Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απέκτησε ρομποτικό βραχίονα και αγκάλιασε τη μαμά του

Ο εξάχρονος Alex Pring, από την Φλόριντα είχε την ατυχία να γεννηθεί χωρίς βραχίονα και η προσθετική επέμβαση στα παιδιά κοστίζει ακριβά, εξαιτίας των συχνών αλλαγών που πρέπει να γίνουν στα πρόσθετα μέλη, καθώς το παιδί μεγαλώνει...
Η ζωή ήταν εξαιρετικά δύσκολη για....

τον εξάχρονο Alex Pring, από την Φλόριντα, αφού το παιδί γεννήθηκε χωρίς βραχίονα, κάτι που συμβαίνει σε 1.000 παιδιά τον χρόνο.
Ο μικρός δεν μπορούσε να κάνει τα πιο απλά πράγματα, που κάνουν οι συνομήλικοί του ωστόσο η απόφαση για μια επέμβαση προσθετικής ήταν απαγορευτική για την οικογένεια, καθώς κοστίζει 40.000 δολάρια.
Η ασφαλιστική εταιρεία της οικογένειας του μικρού αρνήθηκε να καλύψει την επέμβαση που για τα παιδιά χρειάζεται συνεχείς ανανεώσεις και θεωρείται πολυδάπανη διαδικασία.
Η μητέρα του εξάχρονου, Alyson, απευθύνθηκε στην ιστοσελίδα E-nable, η οποία ασχολείται με την κατασκευή ρομποτικών μελών για παιδιά.
Ο Albert Manero, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, άκουσε με προσοχή την ιστορία του μικρού Alex και κατασκεύασε για εκείνον έναν ρομποτικό βραχίονα σε 3D εκτυπωτή.
Το πλαστικό άκρο κόστισε μόλις 350 δολάρια και χρειάστηκε μόλις λίγες εβδομάδες για να φτιαχτεί. Ο νέος βραχίονας του εξάχρονου λειτουργεί με οικιακές μπαταρίες και ανοιγοκλείνει από ένα εξάρτημα που είναι συνδεδεμένο στους μυς του βραχίονα του παιδιού.
Ο μικρός είναι ενθουσιασμένος που τώρα έχει επιτέλους δύο χέρια και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τρέξει να αγκαλιάσει την μητέρα του και με τα δυο του χέρια τώρα πια!
 ΦΜ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια