Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγίων Σαράντα Παρθένων και ασκητριών

Χάιδω, Χαρίκλεια, Αδαμάντιος, Διαμάντω, Αθηνά, Ελπινίκη, Ακριβή, Διώνη, Αντιγόνη, Ερασμία, Ερατώ, Ασπασία, Αφροδίτη, Ευτέρπη, Δωδώνη, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολυνίκη, Πολύμνια, Πολυτίμη, Θεανώ, Θάλεια, Καλλιρόη, Καλλίστη, Θεονύμφη, Κλειώ, Κλεοπάτρα, Κλεονίκη, Κοραλία, Ισμήνη, Μελέτιος, Μελπομένη, Μαντώ, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μόσχω, Μοσχούλα, Ουρανία, Ράλλης, Ραλλία, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Συμεών:

Αδαμαντία / Μαντώ
Φίλη μας Αδαμαντία, όπως θα ‘λεγε και ο Πυθαγόρας, αριθμολογικά είσαι μία γυναίκα που δεν αντέχεις τη μοναξιά. Θέλεις να έχεις μόνιμες, σταθερές σχέσεις στη ζωή σου – φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές- και σε τρομάζουν οι αλλαγές και τα ρίσκα! Είσαι γλυκιά, σταθερή, τρυφερή, πιστή και απόλυτα ειλικρινής… σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που σου λένε ότι έχεις «καρδιά διαμάντι», άλλωστε το λέει και το όνομά σου! Είσαι ένας ζεστός και ευχάριστος άνθρωπος, με μεγάλο κοινωνικό κύκλο και κάνεις εύκολα νέες γνωριμίες. Όποιος σε γνωρίζει εντυπωσιάζεται από τον αυθόρμητο χαρακτήρα σου αλλά και την ζεστασιά που εκπέμπεις. Ωστόσο το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι παρεξηγιέσαι πολύ εύκολα, κάνεις μουτράκια και πικραίνεσαι ενώ δεν υπάρχει και σπουδαίος λόγος. Πολλές φορές περιμένεις ότι θα σου συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπου που συμπεριφέρεσαι και εσύ, όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, το παίρνεις κατάκαρδα, σε πιάνουν οι ανασφάλειές σου και στεναχωριέσαι. Δύσκολα θα εκφράσεις τα παράπονά σου στα άτομα που αγαπάς και αυτό συμβαίνει γιατί δεν θέλεις να τα πικράνεις ή να τα χάσεις από κοντά σου. Δεν τα πας καλά με τους καβγάδες, για αυτό και αποφεύγεις τις λογομαχίες και τις αντιθέσεις. Μην ξεχνάς όμως πως κάποιες στιγμές πρέπει και εσύ να εκφράζεις όλα όσα υπάρχουν μέσα σου και μην γίνεσαι τόσο ανεκτική με τους ανθρώπους που δεν σου έχουν δείξει και τόσο καλά δείγματα συμπεριφοράς!

Αδαμάντιος, Αδαμαντία

Ο διαμαντένιος. Έχουν καρδιά διαμάντι, εξωστρεφείς και δραστήριοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους. Το αδύνατο σημείο τους: είναι εύθικτοι.
Αθηνά / Νανά
Αθηνά, είσαι μία δυναμική γυναίκα, που στο πέρασμά της αφήνει μεγάλες εντυπώσεις, εξάλλου το όνομά σου έχει μεγάλη Ιστορία και σου μεταδίδει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Αθηνά ήταν η Θεά της σοφίας, της στρατηγικής αλλά και του πολέμου. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία, και αργότερα διεκδίκησε μαζί με τον θεό Ποσειδώνα, από τον βράχο της Ακρόπολης την ίδια πόλη. Έπρεπε να προσφέρουν και οι δύο ένα πολύτιμο δώρο στους πολίτες , έτσι ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε μία πλευρά του λόφου με την τρίαινά του και χάρισε ένα πηγάδι με θαλασσινό νερό, ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δέντρο ελιάς, που φάνηκε πολύτιμο γιατί παρείχε τροφή, λάδι αλλά και ξυλεία. Νικήτρια της μάχης ήταν η Αθηνά, για αυτό και η πόλη πήρε το όνομά της «Αθήνα» και ανακηρύχτηκε προστάτιδά της. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως το όνομά σου δεν είναι τυχαίο, αλλά σου χαρίζει δυναμισμό, πείσμα, αντοχή, θέληση αλλά και ζωηράδα! Σου αρέσει να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι και είσαι αρκετά φιλόδοξη! Έχεις πολλά ενδιαφέροντα και είσαι αρκετά πολυάσχολη! Η καριέρα σου είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής σου και δεν μπορείς να σκεφτείς την καθημερινότητά σου δίχως εργασία, γιατί θέλεις πάντα να νιώθεις ότι προσφέρεις. Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πρόσχαρη και κοινωνική, σου αρέσει να μοιράζεσαι και είσαι πολύ καλή συνεργάτιδα! Είσαι της άποψης ότι όλα τα προβλήματα στη ζωή μπορούν να λυθούν αρκεί να υπάρχει ενότητα. Δίνεις μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις σου, στις οποίες και αφοσιώνεσαι και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό! Το ελαττωματάκι σου είναι το πείσμα σου, αλλά και η προσκόλλησή σου στις πολύ μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!
Ακριβή
Το όνομά σου προέρχεται από το αρχαίο επίθετο «ακριβής»! Είσαι μία γυναίκα καλόβολη, γενναιόδωρη, φιλεύσπλαχνη και δοτική στους γύρω σου! Είσαι μία πολύτιμη φίλη, και δίνεις μεγάλη αξία στις ανθρώπινες σχέσεις. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό φανερώνει ότι έχεις πρωτότυπο μυαλό, δημιουργική σκέψη και φιλελεύθερο πνεύμα! Σου αρέσει να πρωτοτυπείς και να ξεχωρίζεις και δεν μπορείς ούτε στιγμή να περιορίζεσαι! Θέλεις να εκφράζεσαι ελεύθερα, να είσαι ανεξάρτητη και να ακολουθείς πάντα το ρεύμα των καταστάσεων! Είσαι κοινωνική, έχεις πολλούς φίλους και είσαι αγαπητή παντού γιατί έχεις μεγάλο αυθορμητισμό και μπορείς να διασκεδάζεις ακόμα και τον πιο «μουστρούφη» άνθρωπο!
Αντιγόνη
Κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Ακολουθεί συχνά το δρόμο που της υπαγορεύει το καθήκον, με αποτέλεσμα να καταπιέζεται. Σοβαρή και υπεύθυνη, μπορεί ακόμα και σήμερα να θυσιαστεί για την οικογένειά της.
Αντιγόνη, το όνομά σου προέρχεται από την κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Είσαι από την φύση σου μία γυναίκα που ακολουθεί κατά γράμμα όλους τους κανόνες ηθικής που έχεις από την οικογένειά σου, δεν σου αρέσει να αδικείς και ούτε να αδικείσαι. Πολλές φορές είσαι ικανή να θυσιάσεις τις προσωπικές σου ανάγκες και επιθυμίες, προκειμένου να κάνεις τους ανθρώπους που είναι κοντά σου ευτυχισμένους! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα καλοδιάθετο και γοητευτικό θηλυκό που προσεγγίζεις άμεσα τους ανθρώπους και δημιουργείς αμέσως ζεστασιά και οικειότητα. Σου αρέσει να μιλάς και να γνωρίζεις νέο κόσμο, ακούς όλες τις απόψεις και υιοθετείς πάντα αυτές που ταιριάζουν στα δικά σου δεδομένα. Αρκετές στιγμές έχεις την τάση να αγχώνεσαι και να εκδηλώνεις νευρική συμπεριφορά όταν τα πράγματα γύρω σου δεν εξελίσσονται στους ρυθμούς που εσύ θα ήθελες!
Ασπασία
Η Ασπασία ήταν μία γυναίκα που έγινε γνωστή από τον δεσμό που διατηρούσε με τον Αθηναίο πολιτικό Περικλή! Συχνά επηρέαζε την πολιτική της Αθήνας, διαμέσου της σχέσης της με τον Περικλή. Υπήρξε η φημολογία ότι η Ασπασία διατηρούσε οίκο ανοχής, ωστόσο αυτό το στοιχείο δεν είναι εξακριβωμένο. Στην αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα προοδευτική, με καινοτόμες ιδέες και αρκετά σύγχρονη. Σου αρέσει να γνωρίζεις νέα πράγματα, να αποκτάς καινούριες εμπειρίες και είσαι λάτρης του φλερτ και του έρωτα. Η σεξουαλική σου ζωή είναι αρκετά πικάντικη και ενεργητική. Ξεχωρίζεις με τις πρωτότυπες απόψεις και προτάσεις σου και καταφέρνεις να είσαι πάντα στο επίκεντρο!
Αφροδίτη

Γλυκιά μου Αφροδίτη, το όνομά σου προέρχεται σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία από την αρχαία θεά του Έρωτα και της ομορφιάς, που γεννήθηκε στα Κύθηρα στους αφρούς των κυμάτων που προκάλεσε ο Ουρανός. Είσαι μία αισθησιακή, τρυφερή, ρομαντική αλλά και πολύ ερωτική γυναίκα γεμάτη πάθη και έντονα συναισθήματα. Ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι το πριν και το μετά, αλλά ακολουθείς τα μονοπάτια της καρδιάς σου, έστω και αν βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου μπορεί να σε κρίνουν ως «άστατη» και αυτό θα συμβεί γιατί ενώ μπορεί να είσαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο, ξαφνικά να εισβάλει ένας νέος έρωτας στη ζωή σου που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις όλα όσα πίστευες μέχρι εκείνη τη στιγμή! Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα και προσφέρεις την φροντίδα σου και την εξυπηρέτησή σου σε κάθε αδύναμο όν που εμφανίζεται στο δρόμο σου! Στον επαγγελματικό τομέα ξεχωρίζεις με την δημιουργικότητα και την φαντασία σου για αυτό και επιλέγεις να ακολουθήσεις μία καριέρα που θα σε εκφράζει και θα σου δίνει την ευκαιρία να παράγεις έργο που θα έχει την προσωπική σου ταυτότητα! Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητά σου. Ροκανίζεις το χρόνο για να πάρεις μία ουσιαστική απόφαση και ελπίζεις πάντα σε μία αλλαγή, σε μία ανατροπή, που εντέλει δεν έρχεται και στο τέλος διαπιστώνεις ότι έχασες πολύτιμο χρόνο! Τα λούσα, η καλοπέραση και η πολυτελής ζωή σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα, όμως είναι και η αιτία που αδειάζει πολύ συχνά το πορτοφόλι σου!
Διώνη
Σύμφωνα με μερικούς ερευνητές, η ύπαρξη της Διώνης προέκυψε ως αναγκαιότητα μετά την αλλαγή της θεότητας που λατρευόταν στο θέατρο της Δωδώνης. Στην αρχή (εποχή του χαλκού) και για πολλούς αιώνες στην Δωδώνη λατρευόταν η Γαία αλλά μετά την είσοδο του Δωδεκάθεου στη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων η λατρεία του μαντείου μετατέθηκε στον Δία. Οι πανάρχαιες λατρευτικές συνήθειες των ιερέων και των κατοίκων της περιοχής όμως δεν μπορούσαν να αφήσουν το μαντείο χωρίς θηλυκή θεότητα. Έτσι αναγκάστηκαν να «εφεύρουν» τη Διώνη κατά την προσφιλή τους μέθοδο να παράγουν το γυναικείο όνομα από αυτό του συζύγου: (Δίας > Διώνη). Δείγματα αυτής της συνήθειας συναντούμε ακόμα και σήμερα στα χωριά της Ηπείρου. π.χ. Γιώργος > Γιώργαινα κτλ.,
Ελπινίκη
Κόρη του Μιλτιάδη. Γλυκιά και υποταγμένη, αν δεν φύγει νωρίς απ' το οικογενειακό της περιβάλλον κινδυνεύει να μείνει πολύ εξαρτημένη απ' αυτό.
Ερασμία
Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «έραμαι» που σημαίνει αγαπώ! Είσαι μία θελκτική και αξιαγάπητη γυναίκα, αυτό άλλωστε φανερώνει και το όνομά σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία υπεύθυνη, οργανωτική αλλά και συντηρητική γυναίκα. Είσαι λάτρης της παράδοσης, έχεις ηθικές αξίες και τηρείς πάντα στη ζωή σου τα πρέπει και τους κανόνες, θέτοντας όρια και μην αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο στο συναίσθημα. Η οικογένεια είναι η προτεραιότητα της ζωής σου και την βάζεις πάνω από όλους και από όλα!
ΕΡΑΤΩ
Ερατώ: (ερώ: αγαπώ), η αξιολάτρευτη. Μια από τις Εννέα Μούσες, κόρη του Δία και της Τιτανίδος. Προστάτης του γάμου και του έρωτα, είχε για σύμβολό της τη λύρα και την κιθάρα. Γλυκιά, γεμάτη κατανόηση, εκνευρίζεται σπάνια. Τα παιδιά της κι οι φίλοι της τη λατρεύουν. Κινδυνεύει να γίνει θύμα των άλλων.
Ευτέρπη
Ευτέρπη, το όνομά σου προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων Ευ + Τέρπω που σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πολύ ευχάριστη! Γελαστή, κεφάτη με πολύ χιούμορ και μοναδικό επικοινωνιακό ταλέντο! Στην αριθμολογία το όνομά σου βγάζει λεξάριθμο 4. Είσαι μία σοβαρή και πειθαρχημένη γυναίκα, θέλεις να επικρατεί γύρω σου καλή οργάνωση και φροντίζεις το καλύτερο για αυτό! Σου αρέσει η τάξη και η επιμέλεια, γι’ αυτό και είσαι πολύ καλή νοικοκυρά! Διαθέτεις τετράγωνη λογική σκέψη και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Προσπαθείς να ολοκληρώνεις με επιτυχία ότι και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.
Θάλεια
Θάλεια: (θάλλω), η δροσερή, η ωραία. Μια από τις Χάριτες και μια από τις Εννέα Μούσες. Σοβαρή και λιγομίλητη, η Θάλεια σπάνει κάνει τους άλλους να γελούν. Αφοσιώνεται πολύ στη δουλειά της. Είναι μονογαμική και ζηλιάρα.
Θεανώ
Το όνομά σου προέρχεται από την Θεανώ, την γυναίκα του Πυθαγόρα! Διαθέτεις γοητεία και δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί στον ερωτικό σου μαγνητισμό αλλά και την ακαταμάχητη έλξη που προκαλείς. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 1, και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα θηλυκό που πάντα θέλεις να έχεις σε όλα την πρωτιά. Σου αρέσει να αποφασίζεις αλλά και να «διατάζεις», είσαι επίμονη, δυναμική και δεν «σηκώνεις» πολλές αντιρρήσεις από τους γύρω σου! Η ζωή σου είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης, ωστόσο δεν σε τρομάζουν οι προκλήσεις, γιατί ξέρεις πολύ καλά να ανταποκρίνεσαι στα πάντα με απόλυτη επιτυχία!
Ισμήνη
Οι ρίζες του ονόματός σου ανήκουν στην αρχαία ελληνική μυθολογία! Η Ισμήνη ήταν η κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης. Ήταν μία πιστή και ευλαβική γυναίκα, που είχε πολύ σκληρή ζωή γεμάτη προκλήσεις και αναταραχές, όμως δεν έχασε ποτέ το κουράγιο της! Έτσι λοιπόν και εσύ στη ζωή σου είμαι από τις γυναίκες που δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα, πολεμάς μέχρι τέλους! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλες ευαισθησίες και πολλά όνειρα για τη ζωή! Είσαι ρομαντική, τρυφερή και στοργική με τους γύρω σου. Συγκινείσαι με τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω σου και προσπαθείς να δίνεις παντού την βοήθειά σου προκειμένου να σκορπίσεις μερικά χαμόγελα! Μερικές φορές οι δικές σου ανάγκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γιατί η προτεραιότητά σου είναι η ευχαρίστηση των γύρω σου!
