Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρέμα Καραμελέ

.
Η κρέμα καραμελέ, ένα από τα πλέον καλτ γλυκά του αιώνα μας, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη χώρα προέλευσης από αυτήν της Γαλλίας.
Έγινε ευρέως γνωστή στις αρχές του 20ου αιώνα, αφού ήταν πρακτική για τη νοικοκυρά και κερδοφόρα για τους εστιάτορες....:

Υλικά:
4 αυγά και 6 κρόκους
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4½ φλιτζάνια γάλα
3 βανίλιες σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με 1½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να πάρει βράση.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια φόρμα η σε ατομικά φορμάκια και εν συνεχεία το μείγμα του γάλατος. Τοποθετούμε τη φόρμα ή τα φορμάκια σ΄ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα και τη σερβίρουμε.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια