιλενάδας ή της συζύγου του, αλλά ούτε και... το χρώμα των ματιών της!
Η άγνοια τέτοιων «λεπτομερειών» εκ μέρους του άνδρα, οι οποίες αντίθετα είναι....

ιδιαίτερα σημαντικές για τις γυναίκες, οδηγούν σε καβγάδες, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και χωρισμό.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το κατάστημα αρωμάτων «Perfume Shop» σε 2.000 Βρετανούς, έξι στους 10 άνδρες θεωρούσαν ότι ξέρουν το ταίρι τους απέξω κι ανακατωτά, ωστόσο ένα 12% αγνοούσε το χρώμα των ματιών της συντρόφου του.
Ενας στους 10 δεν γνώριζε την ημέρα των γενεθλίων της αγαπημένης του και ένα ποσοστό 8% το φυσικό χρώμα των μαλλιών της.
Τρεις στους 10 άνδρες αγνοούσαν το νούμερο του στηθόδεσμου της συντρόφου τους, ενώ το 27% των ερωτηθέντων είχαν κάνει τουλάχιστον μία φορά δώρο ρούχα στην αγαπημένη τους σε λάθος νούμερο, κάτι που στο ένα τρίτο των περιπτώσεων οδήγησε σε τσακωμό.
Η άγνοια των ανδρών για «λεπτομέρειες», που οι γυναίκες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικές, οδηγεί συχνά σε καβγάδες ή ακόμα και στον χωρισμό...
Ακόμα περισσότερο εντυπωσιάζει το γεγονός ότι το 11% των ανδρών δήλωσαν ότι δεν ξέρουν ούτε το επάγγελμα της συντρόφου τους, ενώ το 12% αδυνατούσε να θυμηθεί το όνομα της καλύτερής φίλης της αγαπημένης τους.
Παρ’ όλα αυτά, με ελάχιστες εξαιρέσεις οι ερωτηθέντες ομολόγησαν ότι οι σύντροφοί τους θα απαντούσαν στα πάντα για εκείνους, από το νούμερο του παπουτσιού μέχρι τη μάρκα του after shave που χρησιμοποιούν.
«Οι γυναίκες θυμούνται τα γενέθλια των φίλων τους, όμως δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους άντρες να σκέφτονται όπως εμείς», δήλωσε η ειδικός σε θέματα σχέσεων, Φρανσίν Κέι, η οποία εξήγησε ότι είναι στη φύση των ανδρών να λειτουργούν διαφορετικά.
Μάλιστα παροτρύνει τις γυναίκες να υπενθυμίζουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες στους συντρόφους τους, όπως για παράδειγμα το ότι πλησιάζει η επέτειός τους.
Διαφορετική άποψη έχει η σύμβουλος σχέσεων, Κριστίν Νόρταμ, η οποία θεωρεί ότι η αδυναμία μνημόνευσης σημαντικών λεπτομερειών που εμφανίζουν πολλοί άνδρες οφείλεται στους πατεράδες τους, οι οποίοι επίσης δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές.
«Δεν έχει να κάνει με το να είναι κανείς μαλθακός, αλλά με το να συμπάσχει και να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι είναι σημαντικό για τους άλλους», σχολίασε η Νόρταμ
ημερήσια

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια