Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Watermelon - τα πάντα για το ΚΑΡΠΟΥΖΙ 🍉🍉🍉🍉 Συνταγές

Συνταγές, διακόσμηση, τέχνη και υγεία:
To καλό καρπούζι και πως να το επιλέξετε
Πως κόβουμε το καρπούζι
ΚΑΡΠΟΥΖΙ με ΤΕΧΝΗ κι ΕΔΩ
Διακόσμηση με καρπούζια
Το απίστευτο κόλπο με το καρπούζι
Καρπούζι Δράκος

Καρπουζοτηγανίτες
Καρπούζι αντί Viagra
Μη φτύνεις τα κουκούτσια καρπουζιού
Δίαιτα με καρπούζι
Παχαίνει το καρπούζι με φέτα;

Ημέρα καρπουζιού / Watermelon Day

Καρπούζι ΠΑΝΤΟΥ

Συνδυάστε το καρπούζι με διάφορες απολαυστικές ιδέες και μοιραστείτε το με την παρέα σας!

Το καρπούζι με τυρί –που όλοι νομίζαμε ότι ήταν δική μας ανακάλυψη– έκανε την είσοδο στα gourmet μενού αθηναϊκών εστιατορίων.
Δροσερές συνταγές με καρπούζι...:
Σουφλέ τυριού με καρπούζι και πεπόνι
Μους φέτα με πεπόνι και καρπούζι
Καρπουζόπιτα Μήλου
Παγωτό καρπούζι
PEPONES ET MELONES (Καρπούζια και πεπόνια)
Θα εκπλαγείτε.
Σουβλάκια με καρπούζι, φέτα και ελιές

Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
16 ξύλινα καλαμάκια
16 κύβους καρπούζι χωρίς κουκούτσια
16 κομμάτια τυρί φέτα
16 ελιές χωρίς κουκούτσι μαύρες προαιρετικά
ΕκτέλεσηΔροσερό και εύκολο ορεκιτκό με απλά υλικά για όλη την οικογένειαΣε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα βότανα και το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Κρατήστε ένα ένα τα ξύλινα σουβλάκια και περνάτε ένα – ένα από ένα κύβο καρπούζι, φέτα, ελιά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια, καρπούζι, φέτα και ελιές.
Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και ραντίζετε με το μείγμα βασιλικού.
Muffin καρπούζι
Συστατικά (για 12 muffins): 
1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking soda
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά ½ φλιτζάνι sour cream
1 φλιτζάνι χυμό καρπουζιού του φλιτζανιού
chocolate chips
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση: 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη baking soda, το baking powder, την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τη sour cream και το χυμό του καρπουζιού και χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα, τα τοποθετούμε σε φόρμες για muffin (προσέχοντας να τις γεμίσουμε μόνο κατά τα 2/3) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
Κόψτε κυβάκια καρπουζιού που θα του έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και χτυπήστε το στο blender, έως ότου πολτοποιηθεί.
Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και χαλούμι
Υλικά
Για 2-4 άτομα
12 χοντρές φέτες χαλούμι
300 γραμμάρια ντοματίνια
Ελαιόλαδο
3 μεγάλα κομμάτα καρπούζι κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
ΕκτέλεσηΒάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τα ντοματίνια, το χαλούμι, κάππαρη, καρπούζι κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σως Μπάρμπεκιου Καρπούζι
Συστατικά:
½ φλιτζάνι χυμός καρπουζιού
½ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
? του φλιτζανιού σως σόγιας
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο (ή νιφάδες κόκκινης πιπεριάς)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί, και εν συνεχεία μαρινάρουμε το κρέας, το κοτόπουλο, ή το ψάρι.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές στο ταψί ή στη σχάρα, πριν το ψήσιμο.
Όση περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως dip στο σερβίρισμα.
Τηγανητό καρπούζι
Συστατικά:
1 καρπούζι από το οποίο έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
3 φλιτζάνια φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι cornflour
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
2 κουταλιές του γλυκού νερό
¾ του φλιτζανιού αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση κατά μήκος, και το καθένα από τα δύο κομμάτια ξανά στη μέση κατά μήκος, έτσι ώστε να έχουμε 4 μεγάλες τριγωνικές φέτες. Βγάζουμε τη φλούδα, και κόβουμε την ψίχα σε μικρότερες τριγωνικές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα ή wok στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε το cornflour, τα ασπράδια και το νερό μέχρι να δέσει το μείγμα. Πασπαλίζουμε τις φέτες του καρπουζιού με αλεύρι, τις καλύπτουμε με το μείγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
sidagi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια