Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια και Πατρική φιγούρα

Κριός:
Είναι ένας πατέρας που είναι παρόν στην ανατροφή των παιδιών του, μην περιμένετε όμως να σας βοηθήσει στα πρακτικά, καθημερινά ζητήματα όπως είναι το να τα ταΐσει ή να τα ντύσει, για να πούμε τα πιο απλά…
Θα ασχοληθεί όμως.....

με τα παιδιά του, θα τα πάει βόλτα, και εάν είναι αγόρια θα τα πάρει μαζί του στο γήπεδο για να τους μυήσει στα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Ταύρος:
Είναι ο πατέρας εκείνος που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει κάνει παιδιά μαζί του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει οποιαδήποτε δουλειά στο σπίτι, και φυσικά δεν θα είχε πρόβλημα να ασχοληθεί με τα παιδιά του, τόσο σε πρακτικά θέματα, όσο και με την ανατροφή τους. Κυρίως είναι ο πατέρας εκείνος που δεν θέλει να τους λείψει τίποτε από υλικής άποψης.

Δίδυμος:
Μην περιμένετε να τα κάνει μπάνιο, ούτε καν να τα ντύσει ή να τα ταΐσει. Ένας Δίδυμος μπορεί να ασχοληθεί όμως αρκετές ώρες με τα παιδιά, να τα παίξει και να τα χαρεί, αλλά στο τέλος θα κλιθείτε να διεκπεραιώσετε να υπόλοιπα εσείς. Δίνει όμως μεγάλη προσοχή στην διαπαιδαγώγηση τους!

Καρκίνος:
Άλλος ένας υποδειγματικός πατέρας! Ένας Καρκίνος έχει πάντοτε σαν πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του την οικογένεια και το σπίτι του. Και όταν υπάρχουν παιδιά, είναι παρόν με όλη του ψυχή! Δεν δυσκολεύεται να αναλάβει ευθύνες επί πρακτικών θεμάτων και να μοιραστείτε επί ίσοις όροις την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών του με τη γυναίκα του.

Λέων:
Ένας Λέοντας όταν γίνεται πατέρας αφοσιώνεται στην οικογένεια του και φροντίζει να μην τους λείψει τίποτε, ακόμη και αν χρειαστεί να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου για να τους εξασφαλίσει! Θα ασχοληθεί ωστόσο περισσότερο με την διαπαιδαγώγηση τους, γιατί κυρίως αυτή τον ενδιαφέρει, παρά με τα πρακτικά καθημερινά θέματα.

Παρθένος:
Είναι ο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά  πατέρας, όχι γιατί δεν αγαπά τα παιδιά του, αλλά από άποψη. Πιστεύει ότι το παιχνίδι ή η συναισθηματική επαφή τους δημιουργεί εμπόδια στην σωστή τους ανατροφή και γι αυτό αποφεύγει τις οικειότητες, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα λοιπά… Είναι αρκετά αυστηρός, ιδίως σε θέματα τάξης, καθαριότητας και υγιεινής!

Ζυγός:
Ο Ζυγός είναι συνήθως στοργικός πατέρας και πολύ δοτικός. Το πρόβλημα είναι όμως ότι είναι εξαιρετικά προστατευτικός, με συνέπεια να αναπτύσσεται σταδιακά  κόντρα μεταξύ πατέρα και παιδιών μετά τα πρώτα εφηβικά χρόνια. Και αυτό, γιατί δεν θέλει τα παιδιά του να κάνουν λανθασμένες επιλογές και να πληγωθούν…

Σκορπιός:
Ένας Σκορπιός από την στιγμή που αποκτά παιδιά αλλάζει πάρα πολύ. Γίνεται υπεύθυνος γονιός και πολύ προστατευτικός! Τα παιδιά και οι ανάγκες τους θα είναι στο επίκεντρο της ζωής του και μπορεί να ασχοληθεί με τις ώρες για να τους βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειάζονται. Είναι δε από τους λίγους πατεράδες που δεν έχουν πρόβλημα να ασχοληθούν και με την καθαριότητα ή την διατροφή των παιδιών.

Τοξότης:
Μία τόσο ανεξάρτητη ψυχή πως μπορεί να μεταβληθεί σε ένα στοργικό πατέρα είναι από τα ανεξήγητα της φύσης! Μπορεί να παίζει με τα παιδιά μέχρι που θα σας σπάσει τα νεύρα από τις φωνές και τις φασαρίες, ένα με τα παιδιά και ο ίδιος. Επίσης είναι σε θέση να κάνει πολλαπλές δουλειές για να σας εξασφαλίσει τα πάντα. Μην περιμένετε όμως πέραν αυτού τίποτε σε πρακτικό επίπεδο…

Αιγόκερως:
Δεν είναι ο εκδηλωτικός πατέρας που θα χαϊδέψει και θα κανακέψει τα παιδιά του. Αντίθετα μάλιστα είναι ο αυστηρός και ίσως αυταρχικός, που προτιμάει να επιβάλλεται στα παιδιά του, παρά να περνά χρόνο μαζί τους. Την αγάπη του την δείχνει μέσα από τα δώρα και τα υλικά αγαθά που τους προσφέρει.

Υδροχόος:
Είναι ο κλασσικός πατέρας που κακομαθαίνει τα παιδιά του, αν και στα λόγια νομίζει ότι είναι αυστηρός. Είναι όμως ένας πατέρας που έχει πολύ καλή επαφή με τους απογόνους του και που καταφέρνει να τους μεταδώσει αυτοπεποίθηση και το αίσθημα της ασφάλειας.

Ιχθείς:
Αν και σαν άτομο είναι αρκετά ευαίσθητος, απέναντι στα παιδιά του κρατά μια πιο ψύχραιμη στάση, πέρα από συναισθηματισμούς. Είναι ο γονέας εκείνος που θα διδάξει πολλά πράγματα στα παιδιά, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανατροφή τους, δεν θα ασχοληθεί όμως με τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας.
Αλίντα Κανάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια