Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Eli Wallach

Ο Eli Wallach, ο οποίος άφησε εποχή ως ο "άσχημος" ληστής Τούκο στην ταινία "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος", απεβίωσε χθες Τρίτη, σε ηλικία 98 ετών, αναφέρει η εφημερίδα "New York Times".
Ο θάνατος του Ουάλας επιβεβαιώθηκε από την....

κόρη του, την Κάθριν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έγιναν αμέσως γνωστές.
Ο Ιλάι Γουάλας γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και ήταν ένα από τα λίγα παιδιά Εβραίων στην γειτονιά του, όπου κατοικούσαν κυρίως Ιταλο-αμερικανοί. Το 1951, έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, συμμετείχε στην παράσταση «The Rose Tatoo», ενώ πρώτη του ταινία ήταν το «Baby Doll» (1956), στην οποία έπαιξε τον Σίλβα Βακάρο, έναν ιδιοκτήτη εκκοκκιστηρίου βάμβακος.
Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τα σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 1956, έχοντας ήδη δέκα χρόνια παρουσίας στο θεατρικό σανίδι.
 Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ενσάρκωνε κακοποιούς, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος και σε κωμικούς ρόλους. Είχε εμφανιστεί και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Από τις γνωστότερες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, ήταν «Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος», «Και οι επτά ήταν υπέροχοι», «How the West Was Won» και «The Misfits». Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Αν Τζάκσον, με την οποία συνεργαζόταν συχνά. Το 1974 οι δυο τους εμφανίστηκαν μαζί με τις δύο κόρες τους στην ταινία «Saturday, Sunday, Monday».​
Ο Ιλάι Γουάλας είχε τιμηθεί με Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά.
-

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια