Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωταθλητής Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 η Γερμανία

Η Εθνική Γερμανίας είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Με ένα γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113' τα «πάντσερ» έγιναν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά Μουντιάλ σε αμερικανικό έδαφος!
Έτσι ήταν γραφτό να γίνει!
Η Γερμανία στέφθηκε....

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην Ιστορία της (4η φορά στην ιστορία της, 1954, 1974, 1990 οι τρεις προηγούμενες) κερδίζοντας την Αργεντινή μέσα στο λατινοαμερικάνικο έδαφος της Βραζιλίας, αφού με γκολ του Γκέτσε στο 113’ της παράτασης, ανάγκασε το Μαρακανά να υποκλιθεί.
Οι δύο ομάδες είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ η κορυφαία στιγμή ανήκε στα πάντσερ με το δοκάρι στο 45'.
Από το 50'-60' και έπειτα, κυριάρχησε η κούραση και η… ατολμία των μεγάλων σταρ, όπως ο Μέσι που ήταν σκιά του εαυτού του.
24 χρόνια μετά την Ρώμη και τον τελικό του 1990, τα «πάντσερ» κατορθώνουν να κυριαρχήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, με το ίδιο σκορ αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο και πλέον ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενιαίου κράτους.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και στα 22 λεπτά της παράτασης, η Αργεντινή κράτησε. Είχε με τον Ιγκουαΐν απίστευτη ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος αλλά μια στιγμή αμυντικής αδυναμίας της στοίχισε το... όνειρο!
Ένας εισβολέας πάτησε στο χορτάρι του «Μαρακανά», έδωσε ένα φιλί στον Μπένεντικτ Χέβεντες και αποχώρησε συνοδευόμενος από ανθρώπους ασφαλείας.
Χρυσά γάντια ο Νόιερ
Ο Μάνουελ Νόιερ αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία έφτασε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το γεγονός ότι για να δεχτεί ο Μάνουελ Νόιερ κάποιο τέρμα, θα έπρεπε να γκρεμιστεί κάποιος φούρνος.
2405042 big-lnd
Ο Γερμανός γκολκίπερ με τις αποκρούσεις του, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του προς την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της ιστορίας της και στο τέλος της διοργάνωσης, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα του θεσμού, ξεπερνώντας τους Κέιλορ Νάβας και Σέρχιο Ρομέρο.
Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»
Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, χωρίς αυτό να τον κάνει χαρούμενο καθώς οι εκφράσεις του, έλεγαν τα… πάντα.
Κάκιστη ήταν η παρουσία του Λιονέλ Μέσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αργεντινός επιθετικός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.
Γενικά στη διοργάνωση ο αστέρας της Μπαρτσελόνα, δεν εντυπωσίασε καθώς μετά τη φάση των ομίλων δεν μπόρεσε να κρίνει κάποιον αγώνα. Ακόμα και έτσι όμως, αναδείχθηκε κορυφαίος της διοργάνωσης.
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια