Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κις Λορέν - Quiche Lorraine

.
Μια αγαπημένη συνταγή.
Κις Λορέν και καλή σας όρεξη...

Υλικά:
Για τη Ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο (κατά προτίμηση όχι ελληνικό γιατί είναι πιο βαρύ)
100 γραμμάρια κρύο ή εμφιαλωμένο νερό
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση
150 γραμμάρια μπέικον
5 αυγά
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα
5 γραμμάρια αλάτι και ελάχιστο πιπέρι (για την ακρίβεια, όπως μας εξήγησε ο Lucien, μια πρέζα στην άκρη του κουταλιού)
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (Προσοχή, πρέπει να είναι αρκετά κρύο), το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε πολύ λίγο κι ελαφρά για να γίνει η ζύμη αφράτη. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά, ανοίγουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά.
Αφού ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Παρασκευή γέμισης: Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε 5 αυγά. Μετά προσθέτουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια γάλα, 5 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι και τέλος το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί.
Το τελικό ψήσιμο γίνεται στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.
mamapeinao.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια