Πίτα με κιμά από λουκάνικο

Εδώ και πολύ καιρό είχα καταχωνιάσει μια συνταγή για πίτα από γνωστή εταιρεία με ζύμες.
Πάντοτε κάτι μου έλειπε από τα υλικά,ή πότε η περίσταση,πότε η διάθεση δεν προέκυπτε τελικά...
Το περασμένο Σάββατο όμως ήρθε και ο δικός της καιρός .... και ιδού,η συνταγή, αφού την εμπλούτισα σε τυριά και της πρόσθεσα αυγά...:

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα ζύμη σφολιάτας
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο(ό,τι πιο καλό μπορείτε να βρείτε)
150 γρ. κασέρι
60 γρ. φέτα βαρελίσια
10-12 μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
1 κ.σούπας μουστάρδα μεσογειακού τύπου(σα να λέμε με θρούμπι και ρίγανη,όχι πάντως ντιζόν)
2 αυγά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το κόβουμε στο μούλτι,να αποκτήσει την υφή του κιμά.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ευρύχωρη κατσαρόλα,ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λουκάνικο να ροδίσουν μαζί.
'Οταν αρχίσουν να κολλούν στον πάτο ρίχνουμε το θυμάρι,τη μουστάρδα ,τα ντοματίνια και αφήνουμε λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάζουμε,αφήνουμε στην άκρη,αφού αφαιρέσουμε το θυμάρι.
Τρίβουμε τα τυριά χωριστά και χτυπάμε σε μπολάκι τα αυγά.
Ρίχνουμε στον κιμά τη φέτα,ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά και τελευταίο το κασέρι.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο ενός μακρόστενου πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και διπλώνουμε από πάνω της περιμετρικά το φύλλο που περισσεύει.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Κόβουμε ό,τι περισσεύει έξω από το πυρέξ και το υπόλοιπο το γυρίζουμε διπλώνοντας.
Αν θέλουμε σχηματίζουμε σχέδια με το ζυμάρι που έχουμε κόψει για να στολίσουμε την επιφάνεια της πίτας.
Για να κολλήσουν βρέχουμε εκεί που ακουμπά το ζυμάρι το ένα με το άλλο.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας για να μην φουσκώσει.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180 β για 45-50 λεπτά,ώσπου να ροδίσει καλά.
Με μια πράσινη σαλάτα και μια δροσερή απαλή σως γιαουρτιού, με αγγούρι και μάραθο, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
Για την επιτυχία της βασική προϋπόθεση είναι η ποιότητα του αλλαντικού(να είναι γνήσιο λουκάνικο και όχι του σούπερ μάρκετ) και φυσικά τα τυριά.
Φτιάξτε την μόνο όταν θα διαθέτετε καλές πρώτες ύλες,αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς επίπεδο στη γεύση.

ΥΓ:Δυστυχώς οι φωτο την αδικούν γιατί είναι τραβηγμένες με κινητό...
cookthebook

Related Posts

2 σχόλια

1/6/14, 11:19 μ.μ.

Μαζί με μπυρίτσα τέλειος μεζές!

Reply
avatar
1/6/14, 11:20 μ.μ.

λογω λουκανικου μπορει να πηγαινει και το ουζακι

Reply
avatar