Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αράχωβα Arahova

Μπορεί να μην είναι τόσο γραφική όσο το Πήλιο και το Καρπενήσι, μπορεί να έχει γίνει λίγο πιο εμπορική ως προορισμός, μπορεί να κατακλύζεται από κόσμο τα Σαββατοκύριακα, συνεχίζει ωστόσο να μας γοητεύει με τα πέτρινα σπίτια και τα στενά δρομάκια της.

Το γεγονός επίσης ότι απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα την κάνει ακαταμάχητη.
Η αλήθεια είναι ότι η Αράχοβα είναι κοσμοπολίτισσα, δεν θα πας εκεί για να απομονωθείς και να μη συναντήσεις κανέναν, αφού με μία βόλτα στον κεντρικό δρόμο το μεσημέρι της Κυριακής θα έχεις συναντήσεις που ούτε καν φανταζόσουν.
Κάποιοι πηγαίνουν μόνον για σκι, κάποιοι για να είναι απλώς μες στα πράγματα και κάποιοι άλλοι επειδή γνωρίζουν ότι η Αράχοβα είναι περήφανη και αρχοντική όλες τις εποχές και μπορεί ακόμα να αντιστέκεται στην επίθεση που δέχεται, κυρίως τα διήμερα.Έχει απίστευτη θέα, καθώς από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο μπορεί και ατενίζει σχεδόν όλη τη Ρούμελη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Η νυχτερινή ζωή της Αράχοβας μπορεί πολύ άνετα να συγκριθεί με εκείνη της Μυκόνου, γι αυτό και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως η Μύκονος της Στερεάς. Άλλωστε, εδώ συχνάζουν όλοι οι Έλληνες σελέμπριτις.
Η Αράχοβα, ωστόσο, είναι εξίσου όμορφη, για να μην πω ακόμα πιο όμορφη την περίοδο της άνοιξης.
Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού και δεν αποτελεί απλώς σημείο συνάντησης των φανατικών του σκι.
Τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού μέλλον αποτελούν το συχνότερο λόγο επισκέψεων στην Αράχοβα, αφού είναι τα πιο διάσημα της χώρας, αλλά τελικά η περιοχή είναι παντός καιρού και έχει τις υποδομές να σας ενθουσιάσει και την άνοιξη και το καλοκαίρι με τις ομορφιές της. Στο βουνό του Παρνασσού μπορείτε να κάνετε περίπατο, να απολαύσετε διαδρομές 4Χ4, να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ορειβασία.
Οι επιλογές πολλές και ανάλογες με τις αντοχές σας.
Υπάρχουν όμως και αξιοθέατα στην περιοχή.
Το Κωρύκειον Άντρον ή Σαρανταύλι βρίσκεται κοντά στην Αράχοβα και πρόκειται για ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, όπου βρέθηκαν πανέμορφα και πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα όπως το αγαλματίδιο του Πάνα.
Εννοείται, όμως, ότι το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Δελφοί, τόσο για την ιστορία τους όσο για την ομορφιά του τόπου.
GLAM

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια