Κουρκουτόπιτες: τα ελληνικά σνακ

Είστε εναντίον της ταχυφαγίας;
Ναι, αλλά όταν βιαζόμαστε ή προκύψουν ξαφνικοί μουσαφιραίοι;
Η απάντηση είναι ή κατ οίκον διανομή ή επί το νεοελληνικότερον ντελίβερι;
 Όχι, Η ελληνική μαγειρική παράδοση δίνει λύση και μάλιστα μέσα από τον θησαυρό της φτωχής μαγειρικής απ όπου έρχονται οι κουρκουτόπιτες ή πίτες χυλού.
Μέσα σε 20 με 40 λεπτά μπορείτε να σερβίρετε μια ζαρκόπιττα (ζαρκό στα ηπειρώτικα σημαίνει γυμνό), μια αρβανίτικη μουσούντρα με αυγά και χόρτα στο τηγάνι, μια βλάχικη κασιόπιττα με γιαούρτι, έναν ρουμελιώτικο κουρκουτό με τραχανά...
Οι παραδοσιακές συνταγές που προήλθαν από τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας επιβίωσης ανοίγουν όμως και νέους δρόμους στην δημιουργική έμπνευση.
Λίγες αλλαγές στον τύπο του αλευριού - τραχανά - μπλιγουριού, λιπαρής ουσίας ή τυριού δίνουν καινούργιες προοπτικές.
Η χρήση νέων ή παλαιών πρώτων υλών όπως η λιαστή ντομάτα, το μπέικον, ο παστουρμάς, οι τσιγαρίδες και το σύγκλινο, οι ελιές και τα συντηρημένα λαχανικά ολοκληρώνουν το τοπίο της απόλαυσης.
Κ

Related Posts