Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απίστευτη ταλαιπωρία για ΑΜΕΑ

Σε απίστευτη ταλαιπωρία είναι υποχρεωμένη να υποβληθεί μία οικογένεια προκειμένου να «πιστοποιηθούν» τα αυτονόητα.
Δεν φτάνει που χρόνια τώρα δίνουν καθημερινά τη μάχη για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα αναπηρίας που....

αντιμετωπίζει το παιδί τους, έχουν τώρα να παλέψουν και με την «τυπικότητα» των υπηρεσιών που ζητούν νέες εξετάσεις για να πιστοποιηθεί ότι είναι ΑΜΕΑ.
Εκπληκτοι οι γονείς του νεαρού ΑΜΕΑ ενημερώθηκαν από τη Λάρισα από την ειδική υπηρεσία της Στρατολογίας ότι θα πρέπει να μεταβούν στη γειτονική πόλη προκειμένου να εξεταστεί από επιτροπή ο 18χρονος για να πάρει αναβολή στράτευσης.
Και όμως οι γονείς του παιδιού είχαν αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας καθώς το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας , είναι ΑΜΕΑ και μάλιστα με ποσοστό 80% εφ’ όρου ζωής.
Μάταιος κόπος όμως όπως υποστήριξαν οι ίδιοι στον Ταχυδρόμο εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους αφού υπηρεσιακά ενημερώθηκαν από τη Στρατολογία ότι παρά τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που υπάρχουν, το παιδί θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή αναβολών.
Αυτό ωστόσο συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία αφενός για το ίδιο το παιδί που δεν μετακινείται εύκολα και τους γονείς του και αφετέρου και έξοδα αφού μία μετακίνηση έστω και μέχρι τη γειτονική Λάρισα κοστίζει ακριβά για μία οικογένεια που έχει καθημερινά να φροντίσει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.
Σε έντονη φόρτιση η μητέρα του νεαρού «μετέφερε» στον αχυδρόμο τις ενστάσεις και την δυσφορία της υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση από τις υπηρεσίες σε τέτοιου είδους περιπτώσεις προκειμένου να μην υφίστανται τέτοιου είδους ταλαιπωρία άτομα ΑΜΕΑ.
«Δεν είναι δυνατόν με τόσα δικαιολογητικά και με αποφάσεις του ΚΕΠΑ που πιστοποιούν αναπηρία 80% εφ’ όρου ζωής ντε και καλά να πρέπει επειδή έτσι προβλέπεται, να περάσει επιτροπή ένα παιδί που είναι ΑΜΕΑ.
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο και θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για αυτούς που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν επικαλούνται διάφορα μόνο και μόνο για να κοροϊδέψουν το κράτος» σημείωσε η μητέρα του νεαρού που τελικά δεν πρόκειται να αποφύγει την ταλαιπωρία αφού οι αρμόδιοι από την Στρατολογία στη Λάρισα ήταν κατηγορηματικοί ότι θα πρέπει να εξεταστεί από την ειδική επιτροπή ο νεαρός, για να επικυρωθεί η αναβολή στράτευσης.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ-Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια