Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Designer vagina - Σχέδιο αιδοίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μια από τις κορυφαίες κλινικές της Βρετανίας οι γυναίκες όχι απλά έχουν εξοικειωθεί με τις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά τις πραγματοποιούν σε όλο και μικρότερη ηλικία.

Μια από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις στην κλινική Transform Cosmetic Surgery στην Βρετανία είναι η αιδοιοπλαστική.
Η έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών έδειξε ότι οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 18 και 24 πραγματοποιούν τη χειρουργική επέμβαση μείωσης χειλέων αιδοίου περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.
Η επέμβαση είναι γνωστή σαν 'Designer vagina' και θεωρείται η νέα μόδα στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.
Η κλινική πραγματοποιεί ετησίως πάνω από 1000 τέτοιες επεμβάσεις και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Όπως λένε οι γιατροί τα περισσότερα αιτήματα είναι υπερβολικά και δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.
Μια από τις πιθανές αιτίες που έχει κάνει τις νεαρές γυναίκες να έχουν σχηματίσει συγκεκριμένα πρότυπα είναι σίγουρα η επαφή με την πορνογραφία.
Οι γιατροί πάντα εξηγούν πως οι εικόνες αυτές δεν είναι ρεαλιστικές αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξεις γνώμη σε μια νεαρή κοπέλα.
Ο Dr. Norman Rowe που διατηρεί κλινική στο Μανχάταν αναφέρει πως τα κορίτσια ζητάνε να αφαιρεθούν σχεδόν όλα τα χείλη του αιδοίου και πως συχνά καταφτάνουν στο ιατρείο με περιοδικά Playboy σαν παράδειγμα.
Εκτός από τα νεαρά κορίτσια πολλές είναι και οι γυναίκες ηλικίας άνω των 40 και 50 ετών που θεωρούν την επέμβαση αναπόσπαστο μέρος της αντιγηραντικής κοσμετολογίας. Μια ακόμη παράμετρος που σύμφωνα με τους γιατρούς παίζει ρόλο στην αναπάντεχη δημοφιλία τέτοιων επεμβάσεων είναι η μόδα.
Οι γυναίκες έχουν αρχίσει να φοράνε κολάν και τα περιβόητα yoga pants όλο και πιο συχνά σε γυμναστήρια, αλλά και στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Το ύφασμα και η εφαρμογή τέτοιων ρούχων αποκαλύπτει πολύ περισσότερα για την ανατομία μιας γυναίκας και αρκετές είναι εκείνες που ανησυχούν για το πως δείχνει το επίμαχο σημείο.
Αν και η αιδοιοπλαστική γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής, στην κορυφή της ζήτησης εξακολουθούν να παραμένουν οι επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το στήθος, οι ρινοπλαστικές και οι λιποαναρροφήσεις.
Ακόμη μια σχετικά καινούργια επέμβαση για την οποία αρκετές νεαρές κοπέλες δείχνουν ενδιαφέρον είναι η πλαστική στις θηλές.
Η γενική διευθύντρια της κλινικής Patricia Dunion, τονίζει: "Για πάνω από 40 χρόνια παρατηρούνε πως οι τάσεις αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Τον τελευταίο χρόνο είχαμε 350.000 πελάτες από όλη τη χώρα. Και πάλι οι τάσεις συχνά είναι απρόβλεπτες. Όταν παλιότερα ο ποδοσφαιριστής Wayne Rooney έκανε χειρουργική προσθετική μαλλιών, είχαμε σχεδόν 5000 αιτήματα από άντρες που ήθελαν το ίδιο."
Η Sarah Creighton, σύμβουλος γυναικολόγος στο University College Hospital, δήλωσε: " Η χειρουργική επέμβαση μείωσης χειλέων θα πρέπει να αξιολογηθεί πιο αυστηρά στο μέλλον. Νομίζω θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς μια γυναίκα οδηγείται με τόση ευκολία στη θυσία σεξουαλικά ευαίσθητου ιστού που συμβάλλει στην ερωτική εμπειρία για χάρη των νέων προτύπων ομορφιάς. Νομίζω πως θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη και πιο προσωπική παροχή συμβουλευτικής στα νεαρά κορίτσια."
www.lifo.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια