Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κορνεδάκια

,
Χρόνος εκτέλεσης: 180 λεπτά
Μερίδες: 40-45 κομμάτια περίπου

ΥΛΙΚΑ:

- 2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
- Βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
- 2 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 πακέτο γκαρνί (με τα 2 σακουλάκια)
- 3 φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 3½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 2½ φλιτζάνια νερό
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 1 φακελάκι γκαρνί
- 200 ml γάλα
- Κερασάκια μαρασκίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια της αγοράς, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν καλούπια, φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικό και αλουμινόχαρτο τα δικά μας. Πως; Κόβουμε το χαρτόνι σε κομμάτια, τους δίνουμε το σχήμα του χωνιού και τυλίγουμε κάνε χωνάκι με το αλουμινόχαρτο. Έπειτα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε σχολιαστικά τις επιφάνειες του αλουμινόχαρτου και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

2. Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τις τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια (να «καβαλάτε» καλά τη μία λωρίδα πάνω στην άλλη γιατί όταν θα ψηθεί η σφολιάτα φουσκώνει και ξεκολλάει εύκολα). Όταν τυλίξετε το κάθε χωνάκι πατήστε ελαφρά με τα δάχτυλα εκεί που ενώνονται οι λωρίδες σφολιάτας για να μην σας κάνει τρύπες το φύλλο όταν ψηθεί. Έπειτα, χτυπάμε καλά 2 αυγά και εκεί που τελειώνει η σφολιάτα τη βρέχουμε με λίγο από το αυγό έτσι ώστε να κολλήσει καλά. Επιπλέον, με πινελάκι αυγουλώνουμε σχολαστικά τα κορνεδάκια και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, έως ότου χρυσαφίσουν. Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά της συνταγής για 25 περίπου λεπτά. Θέλουμε ζεστό σιρόπι για κρύα κορνεδάκια αλλά τα περνάμε από το σιρόπι όμως προσεκτικά, να μη μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.

4. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας. Χτυπάμε έπειτα στο μίξερ τα 200 ml γάλα και τον 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί και με κορνέ γαρνίρουμε τα κορνεδάκια. Βάζουμε στο τέλος και μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!
από Ναταλία Μουρατίδου, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα -  www.cookpedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια