Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μουσακάς από τη Λέσβο

Κομμένο σε φέτες κουνουπίδι με φέτα, κιμά και μπεσαμέλ, είναι μια εκδοχή του πιο αγαπημένου πιάτου που μας έρχεται από το όμορφο νησί.

ΥΛΙΚΑ:
1 κουνουπίδι
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια κονακασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
400γρ. φέτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
4 κούπες γάλα ζεστό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κουνουπίδι ολόκληρο να κρατάει λίγο.
Το κόβουμε σε φέτες και το στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και από πάνω θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα (κρατάμε και λίγη για πάνω από τη μπεσαμέλ).
Ετοιμάζουμε τον κιμά σωτάροντας τον σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Οταν σωθούν τα υγρά του προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να γίνει ο κιμάς και να δέσει η ντομάτα.
Ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο μοσχοκάρυδο και τον απλώνουμε πάνω στο κουνουπίδι.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Οταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το αλεύρι ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να μην σβωλιάσει.
Δίνουμε μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δουλεύουμε τη μπεσαμέλ με τα αυγά, αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε το φαγητό.
Από πάνω τρίβουμε λίγη φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να πάρει ομοιόμορφο χρώμα η μπεσαμέλ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια