Λουλούδια τηγανιτά με τυρί

Ένα υπέροχο καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι μας.
Προσοχή!! Αυτή η συνταγή είναι μόνο για καλοφαγάδες….

Τι χρειαζόμαστε:
25-30 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
3-4 αυγά

Για το κουρκούτι:
αλεύρι
αλάτι μια πρέζα
πιπέρι μια πρέζα
νερό (τόσο όσο να είναι παχύρρευστος χυλός)
λάδι για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και ανακατεύουμε με τα αβγά.
Σε άλλο λεκανάκι, βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
Γεμίζουμε τα κολοκιθολούλουδα με το μείγμα της φέτας, στίβουμε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.
Με ένα κουτάλι το παίρνουμε προσεκτικά και το βάζουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Tip:
Αν σας κοπούν τα λουλούδια, μην τα πετάξετε.
Μπορείτε να τα κόψετε ψιλά-ψιλά μέσα στην γέμιση με την φέτα.
lesvoskitchen.gr

Related Posts