Κάλλιστος / Καλλίστη
Από το επίθετο κάλλιστος (υπερθετικός βαθμός του καλός).
Καλλιρόη
Καλλιρόη, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις καλώς + ρέω, που σημαίνει αυτή που ρέει ομαλά! Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που αφήνει τη ζωή να κυλήσει από μόνη της, χωρίς να ζορίζεις τις καταστάσεις και δίχως να πιέζεσαι! Όλα στη ζωή σου φαίνεται να εξελίσσονται ήρεμα και αρμονικά. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, το όνομα Καλλιρρόη συνδέθηκε με αρκετά πρόσωπα. Ένας από τους επικρατέστερους δήλωνε πως η Καλλιρόη ήταν μία από τις Νύμφες που αποτελούσαν την ακολουθία της Περσεφόνης. Η Καλλιρρόη είχε μία ταραχώδη ερωτική ζωή και είχε αποκτήσει αρκετά παιδιά από διαφορετικούς άνδρες. Στην αριθμολογία το όνομά σου συνδέεται με τον λεξάριθμο 7, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και δίψα για μάθηση και εμπειρία. Το διάβασμα, ο αποκρυφισμός και ο εσωτερισμός είναι μερικοί τομείς που σου εξιτάρουν το ενδιαφέρον. Η διαίσθησή σου ποτέ δεν σε ξεγελά, είναι η καλύτερή σου φίλη, αφού σε κατευθύνει πάντα με τον σωστό τρόπο! Στις ερωτικές σου σχέσεις, θέλεις να διατηρείς κάποιες αποστάσεις, γιατί δεν είσαι υπέρ των καταπιεστικών σχέσεων, που σου στερούν όλες τις υπόλοιπες χαρές της ζωής. Αρκετές φορές προτιμάς τη μοναχική ζωή!
Κλειώ
Φίλη μας Κλειώ, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «κλείω» που σημαίνει ονομάζω αλλά και την λέξη «κλέος» που σημαίνει δόξα. Είσαι λοιπόν μία γυναίκα που καταφέρνεις να διατηρείς ένα πολύ καλό κοινωνικό προφίλ, όλοι σε θαυμάζουν και έχουν μία πολύ καλή γνώμη για σένα. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 1 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα δραστήρια, επιβλητική αλλά και αρκετά αποφασιστική. Σου αρέσει να έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα και πολλές φορές προσπαθείς να ηγείσαι τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά σου. Λειτουργείς πιο αποδοτικά όταν πρέπει να αναλάβεις από μόνη σου κάποιες εργασίες και οι ευθύνες δεν σε τρομάζουν. Στη ζωή σου θέλεις ρίσκο, περιπέτεια και εμπειρίες. Βαριέσαι πολύ γρήγορα για αυτό και προσπαθείς να βρίσκεις τρόπους για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα. Είσαι ένα άτομο που δεν μπορείς να κρύψεις τα συναισθήματά σου. Είσαι αυθόρμητη και χειμαρρώδης, όμως αρκετές φορές λειτουργείς αρκετά εγωιστικά. Τα νευράκια και τα καβγαδάκια είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου!
Κλεονίκη
(κλέος + νίκη), η ένδοξη νικήτρια.
Κλεοπάτρα
Το όνομά σου έχει αρχαίες ρίζες και προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων κλέος + πατήρ, που σημαίνει η γυναίκα που κατάγεται από ένδοξο πατέρα! Η Κλεοπάτρα, ήταν και η τελευταία βασίλισσα της ελληνιστικής Αρχαίας Αιγύπτου, που ήταν ένα πανέμορφο και δυναμικό θηλυκό που κατάφερε να γοητεύσει δύο από τους πιο ισχυρούς άνδρες της εποχής,τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 2 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που δεν μπορείς ούτε στιγμή να είσαι μόνη. Θέλεις να βρίσκεσαι διαρκώς ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπούν, οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σου για αυτό και φροντίζεις να διατηρείς μακρόχρονες επαφές με ανθρώπους που εκτιμάς. Είσαι ευγενική, καλοπροαίρετη και τίμια. Έχεις τον τρόπο να πετυχαίνει ότι βάλεις στο μυαλό σου, γιατί διαθέτεις άριστη ικανότητα στην διπλωματία.
Κοραλία
Κοραλία: καμιά δυσκολία δεν σταματάει την Κοραλία. Αποφεύγει τις συναισθηματικές δεσμεύσεις που θα την εμποδίσουν να αφιερωθεί στις χίλιες ασχολίες της και παραμένει δραστήρια μέχρι τα γεράματα. Έχει πολύ καλή μνήμη και πάθος με την ιστορία.
Μελέτιος / Μελετία
Μελέτης
Ετυμολογία: μελέτη < μελετώ  
Μελπομένη
(μέλπω), η ευφραίνουσα με το άσμα της. Η Μούσα της θεατρικής τραγωδίας. Προέρχεται από το ρήμα «μέλπω» τη θεωρούσαν αρχικά Μούσα του τραγουδιού. Νευρική κι ανήσυχη, δεν ικανοποιείται εύκολα. Καθώς είναι πολύ ενεργητική, μπορεί να κάνει συγχρόνως πολλά πράγματα, χωρίς όμως να εμβαθύνει. Της αρέσει να προκαλεί το ενδιαφέρον των αντρών, αλλά η ίδια ερωτεύεται δύσκολα.
Μαντώ
Κόρη του Τειρεσία με μεγάλες μαντικές ικανότητες. Δυναμική και αποφασιστική, δεν μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Αλίμονο, όμως, στον άνθρωπο που θα πέσει στη γλώσσα της.
Μαργαρίτης / ΜαργαρίταΜαργαρίτης = πολύτιμος λίθος, μαργαριτάρι. Δάνεια λέξη από την περσική (marvarit). Οι Έλληνες γνώρισαν το μαργαριτάρι στην Περσία κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η λέξη μπορεί να προέρχεται και από την σανσκριτική manjari = κάλυκας άνθους, μαργαριτάρι.
Η λέξη Μαργαρίτα, ως γυναικείο όνομα και ονομασία φυτού, είναι αντιδάνειο από τη λατινική.
Μαργαρίτα < margarita < μαργαρίτης  
ΜαριάνθηTο όνομα Μαριάνθη προέρχεται από τη σύνθεση του ονόματος Μαρία και του ονόματος Χρυσάνθη
Μοσχούλα, Μόσχα
Ετυμολογία:Από τη λέξη μόσχος (αρωματικό υγρό).
ΟΥΡΑΝΙΑ
Ουρανία: μια από τις Εννέα Μούσες, προστάτης της αστρονομίας, αυτή που προέρχεται από τον ουρανό. Δυναμική και μαχητική, έχει μανία να δίνει συμβουλές στους άλλους, με αποτέλεσμα να γίνεται, μερικές φορές, κουραστική. Μοιάζει πολύ απόλυτη, ξέρει όμως να γίνεται ευέλικτη όταν θέλει.
Πανδώρα
Η πρώτη γυναίκα που έφερε ο Ζευς στη ζωή για να τιμωρήσει το ανθρώπινο γένος. Όταν ο Προμηθέας έκλεψε απ' τον ουρανό τη φωτιά, ο Ζευς πρόσταξε τον Ήφαιστο να πλάσει από πηλό μια γυναίκα που να είναι τόσο ωραία ώστε να φέρει δυστυχία στους ανθρώπους. Γυναίκα γοητευτική και με έντονη προσωπικότητα, επιβάλλεται στους άλλους και κερδίζει την αγάπη και τον σεβασμό τους. Τώρα πόσο περίεργη είναι; Το βάρος του ονόματός της δρα οπωσδήποτε ανασταλτικά.
Πηνελόπη
Η Πηνελόπη ήταν η γνωστή ηρωίδα της Ομήρου Οδύσσειας, η γυναίκα του Οδυσσέα, που υπήρξε το σύμβολο της πιστής και αφοσιωμένη συζύγου! Ο Οδυσσέας πριν φύγει για την Τροία, την συμβούλεψε να ξαναπαντρευτεί αν ο ίδιος δεν επέστρεφε, ωστόσο αυτή τον περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια! Η Πηνελόπη ήταν πλούσια και πολύ όμορφη, πολλοί άνδρες θέλησαν να την κατακτήσουν όμως η καρδιά της ήταν δοσμένη στον Οδυσσέα και δεν μπορούσε να δεχτεί καμία από τις αισθηματικές προτάσεις που δέχθηκε! Έτσι λοιπόν το όνομά σου σε κάνει να είσαι ελκυστική, πιστή και αφοσιωμένη με συναισθήματα σταθερά και ειλικρινή. Όταν αγαπήσεις, δεν έχεις μάτια για κάτι άλλο και έχεις ανεξάντλητη υπομονή όταν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά εσωστρεφή, σκεπτική αλλά και σοβαρή! Δεν ανοίγεσαι εύκολα συναισθηματικά, όταν όμως το κάνεις, θα είναι για πάντα! Είσαι αρκετά διαισθητική και τα λόγια σου πολλές φορές είναι προφητικά! Βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και προσπαθείς πάντα με την ωριμότητα να κατευθύνεις τις πράξεις και τη ζωή σου με τον κατάλληλο τρόπο!
Πολύμνια
Πολύμνια: (πολύς + ύμνος), η θεία τραγουδίστρια
Πολύνικος / Πολυνίκη
Πολυνείκης < πολυνεικής < πολυ + νεικής < νείκος (έριδα, φιλονικία) πολυνεικής = ο πολύ εριστικός πολυ + νίκη (αυτός που νικά πολλές φορές)  
Ράλλης / Ραλλία
Ραλλού, Ραλλίτσα
Ετυμολογία:Εξελληνισμένος τύπος του γαλλικού ονόματος Raoul (Ραούλης > Ράλλης). Το Raoul είναι ο γαλλικός τύπος του αγγλοσαξωνικού ονόματος Ralph, που με τη σειρά του προέρχεται από παλαιονορβηγικό όνομα Radulfr < rad (σύμβουλος, συμβουλεύω) + ulfr (λύκος).
Σαπφώ
Η γνωστή ποιήτρια που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Γυναίκα δυναμική και με πολύ χιούμορ, η Σαπφώ δεν περνάει απαρατήρητη. Κι ούτε το θέλει, απόδειξη ότι διαλέγει συνήθως επαγγέλματα με προβολή.
Σαπφώ
Φίλη μας Σαπφώ το όνομά σου έχει συνδεθεί με την Ελληνίδα, λυρική, Μυτιληνιά ποιήτρια, που έγινε γνωστή από την αρχαιότητα με τα ποιήματά της. Παράλληλα όταν ακούμε το όνομα «Σαπφώ» μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό η «φωνακλού» ηθοποιός, με την επιβλητική μορφή, Σαπφώ Νοταρά που η ατάκα της «Μπουρλότο» μας κάνει ακόμα και σήμερα να γελάμε! Είσαι λοιπόν μ ία γυναίκα με καλλιτεχνικά ταλέντα, εκφράζεσαι και εσύ μέσα από την τέχνη, γιατί δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες γυναίκες που είχαν το όνομά σου, διέπρεψαν με τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα! Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία σοβαρή και υπεύθυνη γυναίκα που ακολουθείς πάντα το δρόμο της λογικής, περιορίζοντας το συναίσθημα όταν πρόκειται να πάρεις σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή σου. Τηρείς τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις και διατηρείς πολύ στενούς συναισθηματικούς δεσμούς με την οικογένειά σου. Στις ερωτικές σου σχέσεις είσαι πιστή και αφοσιωμένη και δεν σου αρέσει να αλλάζεις ερωτικούς συντρόφους. Είσαι απόλυτα δοσμένη στο άτομο που ποθείς και θα θελες με τον πρώτο έρωτά σου να ανεβείτε και τα σκαλιά της εκκλησίας.
ΣΥΜΕΩΝ
Συμεών: όνομα πολλών προσώπων της Αγίας Γραφή. Του αρέσει η μάθηση κι έχει μεγάλη κλίση στη διδασκαλία. Τα παιδιά αγαπούν την παρέα του. Έχει την ικανότητα να διαβάζει τη σκέψη των άλλων.
Τερψιχόρη
(τέρπω + χορός), η τέρπουσα με το χορό της, Μούσα. Η πέμπτη από της Εννιά Μούσες, προστάτης των χορικών ασμάτων και της ορχηστρικής τέχνης. Την παρίσταναν να κρατάει σαν σύμβολα πότε λύρα, πότε αυλούς, κιθάρα ή ψαλτήριο. Ιερό φυτό της ήταν ο κισσός και συνόδευε πάντα τον Διόνυσο στις νυχτερινές τελετές. Κι όμως, η σύγχρονη Τερψιχόρη δεν ζει τη νύχτα. Αντίθετα, τη μέρα είναι γεμάτη δραστηριότητα και συχνά κάνει πάνω από μια δουλειά. Πρακτική και δυναμική γυναίκα, ξέρει να επιβάλλεται στους άλλους. Είναι πολύ καλή συνεργάτης, αλλά η ίδια δεν επιζητεί την προβολή.
Χαρίκλεια
Ήταν πριγκίπισσα της Αιθιοπίας κι είχε έναν περιπετειώδη έρωτα με τον ωραίο Θεαγένη. Είναι κοινωνική και εξωστρεφής. Δεν προβληματίζεται πολύ, προτιμάει να χαίρεται τη ζωή της. Η οικογενειακή ζωή παίζει, ωστόσο σημαντικό ρόλο γι' αυτήν.
Χάιδω, Χαϊδευτή
Χάιδω, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη χάδι, είσαι μία γυναίκα τρυφερή, στοργική που δεν διστάζεις να εκφράσεις με αγάπη και ενδιαφέρον όλα σου τα συναισθήματα! Είσαι ναζιάρα και οι φίλοι αλλά και οι σύντροφοι που έχουν περάσει από τη ζωή σου σε αποκαλούν «γατούλα»! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένα ευχάριστο και κοινωνικό θηλυκό, με εξωστρεφή και επικοινωνιακό χαρακτήρα και με ευρύ κοινωνικό κύκλο. Είσαι σύγχρονη, μοντέρνα αλλά και πολυλογού! Έχεις τον τρόπο να μεταδίδεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου και μπορείς να πείθεις με τα λεγόμενά σου ακόμα και τον πιο καχύποπτο ακροατή! Λατρεύεις τα ταξίδια και τις επικοινωνίες!
Χαρίκλεια
Γλυκιά αλλά και «ξακουστή» Χαρίκλεια, το όνομά σου είναι αρχαιοελληνικό και προκύπτει από τις λέξεις χάρις (η χάρη) + κλέος (η δόξα). Είναι φανερό λοιπόν ότι είσαι μία γυναίκα που χαίρεσαι μέσα από την πρόοδό σου, διψάς για αναγνώριση αλλά καταφέρνεις και στη ζωή σου να κερδίσεις την φήμη και την εξέλιξη που προσμένεις. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό υποδηλώνει ότι πάνω από όλα για σένα μετράει η συντροφικότητα, η ζεστασιά και οι σχέσεις! Νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου, τους φροντίζεις και τους προσέχεις και αρκετές φορές κάνεις και τα στραβά τα μάτια, γιατί φοβάσαι μην τους χάσεις. Για να μην μείνει μόνη, αναγκάζεσαι να συμβιβάζεσαι και πολλές φορές να κάνεις παρέα και με τους λάθος ανθρώπους. Με διπλωματικότητα, ευγένεια αλλά και επικοινωνιακή ευελιξία, καταφέρνεις να στρέφεις υπέρ σου κάθε κατάσταση!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια